אצות למטבח

סלט אצות. צילומים: Shutterstock
אצות מוכרות לנו בעיקר כצמחי מים חלקלקים שיש לחמוק מהם בזמן הרחצה בים, אבל אצות לסוגיהן, הן גם מרכיב חשוב במטבחי דרום-מזרח אסיה זה אלפי שנים, וכיום נחשבות למזון-על. את האצות, שנמכרות מיובשות או כתושות לאבקה, כדאי לשלב בתפריט כי הן דלות בקלוריות ועשירות בנוגדי חמצון, בוויטמינים, בחומצות אמינו, במינרלים, באומגה 3 ובסיבים תזונתיים יותר מכל ירק הגדל על פני האדמה.
לפורום תזונה: לחצו |
בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...