ארוחה צמחונית טעימה ובריאה
הפעם ילמד אותנו השף דרור בלייכמן להכין ארוחה צמחונית טעימה ובריאה : מרק קרם ארטישוק ירושלמי, קציצות סויה ומג'דרה קינואה.לאחר ארוחה כזו, לא יהיו לכם ייסורי מצפון לאכול קינוח כדוגמת כדור גלידה או סלט פירות...
מערכת BeOK
15/01/09

צפו בכתבה, המתכונים מצורפים מטה. בתאבון..
מרק קרם ארטישוק ירושלמי
החומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי 1/2 ק"ג תפוחי אדמה 1/2 כפית אגוז מוסקט 1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק 1/2 כפית פלפל לבן מים ? 2.5 ליטר מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
קולפים את הארטישוק ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות ומבשלים יחד עם המים והתבלינים על לריכוך מלא. מרסקים בבלנדר או עם מוט ערבול ( בלנדר הפוך) משלימים טעמים. אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל בקצת מים. הצעה לשדרוג ? להחליף את המים בציר בקר עדין
קציצות סויה
החומרים
1 שקית פתיתי שפע מסויה 1 בצל גדול 2 ביצים תבלין גריל עוף פפריקה מתוקה מלח שמן טיגון
אופן ההכנה
להשרות את פתיתי הסויה במים חמים לשעתיים לפחות. לסנן ולסחוט את עודפי המים לקצוץ ולטגן במעט שמן את הבצל. לחיסכון בשמן ניתן להוסיף לבצל הקצוץ כף שמן ולצלות בטוסטר אובן. לערבב כל החומרים יחד אם התערובת נוזלית מידי אפשר להוסיף מעט קמח ( אפשר קמח מלא) ליצור קציצות בידיים רטובות ולטגן במחבת טפלון במעט שמן. לחיסכון בשמן ניתן "לסגור" (טיגון קצר מכל צד) את הקציצות במחבת ואז להעביר לתבנית לאפייה בתנור או טוסטר אובן בחום 250 מעלות ל 10 דקות נוספות.
מג'דרה קינואה
החומרים
2 כוסות קינואה 3 כוסות מים רותחים 1 כוס עדשים ירוקות יבשות 1/4 כפית כמון מלח 2 בצלים גדולים שמן טיגון לבצל
אופן ההכנה
מערבבים בסיר עם מכסה מתאים, על אש קטנה, את הקינואה ו2 כפות שמן עד שהקינואה מבריקה מוסיפים את המים הרותחים וכפית מלח מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה. ( כמו אורז) פותחים מכסה ואם צריך מבשלים עוד זמן קצר עד לריכוך. ( לא לבשל יותר מדי כדי שלא תהפוך לדייסה) מקררים עם מכסה פתוח כדי למנוע המשך בישול. את העדשים מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך. את הבצל חוצים לחצי ,פורסים לרצועות ומטגנים. מערבבים את הקינואה, העדשים, התבלינים וחצי מהבצל המטוגן. מוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים עם יתרת הבצל המטוגן מפוזרת מעל המנה. הצעה לשדרוג: לבשל קודם את העדשים ולהשתמש במים של העדשים לבישול הקינואה.
בתאבון!
לאתר של דרור בלייכמן -
לחצו כאן
עוד על מתכונים ואוכל:
לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות
מאפים מן הטבון או... מהתנור
טורטיות במגוון מילויים
מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר
מדריך חדש: מסע קולינרי
בר לחם. בדיוק כמו שלחם צריך להיות
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
מרק קרם ארטישוק ירושלמי
החומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי 1/2 ק"ג תפוחי אדמה 1/2 כפית אגוז מוסקט 1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק 1/2 כפית פלפל לבן מים ? 2.5 ליטר מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
קולפים את הארטישוק ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות ומבשלים יחד עם המים והתבלינים על לריכוך מלא. מרסקים בבלנדר או עם מוט ערבול ( בלנדר הפוך) משלימים טעמים. אם המרק סמיך מדי ניתן לדלל בקצת מים. הצעה לשדרוג ? להחליף את המים בציר בקר עדין
קציצות סויה
החומרים
1 שקית פתיתי שפע מסויה 1 בצל גדול 2 ביצים תבלין גריל עוף פפריקה מתוקה מלח שמן טיגון
אופן ההכנה
להשרות את פתיתי הסויה במים חמים לשעתיים לפחות. לסנן ולסחוט את עודפי המים לקצוץ ולטגן במעט שמן את הבצל. לחיסכון בשמן ניתן להוסיף לבצל הקצוץ כף שמן ולצלות בטוסטר אובן. לערבב כל החומרים יחד אם התערובת נוזלית מידי אפשר להוסיף מעט קמח ( אפשר קמח מלא) ליצור קציצות בידיים רטובות ולטגן במחבת טפלון במעט שמן. לחיסכון בשמן ניתן "לסגור" (טיגון קצר מכל צד) את הקציצות במחבת ואז להעביר לתבנית לאפייה בתנור או טוסטר אובן בחום 250 מעלות ל 10 דקות נוספות.
מג'דרה קינואה
החומרים
2 כוסות קינואה 3 כוסות מים רותחים 1 כוס עדשים ירוקות יבשות 1/4 כפית כמון מלח 2 בצלים גדולים שמן טיגון לבצל
אופן ההכנה
מערבבים בסיר עם מכסה מתאים, על אש קטנה, את הקינואה ו2 כפות שמן עד שהקינואה מבריקה מוסיפים את המים הרותחים וכפית מלח מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה. ( כמו אורז) פותחים מכסה ואם צריך מבשלים עוד זמן קצר עד לריכוך. ( לא לבשל יותר מדי כדי שלא תהפוך לדייסה) מקררים עם מכסה פתוח כדי למנוע המשך בישול. את העדשים מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך. את הבצל חוצים לחצי ,פורסים לרצועות ומטגנים. מערבבים את הקינואה, העדשים, התבלינים וחצי מהבצל המטוגן. מוסיפים מלח לפי הטעם. מגישים עם יתרת הבצל המטוגן מפוזרת מעל המנה. הצעה לשדרוג: לבשל קודם את העדשים ולהשתמש במים של העדשים לבישול הקינואה.
בתאבון!
לאתר של דרור בלייכמן -
לחצו כאן
עוד על מתכונים ואוכל:
לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות
מאפים מן הטבון או... מהתנור
טורטיות במגוון מילויים
מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר
מדריך חדש: מסע קולינרי
בר לחם. בדיוק כמו שלחם צריך להיות
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות