חזרה למגזין אוכל

בלי דיאטה: תזונה הוליסטית

בספרו "תזונה הוליסטית" מסביר ד"ר קולין קמפבל מדוע יש להעדיף מזון מהצומח ומי הכוחות שמרוויחים משימור המצב הקיים
עדי כץ 15/07/14
בלי דיאטה: תזונה הוליסטית
תזונה: כל מה שלא מספרים לנו

צילום: Shutterstock 

 

המפתח לבריאות ולאריכות ימים נמצא בידינו ומבוסס על תזונה מהצומח, אבל הממסד הרפואי והתקשורת, אם מתוך בורות או זדון, מתעלמים מהאמת, מכחישים אותה ואף מעוותים אותה במודע. כך טוען החוקר האמריקאי ד"ר קולין קמפבל בספרו החדש "תזונה הוליסטית", שיצא לאחרונה בעברית בהוצאת "פוקוס".

 

ד"ר קמפבל, מבכירי מדעני התזונה בעולם ובעבר ראש המחלקה לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל, פרסם עד כה מעל 300 עבודות בנושא תזונה. ספרו הקודם, "מחקר סין" שיצא לאור בארצות הברית ב-2005, הפך לרב מכר. הוא התבסס על מחקר רחב היקף שנערך בסין לאורך עשרים שנה והראה שתזונה מהצומח היא המיטבית לאדם, ובכוחה להפחית את התחלואה הכרונית של החיים המודרניים.

 

בספר "תזונה הוליסטית", אותו כתב עם ד"ר הווארד ג'ייקובסון, מומחה לבריאות ולאקולוגיה (ונערך מדעית בעברית על ידי הנטורופת ד"ר דני קרת), ממשיך קמפבל להדגים את נזקי המזון מן החי ואת הסיבות להימנע ממנו (בריאות, מוסר ואקולוגיה) ומעמת את הגישה הקיימת לתזונה ולבריאות, הרואה את הדברים דרך חור המנעול, לגישה ההוליסטית שבה הוא דוגל.

 

במקום בשר, במקום חלב

טבעונות בריאה ומאוזנת

  

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

 

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...

לקריאת הכתבה
כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה