חזרה לחדשות היום

גיל הזהב - החוקים החשובים: הגנה על חוסים

חוק ההגנה על חוסים נועד להגן על מי שאינו מסוגל לדאוג לצרכי חייו והוא עבר או עובר ניצול פיזי על ידי בן משפחה, או על מי שמסכן את עצמו וזקוק לסידור מוסדי או להתערבות רפואיות כפויה
מערכת מוטק'ה 14/02/08
גיל הזהב - החוקים החשובים: הגנה על חוסים
חוק ההגנה על חוסים חוקק ב-1966, ובו שני נשואים מרכזיים:
הגנה על מי שאינו מסוגל לדאוג לצרכי חייו והוא מנוצל פיזית על ידי בן משפחה
, במטרה להשיג טובת הנאה, כגון נטישת החוסה במקום ציבורי על מנת לאלץ את הרשות לפתור לפוגע בעיית דיור, או אילוץ החוסה לקבץ נדבות ברחוב. במקרה זה מוסמך פקיד הסעד, יחד עם המשטרה, להחזיר את החוסה לביתו, או לסדרו במסגרת מוגנת ולקבל על כך את אישור בית המשפט תוך שבוע ימים.
הגנה על חוסים המסכנים את עצמם
וזקוקים לסידור מוסדי כפוי, או להתערבות רפואית כפויה, משום שהם, או בני משפחתם, מתנגדים לדרכי הטיפול הנדרשים. חוסה מוגדר בחוק מי שמפאת גילו, נכותו, או ליקויו השכלי אינו מסוגל לדאוג לצרכי חייו. החוק מופעל על ידי פקידי סעד שהם עובדים סוציאליים שעברו הכשרה מיוחדת להופיע בבתי משפט וקיבלו מינוי ממשרד העבודה והרווחה. שיקול הדעת נתון בידי פקיד באיזה מקרים ראוי לפנות לבית המשפט ולבקש צו לסידור מוסדי כפוי, או לטיפול רפואי כפוי. לא המשפחה, לא המשטרה ולא בא-כוח היועץ המשפטי לממשלה מוסמכים להפעיל את החוק, אלא פקידי הסעד בלבד. לשם כך עליהם להשתכנע ששלומו הגופני או הנפשי של "חוסה" בגיר (מעל גיל 18) נפגע, או עלול להיפגע, פגיעה חמורה מהיעדר טיפול ראוי, וכי למניעת הסכנה יש צורך בהוראת בית המשפט משום שהחוסה, או האחראי עליו (בן משפחה, מטפל וכו'), אינם מסכימים לטיפול הדרוש. פקיד הסעד מגיש לבית משפט השלום בקשה הכוללת דוח סוציאלי הקרוי "תסקיר סעד" ומצרף תעודה רפואית ותעודה פסיכיאטרית לאימות וחיזוק בקשתו. הואיל ומדובר במצבים מסוכנים, יוכל פקיד הסעד להישמע על ידי בית המשפט בו ביום הגשת הבקשה, ובכל מקרה על בית המשפט לדון בבקשה לא יאוחר מאשר בתוך שבוע ימים. אם מסוגל החוסה להביע את דעתו, הוא יוזמן לבית המשפט, או שבית המשפט ישמע אותו במקום הימצאו אם הוא מתקשה להגיע לבית המשפט. כאשר מדובר בסידור מוסדי, אין בית המשפט מוסמך להורות על תקופה העולה על שישה חודשים, אולם יש אפשרות הארכה על פי בקשה נוספת. החוסה, או האחראי עליו, או פקיד הסעד, רשאים לבקש מבית המשפט גם לקצר את התקופה במקרים הראויים. בית המשפט ישקול אם עמדת החוסה, או האחראי עליו, לסרב לטיפול שפקיד הסעד ממליץ עליו היא סבירה, ועןל החלטתו לאשר או לדחות את בקשת פקיד הסעד ניתן לערער תוך 10 ימים לבית המשפט המחוזי. ניתן צו כמבוקש, הוא יוצא לפועל על ידי פקיד הסעד בעזרת המשטרה. ברוב המקרים ידאג פקיד הסעד שימונה לחוסה אפוטרופוס לאחר מתון הצו, כדי שהאפוטרופוס יוכל לשקול מה הטיפול הנדרש בהמשך הן מבחינה רפואית והן לגבי המשך שהותו במסגרת שאליה הועבר על פי הצו.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...

לקריאת הכתבה
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב

אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...

לקריאת הכתבה
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו

הכתבה מטעם חברת Checknet

כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה