חזרה למגזין אוכל

אירוח קיצי: המלצות ומתכונים

טיפים לאירוח קליל, קריר ומרענן ושני מתכונים קיציים וטעימים שאפשר להכין בקלות בבית
חגית מור 24/06/10
אירוח קיצי: המלצות ומתכונים
עונת הקיץ מוציאה את האירועים מהאולמות הסגורים אל האוויר הפתוח, ומאפשרת אירוח בסגנון פחות מעונב ויותר קליל. את המנות הכבדות ואת התבשילים החמים מחליפות מנות המבוססות על חומרי גלם טריים המתאימים לעונה, ובהם סלטים רעננים, מנות ביס (פינגר-פוד), קינוחי פירות ושייקים צוננים. לא רק התפריט באירוע משתנה, גם אלמנטים אחרים משתנים ומתאימים יותר לאירוח קיצי - במקום ישיבה מסודרת סביב שולחנות עוברים לפינות ישיבה אלטרנטיביות, את היין האדום בבר מחליפה בירה קרה מהחבית ועיצוב השולחנות מתבסס על פרחים, פירות וצבעוניות עזה. טיפים לאירוח קליל, קריר ומרענן והמלצות כיצד להפוך את האירוע שלכם לחגיגה קיצית מפנקת:
איפה:
עונת הקיץ היא הזדמנות נהדרת לארח בחצר הבית, בגינה, על הגג או במרפסת. בחירת המקום תלויה כמובן במספר האנשים המוזמנים ובאפשרויות העומדות לרשותכם. אם יש לכם גג (פרטי או שייך לבניין) אפשר לקרות אותו ברשת צל ולקיים שם את האירוע. אירועים קטנים יותר ניתן לערוך במרפסת, מה שייתן לכם גישה נוחה יותר למטבח ויקל על ההתארגנות ועל ההגשה. וכמובן, אין כמו אירוח בגינה - בין אם בחצר הבית, בגינה פרטית או בפארק, אולם במקרה כזה חשוב להיערך מראש ולהעמיד צלונים ושמשיות מעל פינות הישיבה. אפשרות נוספת לקירור מרחבים גדולים יחסית היא לשכור מאווררים תעשייתיים ולמקם אותם סביב מתחם האירוע.
עיצוב האירוע:
אירועי קיץ המתקיימים בחצר או בגינה מאפשרים להחליף את הישיבה ליד שולחנות בישיבה אלטרנטיבית. פזרו במתחם האירוע פינות ישיבה 'לא מעונבות' כמו אזור זולה עם כריות ופופים, שולחנות בר, שרפרפי קש סביב שולחנות נמוכים או אפילו שולחנות עץ וספסלי פיקניק.


לגבי שילוב אלמנטים עיצוביים, קחו בחשבון שכאשר האירוע מתקיים בגינה, אז הירק והצמחייה כבר מעניקים לו מסגרת עיצובית רעננה, וכל מה שנדרש להשלמת המראה הוא הוספת נגיעות קלות של צבע (כמו פרחים או פירות) על גבי השולחנות. גם את המזנון או את המגשים אפשר לעטר בפירות טריים, שניתן כמובן לאכול, כך שהעיצוב והתפריט ישתלבו זה בזה.
אז מה אוכלים?
החום והלחות של הקיץ עושים פחות חשק לאוכל חם וכבד, ובמקומם אנחנו מעדיפים מאכלים קלילים יותר. מומלץ לבסס את האירוח על מנות ביס (פינגר-פוד) קלילות כמו דים-סאם, סושי, מיני-קישים, ברוסקטות ואנטיפסטי, לצד מגוון של סלטים ומנות קלות, כמו סביצ'ה דג, סלט ירקות שורש או קונפי חצילים. שלבו בתפריט הקיצי שלכם מרקים קרים - מרק יוגורט ונענע, מרק גספאצ'ו או מרק מלון עם גבינת רוקפור. הם גם מרעננים וגם מוסיפים צבעוניות ואסתטיקה לאירוע. ומה שותים? אירועי קיץ הם הזדמנות לגיוון וליצירתיות בגזרת המשקאות. החליפו את היינות ואת המשקאות האלכוהוליים הכבדים בעמדת בירה קרה מהחבית וביינות מוגזים צוננים כמו שמפניה או למברוסקו, ואת הקוקטיילים החליפו בבר שייקים קפואים, שבו כל אורח יכול לבחור את שילוב הפירות והטעמים שהוא רוצה ולהרכיב שייק לטעמו. הקהל המבוגר יכול להוסיף גם אלכוהול - ג'ין, טקילה או וודקה - לשייק הקפוא, וההנאה מובטחת.
קינוחים:
קינוחים קפואים בקיץ מציעים עולם חדש של מתיקות ועניין לחיך. באירוח קיצי הקינוחים לא חייבים לבוא רק בסיום האירוע, וניתן לשלבם לכל אורכו. אפשר להסתובב בין האורחים עם מגשים שעליהם שיפודי פירות או מיני-קרטיבים (אלכוהוליים או רגילים), להציע עמדת קרפים או עגלת גלידה עם ציפויים ותוספות לבחירה, ולהפעיל לכל אורך האירוע מזנון של קינוחים קפואים כמו מרקים קרים (אבטיח, תות, מלון ועוד), סורבה בטעמים שונים, ברד, פרוזן-יוגורט ועוד. בכל הקשור לשילוב של גלידות, מקפאים, פירות ואלכוהול, השמים הם הגבול - תנו מקום ליצירתיות שלכם, והעזו לנסות כל שילוב שעולה על דעתכם.


ולסיום, שני מתכונים לקינוחים קיציים ומרעננים, שאפשר להכין בקלות בבית.
שייק פירות

חומרים:
שליש מכל בלנדר נוזלים: חלב או מים או מיץ תפוזים מעט מי סוכר, לפי הטעם שליש מכל בלנדר קרח שליש מכל בלנדר פרי טרי נקי מגרעינים ומקליפות (ניתן לבחור כל פרי שרוצים: בננה, תות, אננס, מלון, מנגו, פירות יער, לי'צי ועוד, או שילוב של שניים או שלושה פירות)
אופן ההכנה:
לערבל בבלנדר עד לקבלת מרקם נוזלי. למבוגרים ניתן להוסיף מנת וודקה, רום,טקילה או גי'ן.
מרק אבטיח עם טרפלס שוקולד בציפוי קוקוס

מרק אבטיח (20 מנות):

חומרים:
חצי אבטיח 1 קופסת שימורים של מי קוקוס מי סוכר לימון
אופן ההכנה:
ערבבו בבלנדר את החומרים עד לקבלת מרקם דליל. הניחו להצטנן במקרר לפחות לשעה.
טראפלס (60-70 כדורים): חומרים:
450 גרם שוקולד מריר קצוץ 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה שבבי קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
1. המיסו את השוקולד באמבטיית בן מארי או במיקרוגל 2. בסיר קטן הביאו את השמנת לרתיחה, והמשיכו לבשל שתי דקות נוספות. 3. צננו מעט את שתי התערובות וערבבו אותן נמרצות עד לקבלת תערובת אחידה. 4. מקררים במקרר למשך ארבע שעות (עדיף למשך לילה). 5. בעזרת כפית יוצרים עיגולים ומגלגלים אותם בציפוי הקוקוס.
הרכבת המנה:
יוצקים מרק אבטיח לכוס שקופה או לקערה עמוקה ומניחים במרכז הקערה כדור טראפל.
הצעת הגשה:
חתכו קוביות אבטיח קטנות והכניסו למקפיא יום קודם. לפני ההגשה הוסיפו את קוביות האבטיח הקפואות למרק.
קייטרינג גוונים הוא מיזם עסקי-חברתי המופעל על ידי נערות בסיכון. המיזם, המעניק לנערות מסגרת מקצועית, מאתגרת ומחנכת המכשירה אותן להשתלבות בעולם העסקי בעתיד, מופעל על ידי עמותת "שחל", בליווי פרויקט "עשינו עסק", ששותפים בו "ציונות 2000", "אשלים" ו"הקרן לנוער בסיכון של ביטוח לאומי", עמותת "מתן" ו"הבנק הבינלאומי הראשון". אתר גוונים: www.gvanimk.co.il

עוד על אוכל ומתכונים:

ספר בישול חדש: פרונטו

מתכון בריא: פשטידת קישואים

ספר בישול חדש: ששת

ספר בישול חדש: המטבח של איילת

ספר בישול חדש: מטבח ישראלי

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה