אצא לי השוקה: שווקים מומלצים לביקור

פעם, לפני שהבישול הפך לטרנד ולפני שהשפים הפכו לכוכבים, הכל היה מאד ברור: ביום שישי עושים שוק. קונים ירקות ופירות טריים במחירים זולים, דגים, בשר וגבינות, מבסטיונרים המבשרים בקול רועם "רק היום הכל בשקל". ובתוך כל זה היו גם דוכני בגדים, כי אם כבר עושים קניות אפשר על הדרך לרכוש כמה חולצות טריקו בעשרה שקלים. היום השווקים הפכו לבילוי לוהט, בסצנה שהולכת ומתרחבת בקצב מסחרר. בחרנו שמונה מובילים ששווים ביקור:
מרכז
רק היום: שוק הכרמל
שוק הכרמל, צילום מסך מתוך יוטיוב
הסטייל: דוכנים של פעם עם בסטיונרים שעדיין צועקים באווירת שוק קלאסית, לצד מעדניות בוטיק איכותיות.
מה יש כאן: הכל - מירקות ופירות ועד אוכל מוכן, מאפיות, תבלינים, מינימרקט ודוכני מזון. השוק גובל ברחובות אלנבי, הלל הזקן וכמובן נחלת בנימין, כך שהמסעדות המשובחות מסביב הן אינסופיות.
אל תחמיצו: את המיצים של עוזי אלי, איש האתרוגים (לכל אחד מהמיצים סגולות בריאות משלו), ואת הקובה בעבודת יד בדוכן הקובה (תזהו שם את הלוגו "לא טעים לא משלמים"). במרכז השוק תמצאו את "דווקא גורמה", עם מבחר עצום של גבינות משובחות מאירופה וגבינות מקומיות. אם אתם חובבי בירות חפשו את "ביר בזאר", שבו מעל 90 סוגי בירות. ואי אפשר בלי אוכל ביתי, ובכרמל יש המון ממנו - המאמות מגיעות מנתיבות, ואיתן האוכל הביתי הנהדר, והסבתות יכינו לכם בוריקה טריפוליטאי טעים ועשיר בקלוריות.
איפה ומתי: רחוב הכרמל בתל אביב, ראשון עד שישי, מ-8:00 ועד הערב, סגור בשבת.
האורבני והחדשני: שרונה מרקט
שרונה מרקט, צילום מסך מתוך יוטיוב
הסטייל: מודרני, חדשני ואורבני. חו"ל זה כאן. השוק משתרע על שטח של 8,700 מ"ר וכולל כ-90 חנויות, דוכנים ומסעדות. ללא ספק השוק הקולינרי המקורה הגדול בישראל.
מה יש לנו כאן: גבינות מיובאות מכל העולם, חומץ בלסמי משובח מאיטליה, פירות ים טריים מהאוקיינוס האטלנטי, שמפנייה צרפתית ותבלינים מהמזרח הרחוק. זאת לצד תוצרת מקומית של פירות וירקות מעמק חפר והערבה, יינות מקומיים, בירות בוטיק, שוקולדים ומאפים בעבודת יד.
אל תחמיצו: את דוכני השפים - דוכני אוכל שוק מהיר ואיכותי מבית משה שגב, "הירו ראמן" - הבר של ישראל אהרוני, "קפטן קארי" של יונתן רושפלד בגרסתו המצומקת, המביא מטבח הודי מרתק, ועוד ועוד.
איפה ומתי: רחוב קלמן מגן 3, תל אביב. ראשון עד חמישי, 09:00-22:00, שישי וערבי חג 8:00 עד שעה לפני כניסת השבת/ החג. שבתות וחגים: 9:00-23:00.
הבינלאומי: שוק האיכרים
שוק צפון, צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של שוק צפון
שוק הנמל – נמל תל אביב, שוק צפון - רמת החייל
הסטייל: בארה"ב ובאירופה שווקי איכרים קיימים כבר עשרות שנים. מיכל אנסקי חברה לרועי חמד ולשיר הלפרן, ויחד הם הביאו את הבשורה גם לכאן - תחילה רק לנמל תל אביב ובהמשך גם לרמת החייל.
מה יש לנו כאן: בשני השווקים תמצאו שפע של ירקות ופירות מהחקלאים אל השוק, בין השאר את כל גווני הגזר (מסגול ועד לבן), חצילים מסוגים ומגדלים שלא ידעתם שקיימים, פטריות מכל הסוגים ומה לא. דוכני אוכל רחוב לצד מסעדות גורמה משובחות משלימות את התמונה הקולינרית. שוק הצפון ברמת החייל עלה מדרגה בסגנון, ופונה מראש לקהל השכונות הצפוניות של תל אביב.
אל תחמיצו: בנמל – את "שרי הרינג", דוכן הסנדביצ'ים והדגים הכבושים של שרי אנסקי (אושיית הקולינריה והאימא של מיכל). שווים ביקור גם דוכן אנשי הזית ממושב שדה "עוזיה", המציע שמן זית כתית מעולה, מעדניית פרימו (איטליה וספרד זה שם), ויהלומה בנמל - הביסטרו המשובח של יהלומה שעבר משוק לווינסקי לנמל עם אוכל משובח.
בשוק צפון - מסעדת השוק של השף אבנר לסקין, ומיאזקי – אוכל יפני של השף יובל בן נריה. אם אתם בעניין של אוכל איטלקי אמיתי, חפשו את "פרונטו קיוסקו" של השף דיוויד פרנקל, המציע פסטות טריות שאפשר לקחת הביתה ופיצה מהאגדות. אחרי הארוחה פנקו את עצמכם במיצים מה"ג'וסו", בית המיצים של רותי רוסו, ובו מיצים מפירות וירקות בטכנולוגיה של סחיטה קרה, שנועדה לשמור על ויטמינים וערכים תזונתיים.
איפה ומתי: בנמל - רחוב האנגר 12 נמל תל אביב, ביום ראשון פועל במתכונת מצומצמת (מסעדות וחלק מהדוכנים) ובימים שני עד חמישי בין השעות 9.00-20.00. בשישי בשעות 7.00-17.00 מתקיים שוק האיכרים, ובשבת - 8.00-19.00.
שוק צפון: ראול ולנברג 22 רמת החייל בתל אביב, פועל בימים ראשון עד חמישי בשעות 10:00-22:00, בימי שישי בין 8.00-17.00 ובשבת בין 11:00-21:00.
העממי: שוק לווינסקי
זיתים, חמוצים ומה לא. צילום: Shutterstock
הסטייל: לצד רחוב סואן מלא בעשן וברעשים של משאיות, מתחבא לו שוק ססגוני שמסביבו מעדניות ומסעדות אסייתיות, בלקניות ואירופאיות משובחות.
מה יש לנו כאן: מדובר בממלכת התבלינים והפיצוחים של תל אביב. דגים כבושים, גבינות, זיתים חמוצים ומעדניות, חלקן מיתולוגיות וחלקן חדשות. .
אל תחמיצו: את המעדנייה של חיים רפאל - מוסד תל אביבי אמיתי של גבינות, זיתים ומעדנים מיוון שעוברים מדור לדור. אם אתם אוהבים מתוק כנסו לקונדיטוריה המיתולוגית של אלברט, שם הכל טעים, אבל מומלצות במיוחד עוגיות השקדים והמרציפן, והנשיקות שנמסות בפה. כנסו גם ל"גזוז של בני" ושתו גזוז של פעם בטעמים נפלאים.
איפה ומתי: לאורך רחוב לוינסקי, בין רחוב העלייה לרחוב הרצל בתל אביב. ימים ראשון עד חמישי, בין השעות 8.00-18.00, שישי בין 8.00-16.30.
ירושלים
השכונתי: שוק מחניודה
שוק מחניודה. הכל מהכל. צילום מסך מתוך יוטיוב
הסטייל: יהודים, ערבים, חילוניים ודתיים - הכל מהכל. מסורת ותיקה מול חדשנות בועטת. צבעים וריחות שאפשר להריח רק שם.
מה יש לנו כאן: תוצרת חקלאית משובחת, וגם ירושלים החדשה עם המסעדה הידועה מחניודה, מאפיות, גלידריות וגם כמה ברים קטנים.
אל תחמיצו: את מסעדת עזורה, המציעה אוכל ביתי מבושל על פתיליות. חובבי הבשר מוזמנים להתענג על "ממלכת הבשר של פורטונה", ויש גם מעוז לטבעונים ולצמחונים ב"האגס 1". אל תוותרו על הגלידה המופלאה של מוסלין, ואם אתם חובבי טחינה, כנסו ל"טחינה המלך", שם 22 סוגים שונים של טחינה. התעייפתם? כנסו למחניודה של אסף גרניט, אורי נבון ויוסי אלעד, לחגיגה קולינרית אמיתית באווירת שמייח.
איפה ומתי: בין רחוב אגריפס בדרום לרחוב יפו בצפון. ימי ראשון יד שישי, משעה 8.00 ועד החשיכה. סגור בשבת.
שפלה ודרום
הססגוני: שוק רמלה
דו קיום במיטבו. שוק רמלה, צילום מסך מתוך יוטיוב


בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....