חזרה למגזין אוכל

דו-קיום קולינרי ערבי-ישראלי ב"דן אכדיה"

בחודשים יולי אוגוסט ייערך ב"דן אכדיה" אחת לשבועיים סביב בריכת המלון ארוע קולינרי ומוזיקלי, במסגרתו תוגש ארוחת ערב משותפת עם צוות מסעדת הגורמה "דיאנא" מנצרת. התפריט מבוסס על מאכלי המטבח הערבי-ישראלי, לצד מאכלי הגורמה הבינלאומיים של המלון. לפניכם מספר מירשמים ים-תיכוניים ייחודיים וכשרים, באדיבות השף של "דיאנא".
עדי יהלום 25/07/08
דו-קיום קולינרי ערבי-ישראלי ב"דן אכדיה"
אומר יוסי הקש, מנכ"ל "דן אכדיה": "רבים מאורחינו בחודשים יולי ואוגוסט הינם יהודים שומרי מצוות. שיתוף הפעולה עם מסעדת "דיאנא" מנצרת מאפשר לנו להציג חווייה קולינרית יוצאת דופן בנוף המסעדות במרכז הארץ, הפונות לקהל זה". דוח'ול ספאדי, שף ובעלים של מסעדת הגורמא "דיאנא" בנצרת : "מאז הקמתה לפני 44 שנים, מציעה המסעדה תפריט ערבי וים תיכוני אותנטי ועשיר, עם דגש מיוחד על בשרים, דגים, סלטים ותבשילים ייחודיים. החבירה ל"דן אכדיה" מאפשרת לנו להגיע לראשונה גם לקהלים שבימים כתיקונם לא היינו נחשפים אליהם, ביניהם תיירים יהודים שומרי כשרות." הארוחה תוגש בצורת מזנונים אשר יכללו עשרות סוגי מנות ראשונות, מנות עיקריות בשריות, תוספות חמות וקרות ומזנון קינוחים עשיר. בשלב הראשון של הערב, עוד לפני תחילת הארוחה, יוגשו מתאבנים קרים וחמים, ביניהם טרטר טלה, גרגירי חומוס חמים ועוד, כשברקע תנגן להקת "סולטנה" ובין המנות ייערך מופע של רקדנית בטן. בין המנות העיקריות שיוגשו: צלעות טלה במשרה של עגבניות וטימין, אוסובוקו, ירכי עוף, קבב טלה, בשרים עשויים על גריל פחמים גדול ומאפים יחודיים למטבח הערבי-ישראלי אשר יוכנו בטאבון לעיני הסועדים. מזנון הקינוחים יורכב משלל פירות העונה ויכלול מגוון עשיר של מתוקים מקומיים וחדשניים.


[u]
טרטר טלה בשמן זית, כמון ועלי ראשד
[/u] [u]מצרכים:[/u] 300 גרם בשר טלה איכותי טרי וללא גידים ושומן חצי בצל קצוץ דק מלח ים פלפל שחור גרוס פלפל אנגלי טחון כמון שמן זית עלי ראשד [u]אופן ההכנה:[/u] קוצצים היטב את בשר הטלה , מוסיפים בצל ומעט מכל התבלינים. מערבבים היטב מעבירים לצלחת הגשה. מעטרים בעלי ראשד ,מלח ים וזילוף של שמן זית איכותי. [u]
סלט כוסברה וקולורבי בלימון ושמן זית
[/u] [u]מיצרכים:[/u] 1 קולורבי קלוף צרור גדול של עלי כוסברה טריים 1 שן שום מיץ מלימון טרי אחד חופן צנוברים קלויים מלח ים שמן זית מאיכות מעולה [u]אופן ההכנה:[/u] חותכים את הקולורבי לפרוסות ואח"כ למקלונים. שוטפים היטב את עלי הכוסברה ומפרידים את העלים מהגבעול. מעבירים לקערה, מערבבים ומתבלים בלימון מלח ושמן זית. מוסיפים צנוברים ומגישים . [u]
צלעות טלה במשרה של עגבניות וטימין
[/u] [u]מיצרכים:[/u] 8 צלעות של טלה צעיר כוס שמן זית 4 עגבניות בשלות מגורדות על פומפייה מלח ים , פלפל שחור טרי גרוס, טימין 1 שן שום קצוצה [u]אופן ההכנה:[/u] מערבבים בקערה היטב את חומרי המשרה. יוצקים על הצלעות, מעסים ומניחים ללילה במקרר. צולים בגריל פחמים עד לדרגת עשייה רצויה. [u]
אוסובוקו טלה בירקות שורש ופריקה
[/u] [u]מיצרכים:[/u] 2 יחידות אוסובוקו טלה חצויות ( 4 נתחים) 200 גרם פריקה (חיטה ירוקה קלוייה) 1 בצל 1 גזר קלוף 1 ראש סלרי 2 שיני שום 1 שורש פטרוזיליה מיים שמן זית מלח,פלפל שחור פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, 2מקלוני קינמון [u]אופן ההכנה:[/u] מחממים שמן במחבת ומטגנים את נתחי האוסובוקו להזהבה מכל צד. מעבירים לסיר רחב מכסים במים ומבשלים. מטגנים ירקות שורש ומוסיפים לתבשיל, מתבלים ומבשלים כשעתיים מכוסה. מסירים את המכסה ומוסיפים את הפריקה, ממשיכים לבשל כ ? 20 דקות נוספות מתבלים שוב ומגישים.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה