מוטק'ה לבני חמישים פלוס > הבלוגים > אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

30/08/2015
צפיות: 1474
|

ביום שני ה7/9/15 בין השעות 10.00-12.00 תתארח ליה שומרון פינדר, מומחית בנושאי תזונה בריאה בקהילת אוכל. בואו לשאול כבר עכשיו! 

אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

לפני תקופת החגים הבאה על כולנו לטובה, יש הרבה מאוד ארוחות לבשל, או אוכל להכין לטיולים השונים לעצמכם, לילדים ולנכדים. כדי להיערך לזה בצורה הטובה ביותר, נארח בקהילת אוכל את ליה שומרון פינדר שתשמח לענות על כל השאלות שיש בנושא!

 

איך דואגים לאוכל עם ערך תזונתי ובריא לנכדים? האם יש טיפ לטיגון בריא יותר? רוצים רעיון למנה עיקרית מנצחת ובריאה לארוחת החג? היכנסו לקהילה ושאלו!

 

ליה שומרון פינדר, רואה עצמה כשליחה של אורח חיים בריא. למדה בבית הספר להכשרת שפים בניו יורק בשם  The Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts וגם לימודי תזונה טבעית במכללת רידמן לרפואה משלימה ואינטגרטיבית. עורכת הרצאות בנושאי תזונה נבונה, מנחת סדנאות של בישול בריא, כתבה ספרים וכתבות בנושא. לאחרונה הוציאה ספר בשם 'פשוט לבשל בריא' ויש אפילו הנחה בלינק הזה.

 

טעימה מתוך הספר: סלט מנצח לחג: סלט עדשים שחורות, בטטה ורימון

 

סלט קיצי ורענן שתמיד מקבל תשבוחות:

 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1  כוס עדשים שחורות

2  בטטות בינוניות

1  כף שמן זית

1  שן שום, כתושה

¼  כפית תימין יבש

½  כוס אגוזי מלך

½  בצל סגול קטן

גרגירים מ- ½ רימון

100  גרם גבינת פטה עזים / בולגרית עזים (עדיף 5% שומן)

2  כפות שמן זית

מיץ מ- ½ לימון (לא חובה)

מלח ופלפל שחור

 

   הכנה:           

בסיר בינוני מבשלים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך 30-25 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.

מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.

חותכים את הבטטות לקוביות קטנות, מערבבים עם שמן הזית, השום והתימין ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ־ 25 דקות, עד שהבטטות מתרככות ומשחימות. מצננים.

בתנור שחומם ל־ 150 מעלות קולים את האגוזים במשך 10-5 דקות, עד שהם משחימים מעט (השלב הזה אינו חובה, שכן אגוזי מלך שאינם קלויים בריאים יותר(.

חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים, קוביות הבטטה, גרגירי הרימון ואגוזי המלך הקלויים.

מפוררים לקערה את גבינת הפטה, מתבלים ומערבבים.

      *ניתן ליהנות מהמנה גם ללא הגבינה.

 **אם תרצו לשמור את הסלט למשך כמה ימים במקרר, הימנעו מהוספת הבצל מראש והוסיפו אותו רק בעת ההגשה. אפשר להחליף את הבצל בפרוסות צנונית, ואז אין בעיה לשמור אותו במקרר.

 

ביום שני ה7/9/15 בין השעות 10.00-12.00 תתארח ליה שומרון פינדר, מומחית בנושאי תזונה בריאה בקהילת אוכל. בואו לשאול כבר עכשיו!

 

 

 

 

 

 

 

כתוב תגובה
צטט בבלוג שלך
לעקוב
תגובות (1)

כמה חשוב! כל הכבוד על היוזמה

 

כניסת חברים
להרשמה למוטק'ה
כבר רשומים למוטק'ה?
לחצו כאן >
הודעות מצוות האתר
קבוצה חדשה באתר: מפגשי זוגות באזור המרכז והשרון. לפרטים והצטרפות לחצו כאן
קבוצה חדשה באתר: מפגשים בחיפה לבני 60+ צפונה. לפרטים והצטרפות לחצו כאן
אזרחים ותיקים? בקהילת המוקד לאזרחים ותיקים תוכלו לקבל מענה וטיפול בנושאים מגוונים כמו התמודדות עם בירוקרטיה, רווחה, הכנה לפרישה, ביטוח ופנסיה, עוולות צרכניות, אלימות, תרבות ועוד. להצטרפות לחצו כאן
רוצים לקבל טיפים והנחיות לגלישה בטוחה ברשת? צפו בשידור שערכנו בנושא עם רפ"ק בליבאום מיחידת הסייבר במשטרה. לצפייה לחצו כאן
קיבלתם הודעה חריגה במערכת ההודעות באתר? הישמרו פן תעקצו. לקריאה נוספת לחצו כאן
מוזמנים לשמוע עוד על התכנית לזיהוי, העלאת מודעות וסיוע במקרי פגיעה מינית בקרב בני הגיל השלישי. לפרטים לחצו כאן
הכרויות 50 פלוס
הכרויות 50 פלוס
אהבה וזוגיות בגיל השלישי
מפגשי זוגות 50+
קהילת פנויים פנויות 50 פלוס
מוטק'ה לבני חמישים
פלוס
בלוג מערכת האתר
שתקנו מספיק (#metoo) - גולשות מוטק'ה מספרות על הטרדות מיניות שעברו
מוטק'ה חוגג עשור
חיפוש שותפים לטיול
משחקים
לוח מודעות
עבודה לבני 50 פלוס
קריירה שניה
יציאה לפנסיה
זכויות אזרחים ותיקים
קהילת התנדבות
הצעות עבודה לבני 50+
למצוא עבודה בגיל 50+
קהילות נבחרות
מפגשים חברתיים לבני 50+
חברות חדשות
צרכנות והטבות לגמלאים
קהילת בתי אבות ודיור מוגן
זכויות ניצולי שואה
קהילת חיפוש קרובים
פורום כתיבה
פורום גינון
מדריכי גלישה באתר
איך נרשמים?
מדריך פרופיל והגדרות חשבון
מדריך סרגל ניווט אישי
איך פותחים ומנהלים קבוצה?
מדריך שימוש בצ'ט
שאלות נפוצות
נושאים נפוצים
תרגילי כושר למבוגרים
גיל המעבר
התעמלות בונה עצם
חתונת הזהב
שלישי בשלייקס