חזרה למגזין אוכל

מתכוני 3 חברות טובות בדיור המוגן "בית בלב"

3 חברות טובות המתגוררות בדיור המוגן "בית בלב רמת השרון", אוהבות לבשל ולאפות יחד ויודעי דבר אומרים שמדובר במעדנים שלא היו מביישים קונדיטורים מהשורה הראשונה. לשבת הן החליטו לפנק את גולשי "מוטקה" ב-3 מתכוני עוגות גבינה לאירוח המשפחה והנכדים.
עדי יהלום 05/07/08
מתכוני 3 חברות טובות בדיור המוגן "בית בלב"
בדיור המוגן "בית בלב רמת השרון" מתגוררות באותה הקומה שלוש חברות טובות: מלכה שדלצקי, מרים לנדר והניה כספי בנות ה-80. הן עושות הכל יחד: מבלות, משתתפות בחוגים ואפילו מבשלות. בכל פעם הן נפגשות בדירה אחרת ומכינות מטעמים, כאשר כל אחת תורמת מניסיונה העשיר ומעשירה את המתכונים של חברותיה. כל מי שטועם את מעשה ידיהן, מציין שמדובר במעדנים שלא היו מביישים קונדיטורים מהשורה הראשונה. הפעם החליטו 3 החברות להעניק לגולשי "מוטקה" 3 מתכונים ייחודיים: 2 מתכוני עוגות גבינה וכן מתכון של עוגת גבינה עם אטריות. [u]
עוגת אטריות (טעימה גם חמה וגם קרה)
[/u] [u] חומרים: [/u] 200 גרם איטריות רחבות 1 כוס סוכר 50 גרם מרגרינה 1 כוס צימוקים 2 חבילת גבינה 9% או 5% 4 ביצים קינמון ? לפי הטעם [u]אופן ההכנה:[/u] - לבשל את האטריות בהתאם להוראות, לסנן (לא לשטוף), לצנן, להוסיף את שאר החומרים ולערבב. - לאפות בתבנית מלבנית משומנת בחום בינוני כשעה .



[u]עוגת גבינה על בסיס ביסקויטים[/u]
[u]חומרים:[/u] 500 גרם גבינה 9% 1 חבילת שמנת מתוקה 2 שקיות וניל 4 כפות קמח 5 ביצים 1/4 כוס סוכר 1/4 מרגרינה או חמאה פירורי ביסקוויטים ? לפי הטעם [u]אופן הכנה[/u]: - את החלבונים יש להקציף עם 1/3 כוס סוכר. - בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר את שאר החומרים. - מניחים את פירורי הביסקוויטים בתבנית יחד עם כל החומרים ו-3/4 מקצף החלבונים. את השארית מניחים מעל . - לאפות בתנור של 180 מעלות למשך שעה. - לאפית העוגה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.


[u]
עוגת גבינה על בסיס שמנת ולימון
[/u] [u]חומרים לבסיס העוגה[/u]: 250 גרם ביסקויט "פטי בר" 100 גרם חמאה [u]אופן ההכנה: [/u] - לפורר דק את הביסקוויטים (בבלנדר), להוסיף את החמאה, לערבב ולהדק בתבנית לשים במקרר עד שהבסיס נעשה קשה (אפילו יום שלם). [u]למילוי:[/u] 3 גביעי גבינה 5% או 9% 1 סוכר וניל 1 כוס סוכר 1 כפית גרירת לימון 1 חפיסת ג'ילטין לימון (14 גרם) 1/3 כוס מים חמים 1 שמנת מתוקה - להקציף את השמנת יחד עם 2 כפות סוכר. להוסיף את שאר החומרים ולשפוך על הבסיס שהכנו קודם. - לאפות בתנור כשעה. ניתן לקשט את העוגה עם אגוזים טחונים דק.
עוד כתבות על גימלאים יוצרים

[u]
מוזיאון האופנועים של בועז דגן
[/u]


[u]
מפסל בגלעיני אבוקדו
[/u]


[u]
על חשיבות התחביבים בגיל מבוגר
[/u]


[u]
מפסל את החיים ללא עיניים
[/u]


[u]
האחווה שבסבל השואה
[/u]


[u]
מארש צה"ל החדש: של מלחינה בת 84
[/u]


[u]
הפסלים שלה הם האופטימיות שלה
[/u]


[u]
גורו המוזאיקה העולמית מגיעה לשיאה בגיל 84
[/u]


[u]
הדלועים המשוגעים של שעיה
[/u]


[u]
אלי גרבל - צייר פרחים
[/u]


[u]
גימלאים לא מפסיקים לשיר ולרקוד
[/u]


[u]
הציירת הבלתי נלאית בת ה-84
[/u]


[u]
בת 88, ועדיין רואה את העולם דרך עדשת המצלמה
[/u]

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה