חזרה לבריאות טובה

אחת מתשע: סיוע ותמיכה לחולות סרטן השד

עמותת" אחת מתשע" פועלת למען נשים חולות סרטן שד וקרוביהן וכן להעלאת המודעות למחלה. מאז הקמתה בשנת 1994 מעניקה העמותה שירותי תמיכה, מידע ומיצוי זכויות לנשים חולות. בסוף החודש יתקיים באתר מוטק'ה צ'אט מומחים בנושא סרטן השד בשיתוף העמותה
עדי כץ 19/07/12
אחת מתשע: סיוע ותמיכה לחולות סרטן השד

(צילום: Shutterstock)


בישראל מאובחנות בשנה כ-4,400 חולות בסרטן השד. 1,200 נשים נפטרות מהמחלה מדי שנה. קשה להאמין, אבל גם אחרי שנים של פרסומים על חשיבות הגילוי המוקדם בהחלמה מסרטן השד, יש נשים בישראל של 2012 שלא מבצעות את הבדיקות. "אנחנו פוגשות נשים בנות 50 פלוס, שמימיהן לא ראו כירורג שד", אומרת מיה אוחנה, רכזת פרויקט בריאות השד בעמותת "אחת מתשע". "הן מקבלות מדי שנה גלוית תזכורת לבדיקה, ומתעלמות". 

לצד הגנה משפטית ותמיכה אישית, העמותה מפעילה גם קו חם, אתר אינטרנט ופורום ועורכת סדנאות לקידום בריאות השד. היא עורכת פעילות תקשורתית והסברתית ופועלת להכנסת תרופות וטיפולים בסרטן השד לסל הבריאות. חברים בעמותה אנשי מקצוע בהם עורכי דין, עובדים סוציאליים ופסיכולוגים ונשים מתנדבות שהחלימו מהמחלה ועברו הכשרה מיוחדת כדי לסייע במסגרת שירות "לצידך" לחולות ולבני משפחותיהן.

הגילוי המוקדם של סרטן השד הוא פשוט ולא פולשני. הוא נעשה באמצעות בדיקה ידנית של כירורג שד ובדיקת ממוגרפיה, שמגיל 50 ועד 74 נמצאת בסל הבריאות, אחת לשנתיים (בארצות הברית ממליצים להתחיל בגיל 40). לאישה בקבוצת סיכון יומלץ לבדוק מעבר לגילים הללו ובתדירות גבוהה יותר. לעתים נעשית במקביל לממוגרפיה גם בדיקת אולטרסאונד. 


למרות שמדובר בבדיקה פשוטה, על פי נתוני העמותה לא פחות מ-44 אחוז מהנשים בישראל (32 אחוז מהנשאלות לא ידעו להסביר מדוע לא נבדקו, 18 אחוז ענו שזה "מחוסר זמן") לא נבדקו מעולם. לסרבנות הבדיקות סיבות שונות. "מחקרים מראים שנשים בפריפריה ובמגזר הערבי והחרדי, נבדקות פחות", אומרת אוחנה, "אבל יש גם נשים ממגזרים אחרים שמודעות, אבל חוששות מהעיסוק בזה. הן מאמינות שברגע שילכו להיבדק, זה 'ידבק' בהן". 


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


את הפחד ואת חוסר הידע, מנסות חברות "אחת מתשע" למגר באמצעות "הסדנאות לקידום בריאות השד", שנערכות בפריסה ארצית. "המטרה היא לשנות את דפוסי ההתנהגות של נשים. ללמד אותן להכיר את השד ואת השינויים שעלולים להתחולל בו, ולקחת אחריות על הבריאות". 

בחלק הראשון של הסדנה ניתן מידע ויש שיחה על ההתייחסות הרגשית לגוף, על הפחדים, על האמונות ועל המיתוסים. מדובר על אורח החיים הרצוי ועל הבדיקות שיש לערוך כדי לעודד את הנשים לקחת אחריות על בריאותן. החלק השני הוא מעשי, ובו הנשים לומדות להכיר את מבנה השד בעזרת מודלים מסיליקון, שבהם מוטמנים גושים. בסיום הסדנה מחולקת חוברת המכילה את כל החומר. "מהניסיון שצברנו", אומרת אוחנה, "בניגוד להרצאה פרונטלית יבשה, מבנה של סדנה משפר את היכולת להטמיע מסרים ולהפנים דפוסי התנהגות".

הקו החם של אחת מתשע: 1-800-363-400
אתר ופורום מקצועי: www.onein9.org.il 

באתר מוטק'ה יתקיימו מסוף החודש צ'אטים בנושא בריאות השד בשיתוף עמותת "אחת מתשע". הצ'אט הראשון יתקיים ביום ב', 30 ביולי, בשעה 14:00, והוא יעסוק בהעלאת המודעות למחלה וחשיבות הגילוי המוקדם. 





להתייעצות עם מומחי מוטק'ה: לקהילת בריאות לחצו   

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה