חזרה למגזין אוכל

דגים: שלושה מתכונים

אמנון, קרפיון וקציצות טונה. שלושה מתכוני דגים דיאטטיים מתוך הספר "דגים, לאכול בראש שקט", באדיבות שומרי משקל
מערכת מוטק'ה 21/04/11
דגים: שלושה מתכונים

אמנון בעשבי תיבול
2 מנות - 6 נקודות למנה
חומרים:
? 2 דגי אמנון בינוניים (300 גרם כל אחד) ? 2 שיני שום כתושות ? פלפל גרוס ? 2 חופנים עשבי תיבול (רוזמרין, ריחן, פטרוזיליה, אורגנו) ? 2 כפיות שמן זית ? מלח בישול ? מיץ מ-1 לימון
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה. שוטפים היטב את הדגים וחותכים את הסנפירים ואת הזנב. חורצים את הדגים לרוחב. מנגבים היטב את הדג מבפנים ומבחוץ במגבות נייר. בצלחת קטנה מערבבים את השום והפלפל ומורחים בתערובת את הדג מבפנים. ממלאים כל בטן דג בחופן עשבי תיבול ומניחים בתבנית אפייה. מורחים כל דג בכפית שמן זית ומפזרים מלח בישול. אופים משני הצדדים כ-20 דקות עד שבשר הדג ניתק בקלות מן האדרה.



קרפיון קצת אחרת
6 מנות - 4 נקודות למנה
חומרים:
? 6 פרוסות דג קרפיון ? 2 כפות שמן ? 1 ראש שום, קלוף ומעוך ? 1 גמבה קצוצה ? 1 צרור כוסברה, קצוצה ? 3 כוסות מים ? 1 כפית פפריקה ? מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מנקים את הדגים, שוטפים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ואת הגמבה. מוסיפים לסיר את הכוסברה ואת פרוסות הדגים, מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות.



קציצות טונה
4 מנות - 2 נקודות למנה בגריל. 2.5 נקודות למנה מטוגנת
חומרים:
? 1 קופסה (180 גרם) טונה במים, מסוננת ומפוררת ? 1 ביצה ? 3 כפות פירורי מצות ? 1 תפוח אדמה מגורר דק ? 1 בצל מגורר דק ? 1 גזר מגורר דק ? כוסברה קצוצה ? 1 כף שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את הטונה, הביצה, פירורי הלחם, תפוחי האדמה, הבצל והגזר לתערובת אחידה. צרים קציצות עגולות בידיים רטובות. צולים בגריל כחמש דקות מכל צד או מטגנים בכף שמן במחבת טפלון עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
עוד על אוכל ומתכונים:

מרנג שקדים וקרם נוגטין

תבשיל בקר בירקות שורש ופירות יבשים

ספר בישול חדש: 120 הקלאסיקות של שי-לי

ספר בישול חדש: ארז קומרובסקי מבשל ואופה

ספר בישול חדש: 1,000 מתכונים

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים

להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:

לחצו
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה