חזרה ליחסים

בואו נדבר על זה

בפורום פסיכולוגיה ומשפחה אפשר להעלות בעיות ושאלות, גם בעילום שם, ולקבל תמיכה וייעוץ מהגולשים בפורום ומהמנהלת שלו
עדי כץ 30/01/14
בואו נדבר על זה

צילום: Shutterstock 

 

פורום פסיכולוגיה ומשפחה במוטק'ה עוסק בבעיות הקשורות בהיבטים הפסיכולוגיים של הגמלאות, כמו הפנאי המצטבר אחרי הפרישה, היחסים במשפחה ובחברה ובעיות שונות המעסיקות את בני הגיל המבוגר, כמו שקרים במשפחה, בעיות התנהגות של נכדים, נטישה מצד הילדים או פשוט פער הדורות.


"המטרה שלי", אומרת סימה רביד, מנהלת הפורום, "היא ליצור מקום שאפשר לפנות אליו ולקבל תשובות על בעיות, תהיות וטעויות שאפשר לתקן. בנושא של תקשורת במשפחה, למשל, כי אנחנו עדים להמון בעיות שנובעות מכך. אני גם מעלה לדיון נושאים שונים, כמו אמונה, כמו הזקנה וההתייחסות אליה מצד החברה, כדי לעורר את הגולשים להגיב ולבטא את מה שהם מרגישים".


רביד בת ה-69, תושבת כרמי יוסף, נשואה, אם לשלושה וסבתא לשישה, שימשה בעברה הרחוק כמורה, כרכזת תרבות וכסגנית מנהלת בית ספר ברשת "עמל". היא בוגרת לימודי מדעי ההתנהגות ולשעבר רכזת הגיל השלישי במכון אדלר.


"כשעולה בעיה שצריכה טיפול יותר מעמיק", היא אומרת, "אני ממליצה ללכת לטיפול. בפורום אני יכולה לייעץ, אבל לא לפתור בעיה לעומק. אפשר גם לפנות אלי אישית, ואני נענית ומסייעת בהתנדבות".


לא תמיד קל לחשוף בעיות פסיכולוגיות במסגרת של פורום.


"זה נכון, ולכן אנשים לעתים מגיבים על דברים באמירות כלליות, ברמה הפילוסופית, אבל בין השורות אני קוראת מה הם מרגישים. אין צורך לחשוש מחשיפה, כי אפשר להישאר בעילום שם, והפורום יכול לספק הרבה עזרה ותמיכה.


"יש גם הרבה אנשים שלא מסוגלים להודות שיש להם בעיה. הם מרגישים את הקושי, אבל לא מצליחים לזהות את המקור שלו, וזה קורה לכל אחד מאיתנו. לפעמים יש בתגובות עוקצנות מסוימת, אולי מתוך חשש להתעמת בצורה אמיתית עם הנושא שעל הפרק, אבל אני עונה לכל אחד ברצינות הנדרשת, במקצועיות וביסודיות".

 

במסגרת פורום פסיכולוגיה ומשפחה נוצרים גם קשרים חברתיים בין המשתתפים. "היו כמה נשים שהשתתפו בדיונים בפורום ובהמשך התחילו להתכתב ביניהן ונוצרו קשרים חמים, כולל מפגשים. גם ביני לבין גולשים נוצרו קשרים אישיים. חלקתי עם חלקם גם בעיות שלי, והידידות נמשכת גם היום. אחד מהגולשים רואה בי ממש מנטורית, ואני מאוד מכבדת את הבקשה שלו לכתוב לי אישית מדי פעם. גם פה נוצר קשר אישי, שמאוד שמחתי שאני יכולה לעודד אותו".


נושא שרביד העלתה לאחרונה לדיון בפורום הוא אמונה ודת כגורמים המשפיעים על חיינו. "אמונה, לאו דווקא בכוח עליון, משפיעה על התנהגותו של אדם, והפורום שלנו עוסק בהתנהגות. אמונה יכולה להיות ברבנים או במנהיגים פוליטיים, יש אנשים שמאמינים ברופא שלהם, יש כאלה שהולכים אחרי מי שמעמיד בפניהם תיאוריה חדשה כיצד יש לחיות.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


"הדיון בנושא נפתח אחרי שמישהו כתב לי בהקשר של פרשת השבוע, שכאשר יש על מי לסמוך, כלומר אלוהים, ההצלחה מובטחת. עניתי לו שאנחנו צריכים להאמין בכוחותיו של האדם. אנחנו מגיעים להישגים בזכות עצמנו, ויש לנו אפשרות בחירה. אם אדם שואב כוח גם מישות עליונה, אני לא מתווכחת. כל אמונה עוזרת, אבל לנו יש הכוחות שצברנו כל חיינו, והם אלה שאיתם אנחנו ממשיכים.


"דרך העיסוק במושג האמונה אני רוצה גם להעביר מסר של כבוד לאמונתו של כל אחד ואחד, של הכרת תרבויות ותפיסות אחרות משלנו וקבלת האחר. זה חשוב גם במסגרת היחסים במשפחה. בני משפחה, ילדים או נכדים, יכולים לאמץ לעצמם אמונה ודרך חיים שונה משלנו, ואנחנו צריכים ללמוד לקבל, כדי לשמר את מערכת היחסים".

 

אנשים מהססים לפעמים לפנות לעזרה מתוך אמונה שבגילם כבר אי אפשר לשנות דברים?


"אולי קשה יותר לעשות שינויים בגיל מבוגר, אבל זה בהחלט אפשרי. אנשים מרגישים תקועים, כי הם לא מודעים לצורך לעשות שינוי וליכולת שלהם לעשות שינוי. כדאי להציף את הבעיות ואת התהיות ולפתור אותן, והפורום הוא מסגרת טובה לכך. לפעמים כדאי גם להמשיך ולטפל בבעיה לעומק, באמצעות עזרה מקצועית אישית".

 

עוד על יחסים ומשפחה:
לחשוף את הסודות, לוותר על השקרים

משפחה מורכבת, סבאות מורכבת

טיפים לחמות הטרייה

 

לפורום פסיכולוגיה ומשפחה: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

לא אוהבת את החתן של הבת שלי

 

בקיץ הזה הבת שלנו תלבש לבן, או אולי יהיה זה הבן שישבור את הכוס, אבל אנחנו לא ממש בעננים. לא שלמים עם הבחירה...

לקריאת הכתבה
"הסבים והסבתות הם שקופים במשפחת השכול"

"כאבם העז ושבריריותם אינם נראים ואינם נשמעים. קבוצה שקופה מבחינת הממסד והחברה, אך לצערנו הולכת וגדלה –...

לקריאת הכתבה
מה שלום בני הגיל השלישי והרביעי בצל המלחמה?

"מאז פרוץ המלחמה, כותרות החדשות והרשתות החברתיות עוסקות בעיקר בסיפורי ילדים ובמשפחות צעירות. בני הגיל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה