ארוחה נפלאה בקלי קלות
ביקרנו במטבחו של דרור בלייכמן ולמדנו ממנו כיצד להכין ארוחה טעימה ובריאה... בנוסף, קיבלנו גם את המתכון. אז, כל מה שנותר לכם הוא: לצפות בכתבה, לשלוח את הבן/בת זוג לסופר, ללבוש סינר וקדימה למטבח...
מערכת BeOK
27/08/08
פילה דניס עם תרד מוקפץ וסלסה עגבניות מלווה באורז מבושם בשמן שומשום עם ירקות מוקפצים
המצרכים ל 4 מנות
לדגים
- 800 גרם פילה של דג דניס או דג ים אחר נקי מעצמות - 800 גרם עלי תרד טריים ושטופים היטב למנוע שאריות חול - 3 עגבניות - 6 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות דקות - 50 גרם קמח - מלח - לימון - פלפל שחור גרוס - שמן זית - פלפל צ'ילי - חופן כוסברה קצוצה ( לא חובה)
לאורז
- 2 כוסות אורז שטוף ומיובש - 3 כוסות מים רותחים מומלחים היטב - 1/3 כוס שמן טיגון - כף שמן שומשום - כף רוטב סויה - 2 גזרים - בצל לבן בינוני פרוס לרצועות - 5 בצלים ירוקים קצוצים - מלח ופלפל
אופן ההכנה
סלסה עגבניות
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד ומערבבים עם מעט שמן זית, מלח, מיל לימון ופלפל צ'ילי קצוץ טרי או יבש. אם אוהבים מוספים גם כוסברה קצוצה.
תרד
מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן זית מוספים את השום ומיד אחריו את עלי התרד ומקפיצים על אש גבוהה. מתבלים במלח ופלפל
דג
מערבבים את הקמח עם מעט מלח ופלפל שחור בצלחת. מספיגים את הפילטים של הדגים בנייר סופג וטובלים בקמח משני הצדדים. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את הדג ? תחילה על הצד בלי העור ואח"כ הופכים. ( אם מתחילים מהצד של העור הדג מתקמר ולא ניתן לטגן אותו מצידו השני )
אורז
בסיר עם תחתית עבה שמים 2 כפות שמן טיגון ואת האורז על אש בינונית ומערבבים עד שכל גרגירי האורז מבריקים. מוספים את המים הרותחים ואת שמן השומשום. מערבבים היטב פעם אחת. מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום לעוד 17 דקות. לא פותחים את המכסה. מכבים את האש ומשאירים ל 10 דקות נוספות. את הגזרים פורסים למקלונים ( ג'וליאן) את הבצל לחצי ואז לפרוסות. את הבצל הירוק קוצצים באלכסון כדי לתת צורה יפה. מקפיצים במעט שמן טיגון את הגזר והבצל הלבן עד שמתרככים מעט מכבים את האש. מוספים את הבצל הירוק מתבלים בשמן שומשום ורוטב סויה. מערבבים בעדינות עם האורז אחרי שהוא התקרר מעט.
בהצלחה ובתאבון !
לאתר של דרור בלייכמן -
לחצו כאן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות