אני כבר אנוח בקבר

הפולניות של סבתא רגינה פורצת כבר בעמודים הראשונים של רומן הקומיקס המצוין "הנכס", של רותו מודן (בהוצאת עם עובד), כשהיא מתעקשת ללגום בקבוק מים מינרלים משפחתי שלם לפני העלייה למטוס לוורשה, כדי לא "לזרוק מים טובים" כפי שדורש איש הביטחון.
אבל בכור מחצבתה של רגינה סגל ההדורה, שאליו היא נוסעת עם נכדתה, כולם פולנים. זו הסיבה שפקידת הקבלה במלון מפצירה באורחים שלא לשכוח מעיל כי קר בחוץ, בעלת המסעדה מתקשה לזרוק אוכל שהושאר על השולחן והמחזר הפולני של הנכדה מגיע לבקר את רגינה, שנפלה למשכב, עם סיר מרק עוף ואטריות.
הסיפור מתחיל כשרגינה, ילידת פולין (שיצאה ממנה בדקה התשעים לפני המלחמה), ונכדתה מיקה, מפיקת תוכנית בוקר בטלוויזיה, נוסעות לוורשה כדי לברר מה עלה בגורל דירת הוריה של רגינה שנספו בשואה. שנים קודם לכן, התקבל מכתב מעורך דין ורשאי שעדכן שהדירה עדיין נמצאת בבעלות המשפחה. עכשיו, חודשיים אחרי מות בנה האהוב (ואביה של מיקה) מסרטן, רגינה מחליטה לצאת למסע לעיר הולדתה, שאליה לא חזרה מאז המלחמה.
"הנכס", מאת רותו מודן. הוצאת עם עובד. 222 עמודים
עוד על ספרים: הסוד האפל של הבלונדינית המסתורית אני נהנה לכתוב כיד הדמיון המתפרע
אוהבים לקרוא? רוצים להמליץ על ספר טוב שקראתם, לקבל המלצות מגולשים או לשוחח על ספרים? לקהילת קריאה וספרים מומלצים: לחצו |
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...
5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...