אפשר גם בלי גפילטע פיש

סלמון במקום גפילטע פיש. בטוח שזה הרבה יותר צבעוני. צילומים: Shutterstock
יש אנשים שמתים על מאכלי פסח. אני מכירה כמה כאלה שממש שמחים לאכול מצות, גפילטע פיש, קניידלך וכל שאר מאכלי הסדר, שאת השאריות שלהם אוכלים כל השבוע שאחרי, עם כמה חיזוקים ותוספות (ע"ע מצה בריי, מצה עם שוקולד). לעומתם יש לא מעטים שבעד מסורת, אבל הבטן שלהם לא ממש מסתדרת עם מאכלי החג (ובוודאי לא עם העושר הקלורי-שומני-כולסטרולי וכל השאר שלהם), וכאלה שסתם נמאס להם כבר מאותה ארוחה בכל שנה, ורוצים קצת גיוון קולינרי. לטובת כל אלה, הנה כמה הצעות לשינויים, לגיוונים ולתחליפים לכמה ממאכלי החג הקבועים עד סטנדרטיים.
• כופתאות כבד במקום קניידלעך. במקום הקניידלעך הסטנדרטיים עם הוויכוחל הסטנדרטי לא פחות "של מי הכי אווריריים", אפשר לחדש עם כופתאות כבד - קניידלעך שעשויים מכבד עוף ומבושלים במרק. גם הכופתאות האלה מקורן במזרח אירופה, ומי שלא יכול בלי ויכוח בענייני אוכל בחג, מוזמן להתווכח אם מקורן בצ'כיה או במדינה אחרת. במתכונים לכופתאות המופיעים באתרים שונים ברשת יש כמה המציינים כמות קטנה של פירורי לחם, שאותם ניתן להמיר כמובן בקמח מצה. כיוון שמדובר בכמות קטנה, השינוי לא ממש משפיע על הטעם.
עוד על אוכל:
לקהילת אוכל: לחצו |
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....