חזרה לבריאות טובה

ביצים מפחיתות סיכון למחלות לב וסרטן

חוקרים מצאו כי בביצה יש תכונות נוגדות חמצון כמו שיש בתפוח. כמה ביצים מומלץ לאכול?
אלה הר-נוי 07/07/11
ביצים מפחיתות סיכון למחלות לב וסרטן
כבר כמה עשורים מזהירים אותנו כי ביצים מזיקות ללב. לאחרונה פורסמו יותר ויותר מחקרים המראים כי ביצים בריאות יותר ממה שחשבנו. כעת מצא מחקר אוסטרלי חדש שביצים מכילות תכונות נוגדות חמצון כמו שיש בתפוח, ולכן הן עשויות להפחית את הסיכון למחלות לב וסרטן. החוקרים מאוניברסיטת אלברטה בחנו חלמוני ביצים של תרנגולות שהתזונה שלהן הייתה מורכבת בעיקר מחיטה או מתירס ומצאו כי הם הכילו טריפטופן וטירוזין - שתי חומצות אמינו עשירות בתכונות נוגדות חמצון. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקלים חופשיים וכך מונעים תהליכי חמצון המזיקים לגוף, מה שמסייע למנוע מחלות לב וכלי דם וסרטן. לאחר ניתוח התכונות נוגדות החמצון קבעו החוקרים, שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Food Chemistry, כי בשני חלמונים במצב נא יש פי שניים תכונות נוגדות חמצון מכפי שיש בתפוח אחד או ב-25 גרם חמוציות. יחד עם זאת, כאשר הביצים בושלו או טוגנו, התכונות נוגדות החמצון הופחתו בכמחצית. אם הביצה בושלה במיקרוגל, השפעות נוגדות החמצון פחתו אף יותר. לדברי החוקרים ממצא זה הוא רק תחילת הדרך. כעת הם מתכננים למפות את כל נוגדי החמצון השונים שקיימים בחלמוני הביצים כדי להבין את כל התכונות של הביצה וגם לבדוק כיצד היא מתעכלת בגוף. במחקר קודם של אותם חוקרים הם ערכו סימולציה של תנאי מערכת העיכול ומצאו שאכילת ביצים מבושלות או מטוגנות יכולה להוריד לחץ דם כיוון שאנזימי העיכול מפיקים מחלבוני הביצים פפטידים שפועלים בצורה דומה לתרופות להפחתת לחץ דם. מלבד הגילוי החדש על נוגדי החמצון, ידוע כבר כי ביצים הן גם מקור מצוין לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה וויטמינים ומינרלים בהם חומצה פולית, ויטמין B12 , ויטמין A , ויטמין D , אבץ, סלניום, כולין ועוד. לאחרונה פרסם משרד החקלאות האמריקני מחקר שמצא כי בביצה יש 14% פחות כולסטרול ו- 64% יותר ויטמין D ממה שחשבנו. לפני מספר שבועות פרסם האיגוד הקרדיולוגי בישראל בשיתוף עמותת הדיאטנים והתזונאים (עתיד) נייר עמדה עם הנחיות חדשות למניעת מחלות לב באמצעות תזונה בריאה. בהנחיות הם ציינו כי במשך 40 השנים האחרונות הוזהר הציבור מפני צריכה מרובה של ביצים עקב תכולת הכולסטרול הגבוהה שבהן. אבל הם הבהירו כי מחקרים מצאו שלכולסטרול במזון בכלל ולצריכת ביצים בפרט השפעה מועטה על רמות הכולסטרול בדם, בעוד צריכת שומן רווי ושומן טרנס משמעותית הרבה יותר. המומחים ציינו שהביצה מכילה כמות גבוהה יחסית של כולסטרול, אולם כמות נמוכה יחסית של שומן רווי ומחצית מן השומן שבה הוא שומן בריא - חומצות שומן חד בלתי רוויות. לפי ההנחיות החדשות, צריכה של עד חמש ביצים בשבוע הינה בטוחה לאוכלוסייה בריאה. לאוכלוסיה הסובלת מסוכרת, ממחלת לב כלילית או מהיפרכולסטרולמיה, אשר אינה מאוזנת על ידי טיפול תרופתי, מומלץ לצרוך עד שלוש-ארבע ביצים בשבוע.
עוד על תזונה נכונה:

המלצות חדשות למניעת מחלות לב

הביצים בריאות יותר, השוקולד מזון על

קינמון מפחית לחץ דם בחולי סוכרת

שמן זית מגן מפני שבץ

תפוח: טוב לכולסטרול, שומר על המשקל

אגוזי מלך: הבריאים ביותר ללב
עוד כתבות בריאות באתר
כמוני
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה