ארגון המורים נגד התלמידים

אחת ההנאות הגדולות והמעשירות תלמידים בכל הדורות הייתה מאז ומעולם - הטיולים. מי איננו זוכר כנערה, או נער, את הטיולים במסגרת בתי הספר או תנועות הנוער במרחבי הארץ, אל שפת הכנרת אל מרומי הגליל והגולן ובעבר הרחוק למרחבי סיני. והנה בא מזכ"ל הסתדרות המורים רן ארז ומכריז מלחמה על התלמידים: לא תצאו השנה לטיולים!
כמנהגו מזה שנים רבות, מאז נבחר המורה להתעמלות לשעבר למנהיג המורים בישראל, הוא מכריז מדי שנה על מלחמה שהנפגעים בה הם אך ורק התלמידים. כלוחם, הוא פוגע בתלמידים במקום שיכוון את כלי נשקו לעבר קובעי שכרם הירוד של המורים.
התלמידים, באמצעות נציגם, יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית אליאב בטיטו, טוענים: "זו השנה השלישית ברציפות שבה יו"ר ארגון המורים רן ארז לוקח את התלמידים כבני ערובה במאבקיו. לנוער נמאס לשתוק". ועוד טוען המנהיג הצעיר, "יש דרך לנהל סכסוך עבודה ויש דרך לשפר את מעמד המורה".
התלמידים נגד המורים
ואיפה הנשים שינהיגו אותנו? צילום: shuttertstock
התלמידים באמצעות נציגיהם בכל רחבי הארץ הכריזו מלחמה צודקת על מוריהם השובתים ובראשם, מנהיגם, המוביל אותם למחוזות נפתלים. התלמידים הממורמרים לא רק ישביתו את הלימודים בכל רחבי הארץ אלא שהחברה להגנת הטבע בשיתוף מועצת התלמידים והנוער הארצית החליטו באותו יום של שביתה להוציא שלושה טיולים שונים לתלמידים ברחבי הארץ.
הכותרת של המבצע: מוכרחים להמשיך ולטייל! מארגני הטיולים יסיעו תלמידים למחוזות נחשקים ברחבי הארץ ללא כל תשלום. הם בוודאי שואלים את עצמם: כיצד קורה שארגון המורים מחדש כמעט כל שנה מאבק צודק באמצעים פסולים? נגד מי הוא מכוון את חיצי זעמו? במה חטאו התלמידים שממילא מובטלים חודשים ארוכים בשנה מחמת מחדלים נמשכים שמעניקים למורים חודשים של חופשה נטולת מעש? הגיעה העת שהמורים יבחרו לעצמם מנהיג ראוי יותר. ראוי שרן ארז שוחר השביתות והמחאות כנגד התלמידים יניח להגה השלטון ויפרוש ממחוזות העשייה. הוא יכול גם כמובן לחזור למקצועו הישן וללמד את בני ובנות ישראל את מצוות חיזוק הגוף והשרירים. את מלאכת ההנהגה של הציבור הנחשב הזה יניח למורים עצמם.
ושוב נשאלת השאלה, כיצד קורה שהציבור של רבבות מורות וגם מורים איננו בוחר באישה שתנהיג אותם? כל המחאות על הדרת נשים, על כך שאינן נבחרות למוסדות ממלכתיים בהתאם למעמדן ומספרן באוכלוסיה באים לידי ביטוי דווקא בארגון הלוחמני הזה. היכן כל אותן מורות דעתניות? הגיעה העת שתאחזו אתן בהגה השלטון והושיטו את ספינת החינוך לעבר אופק חדש.
רייכר לא מבין מה הקטע עם שירה מודרנית
רייכר מתרגז על פערי השכר במשק
פניות לגדעון רייכר - [email protected]
ומה אתם חושבים? הצטרפו לפרלמנט של מוטק'ה
מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...
אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...
ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...