אי אפשר בלי דג לשבת
מצווה לכבד את השבת עם מנת דג והפעם עשינו זאת עם פילה סול ועלי תרד - מנה קלה להכנה, טעימה ומרשימה ולקינוח מנה שכולם אוהבים, גם הנכדים: פאי שוקולד שזיף
עדי יהלום
08/02/08
[u]
פילה סול על מצע עלי תרד
[/u] [u]מיצרכים [/u]: מספר מנות: 4 8 פילטים של סול (שנים לכל סועד) מעט קמח לקימוח הפילטים חבילת עלי תרד טריים בצל אחד גדול שמן זית לטיגון מלח פלפל שחור גרוס לימון אחד [u]אופן ההכנה[/u]: במחבת מחממים שמן זית מקמחים מעט את הפילטים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד, מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים באותה המחבת שטוגנו בה הדגים, עד להזהבה מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח ופלפל שחור ממשיכים את הטיגון עד שעלי התרד מתרככים ומסירים מהאש מעבירים את עלי התרד לצלחות, מניחים שני פילטים מעל התרד, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס על הדג סוחטים מעל דג מעט מיץ לימון ומגישים

[u]
פאי שוקולד שזיף
[/u] באדיבות בית קפה "פרח", יהוד [u]מיצרכים:[/u] 50 ג"ר חמאה 100 ג"ר שוקולד חלב 100ג"ר שוקולד מריר 3 ביצים 40 ג"ר סוכר 30 מ"ל מים 4 כפות ליקר אמרטו 50 ג"ר שזיף שחור מיובש ומגולען 50 ג"ר חצאי פקאן [u]אופן ההכנה:[/u] להמיס יחד במיקרו חמאה, שוקולד חלב ושוקולד מריר להמיס יחד מעל לכיריים את הסוכר ומים להקציף את הביצים ולהוסיף בזרם דק את תערובת הסוכר להוסיף ליקר להוסיף בבחישה את השוקולד המומס לערבב פנימה את השזיף השחור לפזר מעל חצאי פקאן [u]הערה:[/u] לאפות בתבנית 30 ס"מ נמוכה ל-20 דקות בלבד בתנור של חום בינוני.

פילה סול על מצע עלי תרד
[/u] [u]מיצרכים [/u]: מספר מנות: 4 8 פילטים של סול (שנים לכל סועד) מעט קמח לקימוח הפילטים חבילת עלי תרד טריים בצל אחד גדול שמן זית לטיגון מלח פלפל שחור גרוס לימון אחד [u]אופן ההכנה[/u]: במחבת מחממים שמן זית מקמחים מעט את הפילטים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד, מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים באותה המחבת שטוגנו בה הדגים, עד להזהבה מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח ופלפל שחור ממשיכים את הטיגון עד שעלי התרד מתרככים ומסירים מהאש מעבירים את עלי התרד לצלחות, מניחים שני פילטים מעל התרד, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס על הדג סוחטים מעל דג מעט מיץ לימון ומגישים

פאי שוקולד שזיף
[/u] באדיבות בית קפה "פרח", יהוד [u]מיצרכים:[/u] 50 ג"ר חמאה 100 ג"ר שוקולד חלב 100ג"ר שוקולד מריר 3 ביצים 40 ג"ר סוכר 30 מ"ל מים 4 כפות ליקר אמרטו 50 ג"ר שזיף שחור מיובש ומגולען 50 ג"ר חצאי פקאן [u]אופן ההכנה:[/u] להמיס יחד במיקרו חמאה, שוקולד חלב ושוקולד מריר להמיס יחד מעל לכיריים את הסוכר ומים להקציף את הביצים ולהוסיף בזרם דק את תערובת הסוכר להוסיף ליקר להוסיף בבחישה את השוקולד המומס לערבב פנימה את השזיף השחור לפזר מעל חצאי פקאן [u]הערה:[/u] לאפות בתבנית 30 ס"מ נמוכה ל-20 דקות בלבד בתנור של חום בינוני.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות