חזרה למגזין אוכל

איך עוברים לתזונת חורף?

טיפים לתזונה נכונה לימי החורף
מריאנה אורבך 16/12/12
איך עוברים לתזונת חורף?
צילום: Shutterstock

(צילום: Shutterstock)

 

1. אוכל חם. רצוי שהאוכל בחורף יהיה חם (מרק, ירקות מבושלים, תה צמחים,דייסות). 


2. המעיטו בצריכת מתוקים ובצקים. נסו להימנע ממאפים מתוקים מבצק על בסיס מרגרינה כמו בצק עלים, מעוגות עם קצפת, ממשקאות עם סוכר כמו שוקו, מבורקס, מרוגלך וכו'.

 

3. אכלו מרק. אכלו יותר מרקים על בסיס ירקות. גם מרק עוף הוא פתרון מצוין, וכן מרקי קטניות. מומלץ להימנע ממרקים מוקרמים (המכילים קמח, מרגרינה או שמנת). השתדלו להמנע משקדי מרק - הם מכילים המון קלוריות.

 

4. תבשיל ירקות. כיוון שבחורף אוכלים פחות ירקות חיים, החזיקו תמיד במקרר תבשיל של ירקות מבושלים או אפויים (שעועית ירוקה, דלעת וכו').

 

5. קפה. מומלץ להמעיט בשתיית קפה, העדיפו תה צמחים (קינמון, ג'ינסנג, לימונית, נענע כו'). התה מחמם, מרגיע ודוחה לזמן מה את המחשבות על אוכל.

 

6. הקדימו ללכת לישון. לכו לישון שעה אחת קודם. השינה נותנת כוח, מנחמת יותר מפרוסת עוגה, ובחורף הגוף פשוט זקוק ליותר מנוחה.

 

7. הקפידו על פעילות גופנית. גם בחורף יש להקפיד על פעילות גופנית סדירה. פעילות גופנית שומרת על חילוף חומרים סדיר, מעלה את מצב הרוח ומעלה את המוטיבציה לשמור על המשקל.

 

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה