דג סלמון ברוטב רימונים, יין לבן ושמנת
עדיין ברוח החגים - דג ברימונים. טעים, בריא, ובעיקר - מקורי. באדיבות אסם
עדי יהלום
05/10/07

[u]
מצרכים
[/u] 800 גרם פילה סלמון (4 יחידות של 200 גרם כל אחד) 2 רימונים 2/3 כוס מיץ רימונים 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס יין לבן צרור אספרגוס צרור ריחן 1/3 כוס שמן זית 1 בצל מלח פלפל אפשרי: סומסום [u]
אופן ההכנה
[/u] 1. [u]הכנת רוטב השמנת[/u]: חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים יין, שמנת, מלח, פלפל וריחן ומבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות. 2. חותכים את הרימונים לשניים ומוציאים את הגרעינים. 3. מחממים בסיר את מיץ הרימונים וחצי מכמות הגרעינים עד לרתיחה, מוסיפים שתי כפות מרוטב השמנת ומכבים את האש. 4. רוחצים את האספרגוס, חולטים במים רותחים במשך שתי דקות, מוציאים ומשרים במי קרח כדי לשמור על הצבע. 5. מושחים את פילה הסלמון בשמן זית ומטגנים שלוש דקות מכל צד על מחבת פסים ואחר כך מחממים את האספרגוס באותו מחבת. 6. מניחים את הפילה במרכז הצלחת ומוזגים חצי מרוטב הרימונים וחצי מרוטב השמנת משני הצדדים. מניחים את האספרגוס בכל צד ומפזרים גרעיני רימונים וסומסום.

מצרכים
[/u] 800 גרם פילה סלמון (4 יחידות של 200 גרם כל אחד) 2 רימונים 2/3 כוס מיץ רימונים 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס יין לבן צרור אספרגוס צרור ריחן 1/3 כוס שמן זית 1 בצל מלח פלפל אפשרי: סומסום [u]
אופן ההכנה
[/u] 1. [u]הכנת רוטב השמנת[/u]: חותכים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים יין, שמנת, מלח, פלפל וריחן ומבשלים על אש נמוכה במשך חמש דקות. 2. חותכים את הרימונים לשניים ומוציאים את הגרעינים. 3. מחממים בסיר את מיץ הרימונים וחצי מכמות הגרעינים עד לרתיחה, מוסיפים שתי כפות מרוטב השמנת ומכבים את האש. 4. רוחצים את האספרגוס, חולטים במים רותחים במשך שתי דקות, מוציאים ומשרים במי קרח כדי לשמור על הצבע. 5. מושחים את פילה הסלמון בשמן זית ומטגנים שלוש דקות מכל צד על מחבת פסים ואחר כך מחממים את האספרגוס באותו מחבת. 6. מניחים את הפילה במרכז הצלחת ומוזגים חצי מרוטב הרימונים וחצי מרוטב השמנת משני הצדדים. מניחים את האספרגוס בכל צד ומפזרים גרעיני רימונים וסומסום.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות