אוזני המן דלי קלוריות
בכל משלוח מנות המכבד את עצמו חייבות להיות אוזני המן. אבל למרות הטעם המופלא, מי מאיתנו לא עושה לעצמו חשבון קלוריות ונרתע מלאכול אותן. עכשיו אתם יכולים, בלי נקיפות מצפון - עם 55 קלוריות בלבד לאוזן, במתכון של שף אבי כחל, מבית "פאלאס" תל-אביב
מערכת מוטק'ה
21/02/07

המצרכים
[u]לבצק[/u] ? ¼ 2 כוסות קמח ? ½ כפית אבקת אפייה ? 3 כפות סוכר ? כף ממתיק מלאכותי נוזלי ? 100 גרם מרגרינה רכה ? 2 ביצים ? 1 כפית תמצית וניל [u]למלית[/u] ? 4 כפות ריבה לייט ? כף סוכר ? 20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים. 2. כעת יש לטרוף את הביצים עם הווניל ולהוסיף לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואחר כך לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש אותו מחלקים לשני כדורים. את אחד הכדורים מרדדים לעלה בצק בעובי 3 מ"מ. 3. מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי. [u]הכנת האוזניים[/u] 1. חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית וסוגרים לצורת משולש. צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה. 2. אופים בחום של כ-150 מעלות במשך כחצי שעה, כאשר יש לבדוק מפעם לפעם שהמאפה לא משחים מדי. 3. בינתיים ניתן לרדד את עלה הבצק השני ולחזור על פעולת ההכנה. כמו כן ניתן לאסוף את שאריות הבצק לכדור נוסף ולהכין אוזני המן גם ממנו. באופן כללי - במקום הסוכר רצוי להשתמש בכמות גדולה יותר מהממתיק המלאכותי ובכך "לחסוך" קלוריות.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות