אשת החדשות שמסייעת לפנסיונרים למצוא עבודה

רובנו מכירים את רינה מצליח כפרשנית פוליטית וכמגישת ״פגוש את העיתונות״ בערוץ 2, אבל לא כולם יודעים שהיא עומדת גם מאחורי עמותת "והדרת", לקידום מעמד האדם המבוגר, חיזוק והעצמה של אוכלוסיית הגיל השלישי בישראל ושינוי עמדות החברה ויחסה אל האזרח הוותיק.
"חשבתי שציבור הקשישים בארץ מוזנח ואין לו לובי״, מספרת מצליח כיצד הקימה את העמותה לפני מספר שנים. ״יצחק הרצוג שהיה אז שר הרווחה, הפגיש אותי עם אנשי הג'וינט ואשל. הם חיברו אותי לישראל אליהו, יו"ר חברת מגדל שוקי הון, והתחלנו לעבוד".
מה הביא אותך להתמסר לנושא הזה?
"גדלתי בבית עם סבתא, שהיתה האישה הכי חשובה בחיי והיא עדיין כזו למרות שנפרדתי ממנה לפני יותר מ -40 שנה. יש פתגם בערבית, 'בית בלי זקן זה כמו בית בלי באר' - אני גדלתי על זה שהאיש המבוגר הוא עמוד התווך, מקור המים והחיים. לצערי, החברה המערבית מחקה את כל התודעה הזו ובמקומה הכניסה את הסיסמה הנאלחת, 'העולם שייך לצעירים'.
״אלה אנשים שגידלו אותנו, שהקימו את המדינה והיום הם חסרי ישע. אפילו כשמחפשים בגוגל את המושג ׳חסרי ישע׳ מקבלים קודם ילדים ובעלי חיים ורק אז קשישים. הם האחרונים בשרשרת. למה?", היא שואלת.
מאבדים את העצמאות
חוגגת 59 שנות עשייה חברתית, רינה מצליח. צילום: באדיבות רינה מצליח
מצליח, שבעצמה מציינת בימים אלה 59 שנים, לא מתכוונת לעזוב בקרוב את אולפני חברת החדשות, אבל יודעת שגם ביום שאחרי היא תמשיך להשקיע מזמנה בפעילות למען הקשישים. בינתיים היא מנסה ככל יכולתה להעלות את המודעות ומביאה את הנושא לפריים טיים בדיונים באולפן. "בכוחותיי הדלים אני מנסה לדבר בכל מקום שבו מוכנים לשמוע״, היא אומרת. ״האוכלוסיה הזו היא באמת השקופים ואף אחד לא נלחם בשבילה".
מהיכרותך עם חברי הכנסת והשרים, יש מישהו שהנושא הזה חשוב לו?
"לצערי לא. אתה תשקיע בילדים כי ילד יגדל ויצביע בשבילך, אבל בשביל הקשיש אתה לא עובד כי אולי הוא לא יהיה שם כדי להצביע בשבילך בבחירות הקרובות. כשאני שומעת שפוגעים בקשישים עולמי נחרב עליי. אפילו כשהיה משרד לגמלאים, עם כל הכבוד לרעיונות של השר המנוח אורי אורבך ז"ל על שלישי בשלייקס וסרט בעשרה שקלים, הבעיות של האוכלוסיה הזאת היו הרבה יותר גדולות".
ומה לגבי התרבות הפופולרית? בעונה של ״האח הגדול״ השתתף עכשיו ישראל גודוביץ׳, בן 80 פלוס.
"יש פה מאבק לשינוי תודעה של ציבור שטוף מוח ואיש מבוגר אחד לא ישנה אותה. מה שמשנה זה קרב יומיומי על שינוי היחס שלנו לזקנים".
ויש גם פנסיונרים שמתנדבים לעזור לקשישים
המכורים להתנדבות: "זו סיבה לקום בבוקר"
המחשבונים החדשים של ביטוח לאומי
הצטרפו לקהילת ההתנדבות של מוטק'ה
רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...
בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...
סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...
אה! אז זו הסיבה 'האמיתית' ש-הדרת עומד להיסגר
כמה יותר חכם ונאור היה להיצטרף אל גוף פעיל וקיים
בהצלחה באשר תלכי כי מסיסמאות עוד נושעה אף נפש
...אה! אז זו הסיבה 'האמיתית' ש-הדרת עומד להיסגר
כמה יותר חכם ונאור היה להיצטרף אל גוף פעיל וקיים
בהצלחה באשר תלכי כי מסיסמאות עוד נושעה אף נפש