חזרה למגזין אוכל

בואיקוס

לחמניות גבינה טעימות וקלות מאוד להכנה. מתאימות לשבועות ולכל השנה
ששת שצ 18/05/14
בואיקוס

צילום: ששת שצ 

 

החומרים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
200 גרם חמאה מומסת
חצי קובייה גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם (גביע) גבינה לבנה רכה
200 גרם גבינה צהובה מפוררת
1 ביצה
קורט מלח

 

לקישוט: שומשום או קצח או עשבי תיבול

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחדיו. ככל שמערבלים יותר הגלוטן נפתח והמאפה אוורירי יותר.
הבצק יוצא דביק! כך הוא אמור לצאת. מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים כדורים בידיים רטובות ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן קלות.
מפזרים מעל הכדורים שומשום או קצח או גבינה מגורדת או עשבי תיבול.
אופים בתנור חם כ-25 דקות, עד שמשחים.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

שימו כורכום

בטטה ודלעת מקורמלות בנגיעת טחינה

סלט פסטה קר

תבשיל במיה חריף

חזה עוף בקארי

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה