חזרה לבריאות טובה

אקיוטוניקס: טיפול בעזרת קולנים

לפי האקיוטוניקס השפה של הגוף שלנו היא שפה של תדרים, ולכן השימוש במוזיקה ובתהודה הוא הדרך הטבעית ביותר לריפוי. באמצעות קולנים שונים היוצרים רטט בגוף מנסה השיטה לטפל במגוון בעיות רפואיות
עדי כץ 05/10/10
אקיוטוניקס: טיפול בעזרת קולנים
מעולם כנראה לא דימיתם את הגוף שלכם לתיבת תהודה, ממש כמו זו שיש בכלי נגינה, אבל זוהי ההנחה העומדת בבסיסה של שיטת טיפול אלטרנטיבית בשם אקיוטוניקס. השיטה, שאינה מוכרת עדיין בישראל כמו שיטות אלטרנטיביות אחרות שקנו להן אחיזה, מבוססת על רפואת התדרים, נושא מתפתח בתחום הרפואה המשלימה. בין הכלים העושים שימוש בסוגים שונים של תדרים אפשר למצוא את שיטת פרחי באך והארומתרפיה, ובתחום רפואת התדרים דרך צלילים - את שיטת הקערות הטיבטיות. אם להסתמך על עדויות של אנשים שטופלו באקיוטוניקס ומספרים על שקט פנימי עמוק לצד הטענה אנרגטית ורעננות, מדובר בדבר ששווה לנסות. אירית לרנר, מאסטרית בשיטה והנציגה הבלעדית שלה בישראל, המטפלת באמצעות השיטה ואף מנחילה אותה לאחרים, אומרת שמדובר בשיטת טיפול מאוד נעימה ולא פולשנית, הפועלת באופן מהיר ביותר כיוון שהיא עובדת על גלי המוח. "היופי בשיטה הוא שכל אחד יכול לטפל בעצמו ובבני ביתו אחרי הדרכה קצרה", היא אומרת. "היא מועילה לבעיות שלד ומפרקים, חוסר שינה, כאבים כרוניים, חרדה ודיכאון, יתר לחץ דם, חוסר שקט ומחלות כמו אסתמה ופיברומיאלגיה (מחלת העייפות הכרונית)". אז מהי בדיוק האקיוטוניקס? מדובר בשיטה העושה שימוש ב"קולנים", גופי מתכת המזכירים מזלג, המכוונים על פי תדרים שונים. המטפל מכה בכל פעם בשני קולנים שבחר על משטח מיוחד ומפיק צליל, ואז מניח את הקולנים על נקודות מרכזיות לאורך המרידיאנים של הרפואה הסינית (בדומה לאקופונקטורה, אבל בצורה לא פולשנית) ויוצר רטט בגוף. ישנם 35 קולנים, שחלקם מגיע בשלוש אוקטבות. הם מונחים על הגוף בזוג כדי ליצור הרמוניה. הבחירה בקולנים כאלה ואחרים מותאמת למטופל ולבעיותיו הספציפיות. "דרך ההרמוניות של הקולנים אנחנו יוצרים קשר בין הגוף והנפש לכוחות הפועלים עליהם", אומרת לרנר. "לכל רקמה, עצב ועצם בגוף יש צליל או תדר ייחודי. כשאנחנו בריאים, התזמורת מושלמת, אבל ברגע שאחד מתחיל לזייף, כל התזמורת מזייפת. הטיפול עוזר לגוף להיזכר שהוא חלק מיקום מאורגן והרמוני ולהפעיל את ההרמוניה לצורך ריפוי עצמי".


את השיטה פיתחו לפני 18 שנה שתי נשים אמריקניות: דונה קארי, רופאה סינית, מוזיקאית, משוררת ואסטרולוגית, ומרג'ורי דה מונק, מוזיקאית ומדריכת טאי צ'י. השתיים ביססו את השיטה על הידע שלהן במוזיקה, ברפואה סינית, בקוסמולוגיה ובאסטרולוגיה ויצרו מתודולוגיה של ריפוי בצליל, ששורשיה נטועים במסורות של מדע ומסורות אינטואיטיביות של המזרח והמערב. בהמשך גם כתבו ספר בשם There's No Place Like Ohm. "הגוף שלנו הוא תיבת תהודה ענקית מלאה במים", אומרת לרנר, "וכמו כל חומר אורגני בעולם, הוא מורכב מתדרים. השפה של הגוף שלנו היא שפה של תדרים, ולכן השימוש במוזיקה ובתהודה הוא הדרך הטבעית ביותר לריפוי. התנועה שיוצרים הקולנים נועדה להזכיר לגוף שהוא תנועתי. "הכאבים והחולי הם תוצאה של חסימות אנרגטיות, שנוצרות מחרדה וממתח, מתזונה לא נכונה, מאורח חיים לא נכון. התנועה שיוצרים הקולנים במערכות הפיזיות והרגשיות פותחת את החסימות הללו. תהודת הקולנים 'שטה' לאורך המרידיאנים בעזרת המים שבגוף, מגיעה לכל רקמה ותא, מזינה, מאזנת ומחזקת את הדם ואת השלד ומתגברת את המערכת החיסונית". "הקולן צלצל כפעמון דרך העור שלי והעיר אותי בכל המישורים", מספרת שירלי שטופלה בשיטה. "כמו משהו שמצלצל בדלת ומבקש להיכנס. גם אחרי שהטיפול הסתיים, התהודה והוויברציות המשיכו לעבוד וליצור סדר וריפוי בתוכי". "זאת הייתה מעין שמיכה שלקחתי איתי הביתה, שכל הזמן הרגיעה אותי", מעידה מטופלת אחרת. לרנר מבקשת להדגיש שהטיפול בקולנים לא בא להחליף טיפול רפואי, אלא משמש רק כהשלמה.
עוד על רפואה משלימה:

בעיות שלד ומפרקים: טיפול ברפואה סינית

טיפול בהיפנוזה: לשלוט על הסימפטומים

אירידיולוגיה - תורת הקשתית

טווינה: אומנות ריפוי במגע

וואטסו - טיפולי שיאצו במים

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית

לקהילת רפואה הוליסטית:

לחצו
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

   

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה