חזרה לקריירה שנייה

גמלאים מתנדבים: פרויקט חדש בבאר שבע

"גמלאים מתנדבים" הוא פרויקט שבו סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון מפעילים מסגרת התנדבותית שמאפשרת לגמלאים לתרום הון אנושי יקר ערך ועתיר ניסיון ובתמורה ליהנות ממסגרת חברתית הכוללת חוגים, הרצאות ופעילויות
עדי כץ 06/09/11
גמלאים מתנדבים: פרויקט חדש בבאר שבע
צילום: Shutterstock

(צילום: Shutterstock)

 

פרויקטים מוצלחים הם כאלה שמצליחים לשלב את טובתם של כמה גורמים במקביל. זהו בהחלט מה שמאפיין את פרויקט "גמלאים מתנדבים", של התאחדות הסטודנטים הארצית והיחידה למעורבות חברתית באוניברסיטת בן גוריון, שהחל לפעול הקיץ בבאר שבע. 

הפרויקט נולד בשנה שעברה ביוזמתם של שני סטודנטים, אילן שמואלי ואל הרפז, במהלך פרויקט יזמות במסגרת "קרן משה". "הם הבינו שלאוכלוסיית הגמלאים יש יכולות אדירות וצורך בתעסוקה", אומר אורי מילר, סטודנט לסוציולוגיה, המשמש כדובר הפרויקט. "אלה אנשים שהיו רגילים לפעילות ולמסגרת חברתית במעגל העבודה. כעת, כשנפלטו ממנו, המסגרת נעלמה, אך עדיין יש בה צורך. הרעיון היה שסטודנטים יפעילו מסגרת שתאפשר לגמלאים להתנדב ולסייע לחברה הישראלית, ובתמורה להיות שותפים במעטפת חברתית מגוונת".


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


פרויקט "גמלאים מתנדבים" שם לעצמו מטרה לשמר את אוכלוסיית הפורשים כחלק אינטגראלי מהחברה הישראלית. ההתנדבות תורמת, לדברי מקימי הפרויקט, רבות לאיכות החיים של הגמלאי ובד בבד מספקת צרכים רבים למגזר השלישי תוך ניצול משאב אנושי יקר ערך ועתיר ניסיון.
הפרויקט עבד בשנה שעברה באופן ניסיוני, וביולי האחרון יצא לדרך. הוא מונה כרגע עשרה סטודנטים מפקולטות שונות וקרוב ל-40 גמלאים פעילים. רשימת הצרכים ומקומות ההתנדבות ארוכה ומגוונת ומותאמת במיוחד עבור קהל היעד המבוגר. הרשימה מונה כ-30 ארגונים, בהם בית החולים סורוקה, יד שרה, ויצ"ו, ער"ן, מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית בנגב, ידיד לחינוך, חסדי נעמי ועוד.

"כל מתנדב מגיע לראיון אישי עם אחד מרכזי המתנדבים", אומר מילר. "יחד מבררים מה הכישורים, היכולות, מסגרת הזמן הפנוי ונטיות הלב של המתנדב, וכך מתאימים לו את מקום ההתנדבות. מבחינתנו אין מגבלה על המקומות שבהם ניתן להתנדב". 

הליווי מצד הסטודנטים נמשך יד ביד, לאורך כל הדרך. "יש לעתים רתיעה מצד אנשים מבוגרים מהמסגרת החדשה והזרה שנקראת התנדבות. זה דבר שרובם לא התנסו בו קודם, ולכן בנינו מודל שנותן תחושת ביטחון. רכז המתנדבים שראיין את המתנדב מגיע ביחד איתו בפעם הראשונה אל מקום ההתנדבות, לשיבוץ הראשוני. גם בהמשך הרכז יוצר קשר עם המתנדב מדי חודש, לשאול מה קורה, ובמקביל נמצא בקשר עם מקום ההתנדבות, כדי לוודא שהכול מתנהל כשורה".

הקשר בין הסטודנטים לגמלאים נמשך גם במסגרת עדכונים והזמנות לאירועים במסגרת המעטפת החברתית שהפרויקט מעניק למתנדבים, הכוללת חוגים, הרצאות ופעילויות. גיוס המתנדבים נעשה מפה לאוזן, אך גם דרך ארגונים שונים בבאר שבע, בפרסום באתרי בילוי ותרבות, במועדוני יום, בבתי אבות ובחוגים.



 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

המנהיגים החדשים: ותיקים למען ותיקים

בשיתוף מפעל הפיס

רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...

לקריאת הכתבה
סבתא סורגת - ותורמת: הגמלאיות שסורגות כובעים ותורמות אותם באהבה

בשיתוף מפעל הפיס

בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...

לקריאת הכתבה
גמלאיות למען גמלאים: היוזמה המקסימה של עליזה וחנה

בשיתוף מפעלהפיס

סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה