חזרה לבריאות טובה

בדיקת דם לגילוי סרטן המעי הגס

בדיקת דם פשוטה עשויה להחליף את הבדיקה המקובלת כיום של קולונסקופיה לצורך גילוי סרטן המעי הגס. בניסוי חדש של בדיקת הדם הצליחו החוקרים לאתר כ-82% מהחולים בסרטן זה. פרופ' נדיר ארבר, ממפתחי הבדיקה: המדורב בשיטה יעילה הרבה יותר לאיתור הסרטן או תהליכים טרום-סרטניים
מערכת מוטק'ה 27/01/08
בדיקת דם לגילוי סרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס נחשב לאחד הבעייתיים לאיתור מוקדם, ולא מסיבות רפואיות דווקא: הבדיקה הטובה ביותר הקיימת כיום לזיהוי המחלה היא קולונסקופיה, הכוללת החדרת צינורית דרך פי הטבעת, ולכן מרתיעה גברים ונשים רבים, הנמנעים לבצע אותה. פיתוח חדש של מדענים ישראלים עשוי בעתיד להחליף את הבדיקה הפולשנית בבדיקת דם פשוטה. מדווח NRG תוצאות הניסוי אותו ערכו החוקרים העלו כי הבדיקה הצליחה לאתר כ-82 אחוז מהחולים בסרטן. "מדובר בבדיקת דם לזיהוי מוקדם של סרטן מעי הגס או תהליכים טרום סרטניים", מסביר דיוויד סלומון, מנכ"ל מיקרומדיק, החברה מפתחת את הבדיקה. "הבדיקה מאתרת מולקולות של חלבון מסוים, שמופיעות ברמה לא שגרתית, שלא קיימת אצל אדם בריא. במחקר הנוכחי נבדקו 167 דגימות דם, והגענו לממצאים של זיהוי סרטן או טרום סרטן במעל 80 אחוז מהחולים שנבדקו. אנחנו עדיין מנסים לשפר את התוצאות, אך הממצאים הראשוניים מאוד חיוביים".
עוד על סרטן המעי הגס

[u]
סרטן המעי הגס עובר בתורשה
[/u]


[u]
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן המעי הגס
[/u]


[u]
ספר חדש: הכורכום יעיל נגד סרטן
[/u]


[u]
מימצאים חדשים בנוגע לגורמים לסרטן המעי הגס
[/u]


[u]
סובלים מעודף משקל? אתם מועדים לסרטן המעי
[/u]


[u]
על בדיקת הקולונסקופיה ומדוע איננה בסל התרופות
[/u]


[u]
סרטן המעי הגס - הליכה מתונה מורידה הסיכון
[/u]

סלומון מדגיש כי הבדיקה נועדה לבצע סינון בין אנשים בריאים לבין אנשים, שהבדיקה שלהם תעלה ממצאים חיוביים, והם יישלחו לבצע את הקולונסקופיה. מלבד הקולונסקופיה קיימת בדיקה נוספת לאיתור המחלה - בדיקת דם סמוי בצואה. אך מדובר בבדיקת סקר, שאינה נחשבת יעילה מספיק. "בדיקת דם סמוי בצואה יכולה לזהות את הסרטן רק באחוזים מעטים יחסית של חולי סרטן המעי הגס", מסביר פרופ' נדיר ארבר, מנהל המרכז המשולב למניעת סרטן במרכז הרפואי תל-אביב, ממפתחי הבדיקה, "בנוסף, צריך לעשות את הבדיקה כל שנה כדי שהיא תהיה יעילה. לכן היה צורך לחפש שיטות יותר יעילות". על פי נתוני האגודה למלחמה בסרטן, בישראל מתגלים כל שנה כ?2,200 חולים חדשים בסרטן המעי הגס וכ?1,300 נפטרים מהמחלה. כאשר היא מתגלה בתזמון מוקדם, שיעורי ההישרדות עומדים על 93 אחוז, אולם אם מגלים את הסרטן בשלבים מאוחרים, יורדים שיעורי ההישרדות ל-18 אחוז בלבד.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה