חזרה למגזין אוכל

בראש טבעי

המעבר לטבעונות מתחיל בראש, והוא הרבה יותר פשוט ממה שחושבים אם עושים אותו נכון. מדריך לטבעוני המתחיל, חלק א'
שרון שילוח 18/12/13
בראש טבעי

צילום: Shutterstock 

 

טרנד הטבעונות בישראל ובעולם כולו הוא כבר מזמן לא טרנד, ובימים שבהם אפילו דומינוס פיצה הכריזה על הפיצה הטבעונית הראשונה, אפשר כבר להגיד בוודאות שאלה הם פני העתיד. חוקרים רבים טוענים בבטחה כי לשם האנושות הולכת, מסיבות אתיות, מוסריות ובריאותיות. אם גם אתם שוקלים לעשות את המעבר, או לפחות להפחית במוצרים מין החי, הכנו עבורכם מדריך לטבעוני המתחיל, בשני חלקים, שיעשה לכם מעבר קל וגם בריא.

 

רוב המדריכים שתקראו בנושא יתנו לכם מיד רשימת הצעות של מה לקנות, איך לקנות, על אילו ויטמינים חשוב להקפיד ועוד. אנחנו נתחיל את המדריך שלנו בכמה תובנות שמתחילות דווקא מהראש ולא מהבטן:

 

הכי חשוב לא להיבהל. החיים נמשכים. אם החלטתם, מטעמי מצפון או בריאות או שניהם ביחד, לוותר על מוצרים מן החי זה לא אומר שמעכשיו תאכלו חסה ונבטים ותהיו עצובים וחסרי חיים. ממש לא. לא רק שקיימים מוצרים כמו סייטן (שנחשב לבעל מרקם וטעם דומה לזה של בשר, תלוי מה אתם עושים איתו) או גבינה צהובה טבעונית בשוק, גם אם לא תשתמשו בכל אלה, עדיין תאכלו טוב, תישארו שבעים ואפילו תופתעו מכמות המאכלים שאפשר להכין מבלי לצרוך מוצרים מין החי. בדוק.

 

מאכלים טבעוניים? את חלקם אתם כבר מכירים. תחשבו על זה רגע. בוודאי קיים בתפריט הקבוע שלכם מאכל אחד לפחות שהוא למעשה טבעוני, אבל אף פעם לא חשבתם עליו ככזה. רוצים דוגמאות? מנת פלאפל טובה, צלחת חומוס, סלט ירקות עם תוספות מעניינות, פשטידות ירק שאין בהן בשר או מוצרי חלב ועוד. אם תחשבו על זה, בוודאי תמצאו עוד כאלה. זה הזמן לאמץ אותם.

 

הדרגתיות. רבים מאלו שעוברים לטבעונות עושים את המעבר בצורה קיצונית וחדה. מאוכלי בשר הם הופכים לטבעונים בן ליל. חלק טוענים כי זו שיטת המעבר הטובה ביותר, בעוד אחרים טוענים שעדיף לעשות את זה באופן הדרגתי. אם בחרתם בגישה המתונה יותר, אפשר להתחיל בקטן: ותרו ראשית על מה שהכי קל לכם לוותר, או על מה שהכי קשה לכם לאכול מבחינה מצפונית. לאחר מכן תתקדמו לשלבים הבאים. לא חייבים לוותר על הכל בבת אחת, כדי למנוע מצבים של תסכול.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

תלמדו, תקראו ותשכילו. לרוב, המעבר לטבעונות כרוך גם בידע רב שמגיע וזורם לצרכנים. אלה שמתעניינים בכך עושים זאת משום ההבנה על סבלן של החיות בדרך לצלחת שלנו, או משום ההבנה שמוצרים מן החי אינם בריאים כל כך. דיאטניות ורופאים הדוגלים בגישה המסורתית עדיין יתקשו לוותר על מוצרי החלב והבשר, אבל זה כמובן יותר מאפשרי כיום. תתחילו להתעניין, תקראו, תלמדו את הנושא ובכלל - תקחו שליטה על מה שנכנס לכם לפה. אם פעם אמרו שמוצר כלשהו הוא בריא, זה לא אומר שזה באמת כך. לפני חמישים שנה גם לא ידענו על נזקן של סיגריות, למשל.

 

לא מוותרים על מסעדות. החלטתם לוותר על מוצרים מן החי? מעולה. אל תרגישו לרגע כאילו שעכשיו אתם צריכים לוותר או לשנות את הרגלי האכילה שלכם בחוץ. מעבר לעובדה שיותר מ-150 מסעדות בארץ כבר הכירו בעובדה שיש קהל צמחוני-טבעוני שיש להתחשב בו, גם אם בטעות תגיעו למקום שאינו כזה, בעזרת מעט יצירתיות תוכלו למצוא מנות שאין בהן מרכיבים מהחי.

טבעונות יותר יקרה? ההפך הוא הנכון. כל מי שעושה את המעבר לטבעונות כבר יודע: בבסיס, סל המוצרים שלו הופך לזול יותר. משום מה, אולי בגלל שמזון אורגני יקר יותר, התקבלה תפיסה כלשהי לפיה גם צריכה טבעונית היא יקרה. וזה ממש לא כך. המוצרים הכי יקרים בסל הם גבינות ובשר. סל קניות טבעוני שמתבסס על קטניות, דגנים, ירקות, פירות ומוצרי סויה אינו יכול בשום אופן להתחרות עם מחירי הבשר ומוצרי החלב.

 

ומה קונים בסופר כשעוברים לתפריט טבעוני - בכתבה הבאה.

 

עוד על טבעונות:

במקום בשר, במקום חלב

טבעונות בריאה ומאוזנת

זה רק נראה כמו בשר

בכל זאת סויה

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה