חזרה ליחסים

אהבה בבית הדיור המוגן: הכרנו כך

החיים מלאי הפתעות, וגם כשנדמה לנו שפרק האהבה והזוגיות כבר מאחורינו, תמיד יכול להיפתח בפנינו פרק חדש. שלושה זוגות שהכירו בבתי הדיור המוגן שבו הם גרים מספרים על ההכרות ועל הזוגיות
עדי כץ 22/04/10
אהבה בבית הדיור המוגן: הכרנו כך
צילום: Shutterstock

 

עבור מי שהתאלמן בגיל מבוגר האופציה של זוגיות חדשה נראית בדרך כלל רחוקה ולא ריאלית. אבל החיים מזמנים הפתעות, וגם כשנדמה לנו שפרק האהבה והזוגיות כבר מאחורינו, תמיד יכול להיפתח פרק חדש ולצבוע את חיינו בוורוד.

אחת מזירות הפנויים-פנויות של גיל הזהב היא בתי הדיור המוגן. לא מעט אנשים מגיעים לבתים הללו במטרה מוצהרת למצוא זוגיות חדשה, אבל יש גם כאלה שמוצאים אותה שם ללא תכנון. 

פנינה ושמריהו: "מרגישים צעירים בזכות הקשר"

שמריהו מרקס, מתקרב לגיל 92, הגיע לבית הדיור המוגן "דור טבעון" לפני כשנתיים וחצי כיוון שהתקשה לשאת את הבדידות שאליה נקלע כשאשתו חלתה באלצהיימר. "ברגע שהגורל החליט שאשתי תחלה", מספר שמריהו, חקלאי לשעבר, אב לשלושה, סב לשבעה וסבא רבא לשניים, "החלטתי שלא להישאר לבד. לכן, עם המעבר לבית הדיור המוגן עמדה לנגד עיניי המטרה למצוא בת זוג. כשראיתי את פנינה, ידעתי שמצאתי בת זוג חדשה".

משפחתו התנגדה לקשר, מאחר שאשתו עדיין הייתה בחיים והמשפחה ראתה בקשר החדש סוג של בגידה, אבל שמריהו התעקש ללכת בעקבות הלב. גם מצד פנינה הוא נתקל בקשיים. בתחילה היא סירבה לחיזוריו, משום שהתקשתה להסתגל לרעיון של זוגיות חדשה בגילה אחרי שנים של חיים לבד.


בנצי, מגדה והכלב השדכן סמבה. "לא חלמתי על זה"

מאז הם ביחד. בנצי גרוש ואב לשניים, וילדיו מאוד שמחים שמצא אהבה חדשה. "ממש לא חשבתי שאכיר פה מישהו, זה היה רחוק ממני. לא חלמתי ולא התכוונתי לזה" אומרת מגדה, "אבל טוב שזה קרה. כיף לנו ביחד. יש לנו תחומי עניין משותפים, שנינו אוהבים בעלי חיים וגינון. אנחנו מטפלים בגינה ביחד, רואים סרטים והצגות, פה ושם נוסעים לטיולים בארץ והיינו גם בחו"ל ביחד".

כשהיא נשאלת האם היא ממליצה לאנשים בגילה למצוא זוגיות חדשה, היא אומרת שהיא לא בעד לחפש. "או שזה קורה או שלא. אם זה קורה ומסתדרים טוב, זה דבר נהדר". 



למוטק'ה יחסים והכרויות:  לחצו

מה כדאי לארוז במעבר לדיור מוגן

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

איך מזהים שקרנים? סודות של מומחים

בטח גם אתם שאלתם את עצמכם לא פעם למה בכלל מתחפשים בפורים? מאיפה הגיע המנהג? אחת ההשערות היא שאסתר המלכה לא...

לקריאת הכתבה
פרופיל אישי מוצלח ואפקטיבי

צילום: Shutterstock

הכול כבר נאמר על הכרויות באינטרנט. שההיצע הרב מבלבל ויוצר זילות, שקל מאוד "לקנות" שקרים...

לקריאת הכתבה
גם בגיל מבוגר: חברים רבים לפעמים

למעלה
חזרה