ארזתם לבד?

צילומים: Shutterstock
בפרסומת למזוודות משנות השבעים של המאה הקודמת נראה קוף בכלוב מטפל במזוודה של חברה ידועה. מה שמתחיל בשעשוע של הקוף המטלטל את החפץ הרבוע כה וכה, נהפך בהמשך לדו-קרב עצבני בין קוף למזוודה, כשהקוף מנסה בכל מאודו וכוחו לרסק את המזוודה, או לפחות לפצח אותה, וכושל כמובן. כך למדנו אז כי אין כמו המזוודה הקשיחה, המאסיבית והחזקה הזו, ששום דבר לא יוכל לה, אפילו לא סבל שרירי וזועם ביום רע. מאז חלפו הרבה שנים ומטוסים בשמים, וגם החברה ההיא לא תנסה להציע מזוודות מאסיביות מהזן ההוא. כי היום, כשכל גרם קובע וכמעט כל נוסע משתדל לנוע מה שיותר מהר ובקלות בעצמו, מזוודות אטרקטיביות הן מזוודות עמידות, קלות משקל ותמרון.
בגלל מגבלות אחידות למדי ומגבילות עד מאוד שמציבים חברות תעופה וסדרי ביטחון, רוב המזוודות היום דומות בנתונים הבסיסיים. יש שלושה גדלים סטנדרטיים למזוודות (ההולמים את דרישות/מגבלות חברות התעופה): קטנה, בינונית וגדולה - במידות 20 אינץ' (גובה), 24 אינץ' ו-28 אינץ' בהתאמה, כשהקטנה ביותר, המכונה טרולי, היא זו שמותרת להעלאה לתא הנוסעים ככבודת יד.
הנתון הבסיסי החשוב הבא הוא משקל המזוודה, שמשפיע על עד כמה תוכלו למלא אותה. חברות התעופה מקפידות מאוד בעניין משקל הכבודה המותר וגביית תעריפי אוברווייט אסטרונומיים לחורגים. כך, למשל, בטיסה לאירופה במחלקת תיירים המשקל הממוצע המותר למזוודה אחת המותרת לשליחה בבטן המטוס לנוסעי מחלקת תיירים, הוא 24 קילו. באופן דומה, בכבודת יד יש חברות צ'רטר המגבילות לא רק את גודל הטרולי המותר, אלא גם את משקלו, ואם הטרולי עצמו שוקל יותר משלושה קילו כשמשקלו הכולל המותר הוא שישה קילו - תעשו את החשבון לבד.
משקל המזוודות בשלושת הגדלים נע בין קצת פחות משלושה קילו לטרולי הקטן ועד מעל חמישה קילו למזוודה הגדולה, תלוי בחומרים שמהם עשויות המזוודות, בעיצוב, בחלוקה פנימית וכן הלאה. המשקל האידיאלי למזוודה גדולה הוא סביב ארבעה קילו פלוס-מינוס, ואם תשאלו אותי - מה שפחות כבד, יותר עדיף.
מכאן הגענו לאגף הטעם והרושם, האסתטיקה והפרקטיקה. יש מי שמתקשים באריזות ולכן חשוב להם מאוד שהמזוודה תהיה בעלת תאים וסדרנים, קבועים ומתפרקים. יש מי שרוצים מזוודה בצבע בולט, קל לזיהוי על המסוע. יש מי שמתייחסים למזוודה כאל פריט אופנה, אקססורי לכל דבר, ולכן חשוב להם העיצוב, הדגם, הצורה והצבע. יש מי שמרבים לנסוע ולכן העמידות והחומרים הכי חשובים להם. יש מי שמותגים מדברים אליו, ויש מי שחשוב לו שהרוכסנים ייפתחו וייסגרו בקלות או שהמזוודה תהיה כהה, כדי שלא יראו עליה כתמים ופגמים. כל ההיבטים הללו משפיעים גם הם על טווח המחירים של המזוודות, שנעים, למזוודה גדולה לצורך הדוגמה, בין כ-420 שקל לסביבות 1500 שקל, תלוי במותג, במספר הגלגלים, בחומר שממנו עשויה המזוודה, בחלוקה הפנימית, ברוכסנים, במנעולים ובאחריות.
כיוון שעונת החופשות בשער יש מבצעים והנחות, כולל על סטים של מזוודות בכל שלושת הגדלים. כדאי לנצל הזדמנויות אבל קודם כל - לבדוק היטב מה בדיוק מוצע לעומת מה אתם צריכים. כך, למשל, אם הסיכוי שתשתמשו במזוודה הבינונית קטן מאוד, אין טעם לקנות סט מלא גם אם הוא בהנחה.
וטיפ קטן לסיום: ברשתות המטיילים יש להשיג משקל למזוודות - מין מכשירון שמצמידים לידית המזוודה - ריקה או מלאה - ומרימים אפילו לסנטימטר וחצי מהרצפה, וכך אפשר לדעת אם יש לכם אוברווייט וכמה (וכיצד לפעול בהתאם) וכמה באמת שוקלת המזוודה עצמה. זה עולה 147 שקל ב"ריקושט", למשל, לא מעט, אבל השקעה נבונה למשפחה שמרבים בה לנסוע. טיסה נעימה.
עוד על צרכנות נבונה: |
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...