חזרה למגזין אוכל

בטטה ודלעת מקורמלות בדבש בנגיעת טחינה

מתכון כפרי המחבר את פרי אדמת הנגב עם התוצרת המקומית
ששת שצ 14/05/14
בטטה ודלעת מקורמלות בדבש בנגיעת טחינה

צילום: ששת שצ

 

אדמת הנגב עשירה בחלקות ומניבה מפרי האדמה. המתכון הזה מחבר את פרי האדמה ואת התוצרת המקומית -   דלעות ובטטות, דבש וטחינה, מרווה משדות צמחי התבלין, וקמח משדות החיטה של הנגב.

 

החומרים לדלעת מקורמלת:

פלח דלעת
2 כפות דבש
כפית סוכר חום
כפית מיץ לימון
קורט מלח
4 עלי מרווה
קורט קינמון
פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנת הדלעת:
חותכים את הדלעת לאצבעות.
מערבבים את החומרים בקערית ומצפים את הדלעת בתערובת.
מכניסים לתנור חם, 200 מעלות, ל-30-45 דקות.

 

החומרים לבטטה מקורמלת:

1 בטטה בינונית
כף גדולה שמן זית
מלח גס
כף שטוחה טחינה גולמית
כפית שטוחה של דבש (עדיף בטעם ג'ינג'ר)

 

אופן הכנת הבטטה:
מחממים תנור טורבו לחום מקסימלי.
מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לפלחים לאורכה.
מערבבים עם שמן זית.
מניחים על נייר כסף על הרשת בתנור, כולל שאריות השמן, ואופים בטורבו ב-200 מעלות לפחות 10-15 דקות, עד שהבטטה תעמוד במבחן הדקירה.

מוציאים מהתנור ומטפטפים טחינה גולמית.


הצעת הגשה:
מכינים מבצק פוקצ'ה ז'לבייה במחבת עם שמן זית (מרדדים בצק שתפח פעמיים לעיגול ומטגנים משני צדדים).
יוצקים על הבצק שמן זית ודבש.
מניחים את הדלעת ואת הבטטה המקורמלות.
מגישים עם מבחר גבינות ועלי בייבי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

סלט פסטה קר

תבשיל במיה חריף

חזה עוף בקארי

חמישה גוונים של טחינה

לימונים כבושים

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

עם הצעת ההגשה, ליגה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה