חזרה למגזין אוכל

אפשר גם בלי גפילטע פיש

לטובת כל מי שלא ממש חברים של גפילטע פיש, קניידלעך ומצות - כמה הצעות לגיוון תפריט החג
אורית הראל 21/03/13
אפשר גם בלי גפילטע פיש

סלמון במקום גפילטע פיש. בטוח שזה הרבה יותר צבעוני. צילומים: Shutterstock

 

יש אנשים שמתים על מאכלי פסח. אני מכירה כמה כאלה שממש שמחים לאכול מצות, גפילטע פיש, קניידלך וכל שאר מאכלי הסדר, שאת השאריות שלהם אוכלים כל השבוע שאחרי, עם כמה חיזוקים ותוספות (ע"ע מצה בריי, מצה עם שוקולד). לעומתם יש לא מעטים שבעד מסורת, אבל הבטן שלהם לא ממש מסתדרת עם מאכלי החג (ובוודאי לא עם העושר הקלורי-שומני-כולסטרולי וכל השאר שלהם), וכאלה שסתם נמאס להם כבר מאותה ארוחה בכל שנה, ורוצים קצת גיוון קולינרי. לטובת כל אלה, הנה כמה הצעות לשינויים, לגיוונים ולתחליפים לכמה ממאכלי החג הקבועים עד סטנדרטיים.

 

• כופתאות כבד במקום קניידלעך. במקום הקניידלעך הסטנדרטיים עם הוויכוחל הסטנדרטי לא פחות "של מי הכי אווריריים", אפשר לחדש עם כופתאות כבד - קניידלעך שעשויים מכבד עוף ומבושלים במרק. גם הכופתאות האלה מקורן במזרח אירופה, ומי שלא יכול בלי ויכוח בענייני אוכל בחג, מוזמן להתווכח אם מקורן בצ'כיה או במדינה אחרת.

במתכונים לכופתאות המופיעים באתרים שונים ברשת יש כמה המציינים כמות קטנה של פירורי לחם, שאותם ניתן להמיר כמובן בקמח מצה. כיוון שמדובר בכמות קטנה, השינוי לא ממש משפיע על הטעם.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


ולמי שלא יכול בלי תוספת מתיקות מהסוג המוכר יותר, הפתרון הוא הפבלובה-בכאילו: מסדרים בתבנית קצפיות (נשיקות מרנג) קטנות כבסיס. עליהן מפזרים שכבת תותים חתוכים (או ענבים, פירות יער טריים או קומבינציה), עליה מזרזפים שבילים של שוקולד מריר (לפחות 60 אחוז) מומס עם מעט מים (נוזלי, אבל לא מימי). מצפים בשכבת קצפת (צמחית, אם לא רוצים שיהיה חלבי) ומעטרים בעוד זרזיפי שוקולד. מכסים ושומרים במקרר עד להגשה (להכין רק שעות אחדות לפני). אם אתם ממש נגד ספירת קלוריות אפשר להוסיף עוד שכבות פרי-שוקולד-קצפת לפי החשק, רק תזכרו שכל הדבר הזה מגיע בסיומה של ארוחה בת אלף מנות בערך.

 

עוד על אוכל:

בריא וטעים. מאוד טעים

לחובבי נשנושים אנינים

פרגית במרינאדה ואווירה כפרית

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה