חזרה למגזין אוכל

בישול בשמן זית ייחודי בשיטת הסינולאה

חברת "כד-בני דרום" של המושב הדתי בני דרום, הינה היחידה בארץ המייצרת שמן זית פירותי ועדין, בשיטת הסינולאה : בכבישה קרה ללא חימום. שיטה זו פותחה בחברת ראפאנלי באיטליה ורק מספר מועט של בתי בד בעולם מפיקים שמן זית בשיטה זו. המתכונים שלפנינו הוכנו בשיתוף עם השף יניב פרטוש.
עדי יהלום 03/05/08
בישול בשמן זית ייחודי בשיטת הסינולאה
[u]
מה מייחד את שמן הזית המיוצר בשיטת הסינולאה?
[/u] בשיטה זו עיסת הזיתים נכנסת לתוך מערבל ומסתובבת בו 7 פעמים בדקה. במהלך הערבול נכנסים ויוצאים לעיסה במהירות רבה אלפי להבי נירוסטה, השמן שבעיסה נצמד ללהבים ומטפטף לתוך מיכל האגירה. בכל תהליך הערבול של עיסת הזיתים אין לחץ על העיסה והשמן מיוצר ללא כל כבישה. וכך נשמרות כל תכונותיו הבריאותיות של שמן הזית. שיטה זו מבטיחה חמיצות מינימאלית של השמן וטעמו של השמן פירותי, עדין, רענן וריחו נעים. [u]
פסטה פוזילי בירקות, צימוקי זיתים ועגבניות יבשות
[/u] [u]מצרכים:[/u] 1 חבילה (500 גרם) פסטה פוזילי 1/4 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 1 חציל קטן חתוך לקוביות 1 קישוא קטן חתוך לקוביות 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 3 כפות שבבי שום 1 צנצנת צימוקי זיתים 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות 1 כוס גבינת קצ'קבל מגורדת 1/2 כוס בזיליקום קצוץ דק [u]אופן ההכנה:[/u] מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". מחממים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה. מכניסים קישוא ומטגנים דקה, מערבבים פנימה את הפלפלים לעוד כ-2 דקות. מוסיפים את שברי השום ומערבבים, מוסיפים את צימוקי הזיתים ( עם השמן ). בוחשים פנימה את ממרח העגבניות כ-2 דקות, מסננים את הפסטה מכניסים לסיר ומערבבים היטב. מכניסים את הקצ'קבל לזמן קצר ומערבבים להתכה. [u]להגשה[/u]: מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בזיליקום קצוץ מעל.


[u]
סלט כבדי עוף עם צימוקי זיתים, בצל ירוק וממרח עגניות מיובשות
[/u] [u]
מצרכים
[/u]: 1/2 קילו כבדי עוף טריים ומנוקים 2 עגבניות 3 יח' בצל ירוק חבילה רוקט 1 פלפל אדום 5 כפות צימוקי זיתים לרוטב: 2 כפות של שמן זית 3 כפות חומץ בלסמי 1/2 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות מלח [u]הכנה:[/u] חותכים את כבדי העוף לחצאים ומנקים מגידים. מטגנים קלות במחבת ומניחים בצד. חותכים את הפלפל והבצל הירוק לרצועות באורך 3 ס"מ ואת העגבניות לשמיניות. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב, מניחים בקערה את כל החומרים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. [u]
שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי ותפוחי אדמה
[/u] [u]מצרכים:[/u] 2 ק"ג שוק טלה- ללא עצמות 1 לימון 4 כפות צימוקי זיתים 1/2 צנצנת צ'ימיצ'ורי 1/2 1 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות 4 כפות שבבי שום חוט שמשון 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה 1/4 כוס שמן זית [u]הכנה[/u]: מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'מיצ'ורי עם השמן זית מסדרים את קוביות תפו"א ב-2 תבניות, מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית. מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון מניחים את שוק הטלה על תפו"א סוחטים את הלימון על הטלה, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך 20 דקות מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות, הופכים את תפו"א, צולים כשעה נוספת ומוציאים מהתנור. [u]להגשה:[/u] פורסים, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה