גליליות ופל במילויים מענגים

גליליות ופל במילוי קרם רוזמרין ורוטב פירות אדומים - שף ארז שטרן
כמות: כ-30 גליליות
זמן הכנה: 10 עד 15 דקות
ללא אפייה
מצרכים:
30 גליליות ופל
לקרם רוזמרין:
200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
2 גביעי מעדן חלב בטעם קפה/רוזמרין
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
קישוטים אפשריים: שבבי קקאו / גריסי שוקולד / סוכריות זעירות
לרוטב:
סלסלת תותים טריים
מכל פירות יער קפואים (פטל / אוכמניות / דובדנים / דומדומניות)
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. להכנת הקרם: מתחילים בהקצפת השמנת (עדיף מבעוד מועד) לקצפת חזקה ויציבה.
2. מערבבים בקערה יחד עם כל שאר מרכיבי הקרם.
3. מקררים היטב ומעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צינטר כוכב).
4. ביד אחת מחזיקים המזלף ובשנייה אוחזים בגלילית אחת בכל פעם. מזליפים את הקרם לתוך הגליליות משני הצדדים. מניחים על צלחת במרוכז. מקשטים בשבבי קקאו או בכל קישוט אחר ומקררים.
5. להכנת רוטב פירות היער: מנקים את התותים מהעלים. טוחנים בערבל מזון עם הסוכר ועם הפירות הקפואים.
6. הגשה: מעטרים צלחת ברוטב האדום ומניחים מעל את הגליליות הממולאות ומגישים.
גליליות ופל במילוי קרם מנגו צף במרק פירות העונה - שף ארז שטרן
כמות: כ-30 גליליות
זמן הכנה: 10 עד 15 דקות
ללא אפייה
מצרכים:
30 גליליות ופל
לקרם המנגו:
200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
1/2 מכל תרכיז מנגו קפוא
קישוטים אפשריים: שבבי שקקאו
למרק פירות:
תפוח, גרעיני רימון, אגס, קיווי, מיץ מנגו
אפשר: ג'ינג'ר טרי קצוץ או ג'ינג'ר כבוש
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
1. להכנת הקרם: מתחילים בהקצפת השמנת (עדיף מבעוד מועד) לקצפת חזקה ויציבה.
2. מערבבים בקערה יחד עם כל שאר מרכיבי הקרם.
3. מקררים היטב ומעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צינטר כוכב).
4. ביד אחת מחזיקים את המזלף ובשנייה אוחזים בגלילית אחת בכל פעם. מזליפים את הקרם לתוך הגליליות משני הצדדים. מניחים על צלחת במרוכז.
5. מעטרים כל קצה (הקרם יוצא מעבר לסף הגליל) בשבבי קקאו ומקררים.
6. למרק הפירות: חותכים דק את כל הפירות, מוסיפים מיץ מנגו. מערבבים.
7. הגשה: בצלחת מרק עמוקה יוצקים 3-4 כפות מרק (עם המיץ), מניחים מעל את הגליליות הממולאות ומגישים.
גליליות ופל במילוי קרם ערמונים - שף ארז שטרן
כמות: כ-30 גליליות
זמן הכנה: 10 עד 15 דקות
ללא אפייה
המצרכים:
30 גליליות וופל
לקרם ערמונים:
200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
1/2 מכל מחית ערמונים ממותקת
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר
קישוטים אפשריים: ערמונים מקולפים וקצוצים / סילאן
אופן ההכנה:
1. להכנת הקרם: מתחילים בהקצפת השמנת (עדיף מבעוד מועד) לקצפת חזקה ויציבה.
2. מערבבים בקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקרם.
3. מקררים היטב ומעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צינטר כוכב).
4. במקביל ממיסים את השוקולד בקערה על סיר עם מים (בן מרי).
5. ביד אחת מחזיקים המזלף ובשנייה אוחזים בגלילית אחת בכל פעם. מזליפים את הקרם לתוך הגליליות משני הצדדים. מניחים על צלחת במרוכז.
6. מעבירים לקערת השוקולד המומס את הגליליות אחת אחת ומצפים. מקררים.
7. הגשה: מעטרים צלחת בסילאן, מעל מניחים את הגליליות הממולאות ומגישים.
בהצלחה
לאתר של השף ארז שטרן - לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....