אם אין באגט, תאכלו קרואסון

גבינות, יין אדום ובאגט. ארוחה מושלמת. צילומים: Shutterstock
תשאלו כל שף מתחיל היכן היה רוצה להתלמד ולהתמחות, תקבלו את התשובה בעיניים מצועפות, ועם ר' מתגלגלת - "צרפת". כי מולדת הבאגט והאקלר ידועה כמעצמה הקולינרית החשובה בעולם, מורשתם של השפים הגדולים וכמה המאכלים הטובים שאתם מכירים.
אם צריך לאפיין את המטבח הצרפתי, הרי שמרכיבי היסוד שלו הם חמאה, יין וציר (כלומר, נוזל מרוכז). התיבול עדין ומגוון הרטבים עצום. ולמרות שהוא נחשב לגורמה ומתוחכם, הרי שבצקים וגבינות תופסים נתח נכבד מהתפריט המקומי.
מאורז בן גוריון עד סושי וקינואה
לקהילת אוכל: לחצו |
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....