צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי, המתכון באדיבות טחינה אחווה
ביהדות יש כמה מנהגים בחגים, חלקם קשורים לאוכל ואחד מהם, אולי הידוע ביותר, הוא לאכול תפוח בדבש – כדי שתהיה לנו שנה מתוקה. אבל הדבש כבר מזמן חרג מגבולות המנהג ואפילו מהקינוחים המסורתיים כמו עוגות תפוחים. בזכות סגולותיו וערכיו התזונתיים הנהדרים הוא מומלץ כתחליף בריא לסוכר לבן ומיטב השפים משלבים אותו במתכונים למנות עיקריות, כפי שתוכלו לראות בהמשך. תוסיפו לכך את העובדה שהדבש שימש בימי קדם כאנטיביוטיקה טבעית, הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים, נספג ומתעכל במהירות, מרגיע ומשפר מצב רוח ותקבלו מרכיב שממש מומלץ להכניס לתפריט.
מנה מעולה לחובבי המטבח האינדונזי הצבעוני ובכלל, מגישה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מתכון לשיפודי עוף קלילים ברוטב סאטאי המבוסס על חמאת בוטנים, קארי, טחינה ודבש. מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהריים קלילה ובריאה. מומלץ להשרות את שיפודי העוף בתיבול כמה שעות קודם ההכנה.
מרכיבים (לכ-2-4 מנות):
לשיפודי הפרגית:
1/2 ק''ג חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים
לרוטב סאטאי טחינה ודבש
1 כף שמן
2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
3 כפות דבש
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית משחת קארי צהובה
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
מיץ מ- 1/2 ליים או לימון
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב קוקוס
להגשה:
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי
1 כפית שומשום שחור
אופן ההכנה:
1. להכנת השיפודים: חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים.
2. להכנת הסאטאי: מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ועד שהרוטב מגיעה לרתיחה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
4. כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.
5. מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה, מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה.
6. מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
צילום: shutterstock
המתכון הוא חלק מ
מרכיבים:
עוף שלם מפורק, ללא העור
3 בצלים בינוניים חתוכים גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף
1 ראש סלרי קלוף חתוך גס
2 ראשי שום מפורקים לשניים, לא קלופים
2 גזרים לא קלופים, חתוכים גס
ראש כרובית קטן, מפורק לפרחים
50 גרם חמוציות מיובשות
3 כפות דבש
1½ כוסות גריסים מושרים כשעתיים ומסוננים
3 כוסות מים
2 כפות פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון טחון או 2 מקלות קינמון
2 כפות שמן קנולה או זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן ומשחימים קלות את הבצל.
3. מוסיפים את העוף והתבלינים להשחמה קצרה, למשך כדקה תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
4. מוסיפים לסיר את כל שאר הרכיבים למעט המים ומערבבים.
5. מוסיפים מים עד לכיסוי התערובת )לא יותר) ומחזירים לאש.
6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית במשך כרבע שעה, ללא ערבוב.
7. מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך כשעה וחצי-שעתיים. לא מערבבים.
8. מסירים את הכיסוי ובודקים האם התבשיל מוכן במידה והגריסים קשים מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מכסים שוב ואופים כחצי שעה נוספת.
קוקטייל הנסי תפוחים בדבש, באדיבות המותג NINJA צילום אנטולי מיכאלו
מרכיבים:
כוס קוניאק הנסי
כוס מיץ תפוחים טבעי
חצי כוס ג׳ינג׳ר אייל
שליש כוס מיץ לימון סחוט
קרח
2 כפות גדושות דבש
להגשה:
תפוח פינק ליידי פרוס
נענע
אופן ההכנה:
1. הכניסו את הקרח והדבש לבלנדר לתכנית FROZEN DRINKS & SMOOTHIES
2. במיכל קטן ערבבו את כל המרכיבים, פרט לג'ינג'ר אייל.
3. חלקו את המשקה לארבע כוסות, הוסיפו את תערובת הקרח והדבש ומלאו ג'ינג'ר אייל בכל הנפח הנותר.
4. קשטו עם פרוסות פינק ליידי ונענע.
חג שמח ומתוק לכולם!
המבורגרים יוצאים מהשגרה שכולם אוהבים, גם צמחונים
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה