ארוחת שבועות עשירה ובריאה

ארוחה מאוזנת ומשביעה היא ארוחה הכוללת חלבונים, שומנים בריאים, פחמימות, ירקות בצבעים שונים ונוזלים. לכן כאשר אתם מתכננים את ארוחת החג דאגו שכל הרכיבים הללו ייכללו בה. רעיונות לשולחן שבועות:
חלבון: פשטידות מגוונות
הפשטידות הן המאכל הפשוט ביותר להכנה והמאפיין הבולט של חג השבועות. משלבים ירק כלשהו, שלל גבינות רזות, 2-3 ביצים, תבלינים ומכניסים לתנור. על מנת להימנע מעודף פחמימות בארוחה מומלץ להכין פשטידות ללא תחתית של בצק. ניתן להוסיף לפשטידה פחמימה בצורת תירס, תפוח אדמה, בטטה, שתי כפות קמח או קוואקר. העמילן בבלילה תורם לקשירה טובה של המרכיבים ונותן תוספת נפח לפשטידה. טיפים: • השתמשו בגבינות עד 5%. • במקום שמנת ניתן להשתמש בחלב.
פחמימות: מאפים רזים
ניתן להכין מגוון עצום של מאפים לשבועות, אולם בצק עלים הוא בצק שמן שמכיל לרוב 50% מרגרינה ואינו בריא לכלי הדם. לכן לפניכם מספר רעיונות להכנת מאפים מבצק פילו שהוא רזה ומכיל בסך הכל 2% שומן. על מנת שהבצק יהיה טעים אנו מוסיפים לו שמן, אך אנו קובעים את סוג השמן ואת כמות השמן. בורקסים רזים של גבינה: לוקחים דף של בצק פילו (השווה לפרוסת לחם אחת), משמנים אותו מעט עם כף שמן זית או קנולה בעזרת מברשת לביצים וחותכים לרצועות. בכל רצועה מניחים מילוי מתערובת גבינות רזות ומקפלים כל רצועה למשולשים. פשטידת ג'חנון רזה - משמנים תבנית, מניחים שני דפי פילו משומנים קלות, מפזרים עליהם גבינות אהובות, מומלץ גבינה בולגרית אך לא מלוחה מדי, שוב דף פילו, מעט גבינה וחוזר חלילה. מלמעלה מניחים דף פילו משומן. חותכים לריבועים את הפשטידה. מערבבים שלוש ביצים עם כוס ספרייט רגיל ( לא דיאטטי ) ושופכים על התבנית. התערובת המתוקה של הספרייט והביצים נשפכת בין החריצים ומתקבל מאפה טעים ביותר המזכיר טעם של ג'חנון. טיפים: • על מנת לחסוך בכמות השמן ניתן להשתמש בתרסיס שמן או לחילופין לשים מראש כף שמן בצלוחית קטנה, לטבול בה את המברשת ולהבריש קלות את דפי הפילו. כך תדעו הכמה שמן אתם משתמשים. • רצוי לבחור איכות טובה של דפי פילו, הדפים הקפואים נוטים לעתים להיקרע ולהתפרק. קנו איכות טובה, דאגו להפשיר את הדפים לפני השימוש ולהפריד אותם בעדינות.
מלח: הפחיתו את הכמויות
אוכל למחשבה - תזונה לגוף ולמוח
משפחת המצליבים: ירקות עם הרבה בריאות
ארוחת בוקר: להתחיל נכון את היום
צמחונות: כל הסיבות הנכונות
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...