חזרה למגזין אוכל

אצות למטבח

האצות הן מזון-על. הן עשירות בוויטמינים, במינרלים, בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון, מנטרלות רעלים, מורידות את לחץ הדם ואת הכולסטרול ונלחמות במגוון בעיות בריאות
עדי כץ 05/06/13
אצות למטבח

סלט אצות.  צילומים: Shutterstock 

 

אצות מוכרות לנו בעיקר כצמחי מים חלקלקים שיש לחמוק מהם בזמן הרחצה בים, אבל אצות לסוגיהן, הן גם מרכיב חשוב במטבחי דרום-מזרח אסיה זה אלפי שנים, וכיום נחשבות למזון-על. את האצות, שנמכרות מיובשות או כתושות לאבקה, כדאי לשלב בתפריט כי הן דלות בקלוריות ועשירות בנוגדי חמצון, בוויטמינים, בחומצות אמינו, במינרלים, באומגה 3 ובסיבים תזונתיים יותר מכל ירק הגדל על פני האדמה.

האצות הן ממיני האורגניזמים העתיקים בעולם שהשתמרו בצורתם המקורית. הן חסרות שורש וחיות במים מלוחים ומתוקים. הן משמשות כמזון לבעלי חיים ימיים רבים, ואף תורמות לניקיון הסביבה הימית.
בעולם גדלים אלפי סוגים של אצות, שלא כולן אכילות. אלה שכן מתברכות ברשימה ארוכה של יתרונות בריאותיים. הן מנטרלות רעלים ומרחיקות פסולת מהגוף, מאזנות את רמת החומציות בגוף, נלחמות בסרטן, מפחיתות רמת כולסטרול ולחץ דם ועוד.

עמים רבים החיים ליד חופי ימים ניזונים מאצות לאורך דורות, אך הן מזוהות בעיקר עם היפנים (שגילו אותן כבר לפני עשרת אלפים שנה) והסינים, ולכן רובן נושאות שמות בהתאם. לישראל עלו האצות בעיקר בעזרת הסושי, המגולגל ביריעת נורי, ונהפכו למזון בריאות מבוקש. ניתן למצוא היום בחנויות הטבע או בחנויות מזון אסיאתי כמה סוגים של אצות.

 

קינוחים בריאים? יש דבר כזה

פשוט לאכול בריא

סטייק כרובית ושיפודי פלפלים

בריא וטעים. מאוד טעים

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה