אין פשוט מזה: סינייה טלה וטחינה

האם תהיה זו הגזמה פרועה לומר שאוכל טעים, שלא מצריך שעות של הכנה, הוא המזון האידיאלי? ובכן, לא. בטח לא במהלך השבוע, כשרובנו מבשלים לאדם אחד או שניים, או בסוף השבוע, כשמחפשים מנה זריזה להכנה שתתווסף לזו העיקרית. עונה על כל הדרישות האלה היא הסינייה.
המנה, לבנונית במקור, שבוודאי מוכרת לכם מתפריטים של מסעדות ערביות וישראליות כאחד, מורכבת משני חומרי גלם עיקריים: בשר טחון, המוכן במחבת עם תערובות תבלינים שונות או עשבי תיבול, וטחינה. צורת הכנת הבשר משתנה: קבבים שטוחים ומתובלים היטב או בשר טחון גס, המוכן בצורתו המפורקת (והזריזה יותר). יתרון נוסף: את הסינייה מגישים בכלי שטוח - מחבת ברזל עבה או כלי חרס שבו הוכנה המנה מלכתחילה. במילים אחרות, פחות כלים לשטיפה. יש טוב מזה?
כאמור, מדובר במנה קלה מאוד להכנה. אם יש לכם במקרר כמה ירקות (לא, לא מלפפון, אנחנו מתכוונים יותר לגזר, עגבנייה או חציל) שימיהם היפים מאחוריהם, אל תהססו לקצוץ גם אותם ולהוסיף לתבשיל. הבשר והטחינה סופגים את כולם באהבה.
כמות נאה של חלבון
לא מעט שומן רווי, אבל כמות נאה של חלבון - 10 גרם. המצפון נקי חלקית. צילום: Shutterstock
פשוט לכם מדי? כדי להוסיף קצת שואו, האופים החובבים שביניכם יכולים להכין בצק לפוקצ'ה ולמתוח אותו על פני מחבת הברזל ל-5-6 דקות נוספות בחום גבוה. אבל ממש לא חייבים - גם לצד אורז לבן או פיתות צרובות היטב עם קצת שמן זית, המתכון הזה יעשה את העבודה.
ומה לגבי הקלוריות? ובכן, זה שמדובר במנה קלה להכנה לא אומר שצריך לאכול אותה מדי יום. ב-100 גרם בשר טלה טחון יש 282 קלוריות ואחוז השומן הרווי גם הוא לא נמוך – מעל ל-10 גרם. אם בכל זאת נסתכל על הצד החיובי יותר של המנה, בבשר טלה יש כמות נאה של חלבון - קרוב ל-17 גרם ויתר מרכיבי המנה - ירקות, צנוברים, זיתים ושמן זית הם חיוביים להפליא, כך שאפשר לומר שכאשר מכינים סינייה ביתית המצפון נקי למחצה. בתיאבון.
המתכון: סינייה טלה במחבת
סינייה טלה על לחם במחבת, עם ירקות וכל טוב. צילום: אנטולי מיכאלו
המרכיבים (ל-4-5 מנות):
מעט שמן זית
400 גרם בצל, גזר וסלרי קצוצים
2 שיני שום, פרוסות דק
1/2 קילו בשר טלה טרי, טחון גס
עגבנייה קצוצה
חופן צנוברים קלויים
עלי אורגנו טריים
1/2 כף מלח
1/4 כף פלפל שחור גרוס
1/4 כף ראס אל חנות (להשיג בכל חנות תבלינים)
אופציה:
פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
בשר חצילים קלויים (אפשר גם חציל קלוי קנוי)
חופן זיתי קלמטה מגולענים
להגשה:
טחינה ביתית מתובלת בשום, לימון ומלח
פלפלים קלויים
ההכנה:
1. הבשר: במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים עד לסגירתו. מוסיפים עגבנייה קצוצה.
2. כשהבשר משנה את צבעו, מוסיפים צנוברים קלויים בשלמותם ועלי אורגנו טריים קצוצים דק. מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים מחבת ברזל בקוטר 22 ס"מ (המיועדת לחום גבוה בתנור) בבשר חצילים קלויים ומוסיפים את תערובת הבשר והצנוברים. מעטרים במעט זיתי קלמטה קצוצים. מכסים את המחבת במכסה ברזל כבד ומכניסים לתנור ל 5-6 דקות.
4. תוספת אפשרית: מכינים בצק לפוקאצ'ה ומותחים אות על גבי מחבת הברזל. מכניסים לתנור על 250 מעלות למשך 5-6 דקות (או לחילופין, אם יש לכם טאבון - למשך 4 דקות). מגישים בליווי טחינה ופלפלים קלויים.
המתכון באדיבות צביקה בסרמן, שף רשת המסעדות "לחם בשר"
ערמונים מהאש: שני מתכונים מפתיעים עם ערמונים
ויש גם עוף ממולא בתפוחים וערמונים
סתווי ומנחם: קציצות בקר על תחתיות ארטישוק
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...