כתף בקר ממולאת ערמונים של שף אסף שנער מחוות צוק. צילום: אפיק גבאי
מנות בשריות תמיד היו חלק משולחן חגיגי של ערב חג. השנה אנו מציעים לכם לנסות 3 מתכונים בשריים שברוטב או במרינדה (או גם וגם) שלהם תפוחים מהווים את אחד הרכיבים. בין אם אתם מארחים או מתארחים, אנו בטוחים כי כתף בקר צלעות טלה, אווז ועוף שלם שמוגש ברוטב מיוחד ירשימו את כל הסועדים.
באדיבות אסף שנער, שף ושותף ב'חוות צוק'
מרכיבים:
למילוי:
250 גרם בשר בקר טחון עם הרבה שומן
1 בצל
15 גבעולי פטרוזיליה
½ כפית מלח
¼ פלפל שחור גרוס
2 ביצים
½ כוס פרורי לחם או קמח מצה
50 גרם ערמונים, קצוצים גס
50 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים, קצוצים גס
½ כפית בהרט
לכתף הבקר:
1/2 כתף בקר, פרוסה לפרפר ודפוק
מלח ופלפל שחור גרוס
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
5 גזרים, חתוכים לרבעים
8 מקלות סלרי, חתוכים גס
5 שיני שום
50 גרם ערמונים
50 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנ
1 כף זרעי ערער
5 יחידות פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
3 כפות שמן קנולה
3 עצמות מח לבישול
1 כף רסק עגבניות
1/2 בקבוק יין אדום טעים
½1 ליטר ציר עוף או בקר
אופן ההכנה:
- טוחנים ביחד את הבשר, הבצל, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בי
- מחממים מחבת על אש. עושים קציצה
- אם חסר מלח או פלפל או בהרט מתק
- פורסים את הכתף לרוחב.
- מוסיפים את המילוי ומגלגלים את
- עם חוט קצבים או חוט שפגט קושרי
- מחמים סיר גדול.
- בוזקים מלח ופלפל על הבשר וצורב
- מניחים את הנתח בצד.
- מוסיפים את הירקות, הערמונים, השזיפים, זרעי הערער, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, השמן והעצמות, ומערבבים מידי פעם עד שהירקות מקבלים צבע מוזהב.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגני
- מוסיפים את היין האדום ומצמצמים
- מוסיפים את ציר העוף או הבקר.
- מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש
- לוקחים סכין דקה ומכניסים לנתח בחלק המרכזי. אם הסכין נכנסה בקלות ויצאה בקלות נוציא את הנתח ונקרר.
- מצמצמים את נוזל הבישול ומוסיפי
- חשוב שהנתח יהיה קר מאוד אחרת ה
- מנתקים את החוטים הקושרים את הנ
- פורסים את הנתח עם סכין חדה ומכ
- מחממים ומגישים.
אווז צלוי ברוטב תפוחים של מסעדת קיטון. צילום: רלי לב
4 שוקי אווז
½ כוס יין אדום
4 תפוחי עץ פרוסים לפרוסות דקות
מלח פלפל פפריקה אדומה
מעט שומן אווז לטיגון
אופן ההכנה:
כתר צלעות טלה. מתכון באדיבות טיב טעם, צילום: אפיק גבאי
מרכיבים לצלעות (ל- 4 מנות):
1 כתר צלעות טלה (8-9 צלעות)
2 צרורות מרווה
4 כרישה שלמה, נקייה וללא עלים ירוקים
1/4 כוס שמן זית
100 גרם יוגורט עזים איכותי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מרכיבים לסלסה:
2 תפוחי סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 צרור נענע, מופרד לעלים קצוץ דק
אצבע ג׳ינג׳ר מסוכר קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית
גרידת תפוז מתפוז אחד
קורט ציפורן טחון
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
עוף בסיידר תפוחים שף שף מוטי אזולאי, מלון רימונים גלי כנר. צילום: פינטרסט
מרכיבים (ל-4 מנות):
עוף מס' 2 (במשקל של כ-2 קילוגרמים)
60 גרם מחמאה ללא מלח (ניתן להחליף במרגרינה)
שמן טיגון
60 מיליליטר ברנדי
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
500 מיליליטר סיידר תפוחים מוגז
150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
250 מיליליטר שמנת לבישול (ניתן להחליף גם בשמנת פרווה)
200 גרם תפוחים
1 רימון בינוני
אופן ההכנה:
המבורגרים יוצאים מהשגרה שכולם אוהבים, גם צמחונים
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה