חזרה לבריאות טובה

אוכמניות עשויות להפחית לחץ דם

מחקר חדש קובע: צריכת כוס אוכמניות בכל יום במשך שמונה שבועות, תפחית את לחץ הדם שלכם באופן משמעותי
אלה הר-נוי 22/01/15
אוכמניות עשויות להפחית לחץ דם
גם טעים, גם יעיל ללב. צילום: Shutterstock

 

 

אוכמניות עשויות להיטיב עם מצבן של נשים בעלות לחץ דם גבוה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת The Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

 


במסגרת המחקר המבוקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת מדינת פלורידה בארצות הברית התבקשו  48 נשים לאחר גיל המעבר, בנות  45 עד 65, עם לחץ דם גבוה, לאכול בכל יום במשך שמונה שבועות 22 גרם של אבקת אוכמניות מיובשות - כמות שוות ערך לכוס אוכמניות טריות, או אבקת פלצבו (דמה) עם מראה וטעם דומים.



לאחר שמונה שבועות ירד לחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה במדידת לחץ הדם, המבטא את הלחץ המופעל על דפנות כלי הדם בעת התכווצות שריר הלב) בקבוצה שקיבלה אוכניות מממוצע של 138 מ"מ כספית ל-131 מ"מ כספית. לחץ הדם הדיאסטולי (הערך הנמוך, המבטא את הלחץ המופעל על כלי הדם כאשר הלב רפוי) ירד מ-80 מ"מ כספית ל-75 מ"מ כספית בממוצע. בקבוצה שקיבלה פלצבו, לעומת זאת, לא נצפו שינויים בלחץ הדם.

 

 

גם תותים טובים נגד לחץ דם גבוה

 

 

 תותים ואוכמניות, הוכחה יעילות בהפחתת לחץ הדם. צילום: Shutterstock

 

 

 

החוקרים גם מצאו כי בקרב הנשים שקיבלו אוכמניות היו הרמות של גז הנקרא תחמוצת חנקתית (NO) גבוהות יותר לאחר שמונה שבועות, בעוד שבקבוצת הביקורת לא נצפו שינויים ברמות הגז בגוף. תחמוצת חנקתית היא גז שמרגיע ומרחיב כלי דם, וכך מפחית את לחץ הדם.

 

 

רוצים להמשיך להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק



המחקר מצטרף למחקר שפורסם ב-2011 בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition שמצא כי בהשוואה לנחקרים שלא אכלו אוכמניות, אלה שאכלו לפחות מנה אחת של אוכמניות בשבוע הפחיתו את הסיכון שלהם לפתח יתר לחץ דם בעשרה אחוזים. המחקר כלל 180 אלף משתתפים שהיו במעקב במשך כ-14 שנים.



מחקר שפורסם בשנת 2013 בכתב העת Circulation מצא כי לנשים שאוכלות תותים או אוכמניות באופן קבוע עשוי להיות סיכון מופחת להתקף לב בהמשך החיים. החוקרים עקבו אחר יותר מ-93 אלף נשים במשך 18 שנים. לאחר שנלקחו בחשבון גורמי סיכון להתקפי לב כמו גיל, לחץ דם גבוה, השמנה, פעילות גופנית, עישון והיסטוריה משפחתית של מחלות לב, נמצא כי הסיכון להתקף לב היה נמוך ב-34 אחוז בנשים שאכלו יותר משלוש מנות (מנה = כחצי כוס) של אוכמניות ותותים בשבוע, בהשוואה לנשים שאכלו פחות מפירות אלה, גם אם הן אכלו פירות וירקות אחרים.

 

 

לכתבות בנושא בריאות באתר כמוני

 

 

 

חדשות בריאות נוספות:

 

מפסיקים לעשן בלי להשמין

 

אושר מכשיר לטיפול בהשמנה

 

נשואים נהנים יותר

 

גמילה מעישון: מה כלול בסל

 

מפחיתים את רמות הסוכר

 

 

בואו לדבר על זה בקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

אל תקחו ללב: כך תמנעו טרשת עורקים

מחלות לב וכלי דם הן מגורמי המוות המובילים בעולם המערבי, יחד עם מחלת הסרטן. אחת הסיבות הנפוצות ביותר למחלות...

לקריאת הכתבה
כך תזהו התקף לב

התקף לב, או בשמו המקצועי "אוטם שריר הלב", הוא השלב המתקדם של טרשת עורקים - שבו נחסם בהדרגה עורק מרכזי המוביל...

לקריאת הכתבה
כאבים ברגליים וקושי בהליכה: מהי מחלת היצרויות ברגליים?

כשמדברים על סיבוכים של מחלת טרשת העורקים, מדברים לרוב על התקף לב. ואכן, התקף לב הוא מהסיבוכים הסופיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה