איך נעבור את חג הפסח בשלום
מתכוננים לחג ? אל תוותרו על אכילה בריאה.חג פירושו מפגשים מיוחדים אוכל מיוחד והמון פיתויים לעמוד בפניהם , תוכלו להימנע מאכילת יתר ולהימנע מעליה במשקל אם יש בידכם תוכנית ידועה מראש , מאידך חג הוא לא בדיוק הזמן המתאים לדיאטות -הרזיה והיעד המציאותי יותר הוא לשמר את המשקל הקיים.
מערכת BeOK
14/04/08

רוצים לעבור את חג הפסח בלי להעלות כמה קילוגרמים? זו משימה קשה אבל לא בלתי אפשרית.
תוכלו להימנע מאכילת יתר ולהימנע מעליה במשקל אם יש בידכם תוכנית ידועה מראש. חג הוא לא בדיוק הזמן המתאים לדיאטות, והיעד המציאותי יותר הוא לשמר את המשקל הקיים. גילה אדלר, דיאטנית קלינית, נותנות טיפים איך לעבור את החג בשלום:
1. שימרו את הקלוריות לארוחה הגדולה בערב החג.
החלו את היום עם ארוחה קטנה הכוללת, לדוגמה, דגנים מלאים, פירות, מוצרי חלב, ביצה וירקות. איכלו מעט לאורך כל היום כדי שלא תגיעו רעבים מאוד לארוחה. ככל שתגיעו רעבים יותר כך תאבדו שליטה יותר. "הוציאו את העוקץ" מיד לפני הארוחה על ידי אכילת פרי או 10 שקדים ותהיו רגועים יותר.
2. איכלו מזונות נפרדים ופחות תערובות.
רכיבי מזון כמו ביצה בנפרד ותפוח אדמה בנפרד משביעים יותר מאשר דחיסתם לתערובות או לתוך לביבות. מזון פשוט ככל האפשר משביע וחוסך קלוריות. התערובות המטוגנות הן עתירות מאוד בקלוריות, לדוגמה, תערובת מצות וביצים המכילה כ-400 קלוריות למנה, ותדרשו לרוץ שעה כדי לשרוף מנה זו.
3. השתמשו בתחליפי מצה.
מצה קלה הינה מועשרת בסיבים תזונתיים ודלה בקלוריות וניתן לאכול שלו-ארבע יחידות ביום. מצה קלה אחת שווה לשתי פרוסות לחם קל. גם פתית מקמח מצה מומלץ, רק 20 קלוריות ליחידה. יתרונה בכך שהיא קלה לעיכול ואפשר לאכול ממנה שמונה יחידות ביום. לאוכלי האורז - איכלו ארבע-שש פריכיות אורז ביום.
4. הגבירו את תחושת השובע.
אכלו ירקות בכל צורה ללא הגבלה, שלבו סלטים חיים בכל ארוחה, ומרק ירקות סמיך כמנה ראשונה בארוחת צהריים או ערב. הכינו מראש סלטים שונים כדוגמת סלק, גזר, חצילים, לכל מקרה ולארוחות ביניים.
5. חיסכו בשמן.
הכינו פשטידות אפויות בתנור במקום לביבות מטוגנות, טיגון מעלה פי שלוש את מספר הקלוריות. הכינו פשטידת תפוחי אדמה וירקות אפויה על נייר אפייה וחיסכו את השמן, הקלוריות ועבודת הניקוי של התבנית.
6. גוונו את המזון.
לאוכלי אורז יש יותר גיוון באוכל. ניתן לאכול אורז כתוספת למנה העיקרית או בתוך מרק. לאחרים יהיה שימוש יתר בתפוחי אדמה, קמח תפוחי אדמה או קמח מצה. זה המקום להזכיר שקניידלך אחד שווה ערך לשתי פרוסות לחם קל או מצה קלה.
7. הישמרו מעוגות פסח.
דעו שעוגות הפסח הן העתירות קלוריות ביותר מכל העוגות במשך השנה. עוגות ועוגיות העשויות אגוזים, בוטנים שקדים או המצופות שוקולד כפולות בערכן הקלורי ממאפים אחרות. תחליפי הקמח הם עתירי קלוריות ומעשירים את העוגות בקלוריות רבות. עוגיית פסח אחת יכולה להכיל 200 קלוריות ויותר בהשוואה לעוגיות אחרות. עוגיות פסח מכילות אגוזים שהם 700 קלוריות ל-100 גר', סוכר המכיל 400 קלוריות, ביצים ושוקולד המוסיפים עוד 500 קלוריות ל-100 גרם. והנה קיבלנו פצצת קלוריות.
8. אל תרטיבו את המצות.
מצה רטובה נאכלת מהר יותר ומזמינה את זו שאחריה. כדאי לאכול את המצה יבשה ולהקדיש זמן ללעיסה. משך זמן האכילה תורם לתחושת שובע, ופעולת שרירי לסת מגבירים את הנאה מהאוכל.
9. שתו מים.
שתו מים כדי למנוע הפרעות בעיכול, עצירות או כאבי בטן, כתוצאה מאכילת המצות, והימנעו משתית מיצים התורמים קלוריות כ-100 לכוס. שתייה של מי סודה בתחילת הארוחה תורמת לשובע, גם מים, לימון ונענע מועילים לעיכול. צרכו אלכוהול במידה מוגבלת. כוס יין מכילה כ-100 קלוריות בדומה לכוס מיץ, אך בנוסף לכך האלכוהול מגביר את התיאבון ואת צריכת המזון. האלכוהול תורם לפגיעה בשליטה העצמית, בערנות ובהכרה וגורם לעליה בצריכת המזון, ולכן כדאי שתגדירו מראש מה ובאיזו מידה תשתו אלכוהול.
10. כך תתארחו.
בארוחות החג - אם אתם מתארחים דאגו להביא תגבורת של מזון דל קלוריות כמו סלט בריאות וירקות אפויים כדי לאזן את שאר המזון שיוגש. אם אתם המארחים, דאגו לאיזון כמו קינוח דל קלוריות, כמו סלט פירות או מקצפת פירות קפואה. אינכם חייבים בכל מקרה לדגום את כל התפריט, תחשבו מה אתם אוכלים ועל מה אתם מוותרים הפעם, במיוחד אם אתם מתארחים בבית מלון.
1. שימרו את הקלוריות לארוחה הגדולה בערב החג.
החלו את היום עם ארוחה קטנה הכוללת, לדוגמה, דגנים מלאים, פירות, מוצרי חלב, ביצה וירקות. איכלו מעט לאורך כל היום כדי שלא תגיעו רעבים מאוד לארוחה. ככל שתגיעו רעבים יותר כך תאבדו שליטה יותר. "הוציאו את העוקץ" מיד לפני הארוחה על ידי אכילת פרי או 10 שקדים ותהיו רגועים יותר.
2. איכלו מזונות נפרדים ופחות תערובות.
רכיבי מזון כמו ביצה בנפרד ותפוח אדמה בנפרד משביעים יותר מאשר דחיסתם לתערובות או לתוך לביבות. מזון פשוט ככל האפשר משביע וחוסך קלוריות. התערובות המטוגנות הן עתירות מאוד בקלוריות, לדוגמה, תערובת מצות וביצים המכילה כ-400 קלוריות למנה, ותדרשו לרוץ שעה כדי לשרוף מנה זו.
3. השתמשו בתחליפי מצה.
מצה קלה הינה מועשרת בסיבים תזונתיים ודלה בקלוריות וניתן לאכול שלו-ארבע יחידות ביום. מצה קלה אחת שווה לשתי פרוסות לחם קל. גם פתית מקמח מצה מומלץ, רק 20 קלוריות ליחידה. יתרונה בכך שהיא קלה לעיכול ואפשר לאכול ממנה שמונה יחידות ביום. לאוכלי האורז - איכלו ארבע-שש פריכיות אורז ביום.
4. הגבירו את תחושת השובע.
אכלו ירקות בכל צורה ללא הגבלה, שלבו סלטים חיים בכל ארוחה, ומרק ירקות סמיך כמנה ראשונה בארוחת צהריים או ערב. הכינו מראש סלטים שונים כדוגמת סלק, גזר, חצילים, לכל מקרה ולארוחות ביניים.
5. חיסכו בשמן.
הכינו פשטידות אפויות בתנור במקום לביבות מטוגנות, טיגון מעלה פי שלוש את מספר הקלוריות. הכינו פשטידת תפוחי אדמה וירקות אפויה על נייר אפייה וחיסכו את השמן, הקלוריות ועבודת הניקוי של התבנית.
6. גוונו את המזון.
לאוכלי אורז יש יותר גיוון באוכל. ניתן לאכול אורז כתוספת למנה העיקרית או בתוך מרק. לאחרים יהיה שימוש יתר בתפוחי אדמה, קמח תפוחי אדמה או קמח מצה. זה המקום להזכיר שקניידלך אחד שווה ערך לשתי פרוסות לחם קל או מצה קלה.
7. הישמרו מעוגות פסח.
דעו שעוגות הפסח הן העתירות קלוריות ביותר מכל העוגות במשך השנה. עוגות ועוגיות העשויות אגוזים, בוטנים שקדים או המצופות שוקולד כפולות בערכן הקלורי ממאפים אחרות. תחליפי הקמח הם עתירי קלוריות ומעשירים את העוגות בקלוריות רבות. עוגיית פסח אחת יכולה להכיל 200 קלוריות ויותר בהשוואה לעוגיות אחרות. עוגיות פסח מכילות אגוזים שהם 700 קלוריות ל-100 גר', סוכר המכיל 400 קלוריות, ביצים ושוקולד המוסיפים עוד 500 קלוריות ל-100 גרם. והנה קיבלנו פצצת קלוריות.
8. אל תרטיבו את המצות.
מצה רטובה נאכלת מהר יותר ומזמינה את זו שאחריה. כדאי לאכול את המצה יבשה ולהקדיש זמן ללעיסה. משך זמן האכילה תורם לתחושת שובע, ופעולת שרירי לסת מגבירים את הנאה מהאוכל.
9. שתו מים.
שתו מים כדי למנוע הפרעות בעיכול, עצירות או כאבי בטן, כתוצאה מאכילת המצות, והימנעו משתית מיצים התורמים קלוריות כ-100 לכוס. שתייה של מי סודה בתחילת הארוחה תורמת לשובע, גם מים, לימון ונענע מועילים לעיכול. צרכו אלכוהול במידה מוגבלת. כוס יין מכילה כ-100 קלוריות בדומה לכוס מיץ, אך בנוסף לכך האלכוהול מגביר את התיאבון ואת צריכת המזון. האלכוהול תורם לפגיעה בשליטה העצמית, בערנות ובהכרה וגורם לעליה בצריכת המזון, ולכן כדאי שתגדירו מראש מה ובאיזו מידה תשתו אלכוהול.
10. כך תתארחו.
בארוחות החג - אם אתם מתארחים דאגו להביא תגבורת של מזון דל קלוריות כמו סלט בריאות וירקות אפויים כדי לאזן את שאר המזון שיוגש. אם אתם המארחים, דאגו לאיזון כמו קינוח דל קלוריות, כמו סלט פירות או מקצפת פירות קפואה. אינכם חייבים בכל מקרה לדגום את כל התפריט, תחשבו מה אתם אוכלים ועל מה אתם מוותרים הפעם, במיוחד אם אתם מתארחים בבית מלון.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות