דיאטה להורדת דימנציה
מדענים צרפתים הצליחו לזהות שלושה מרכיבים תזונתיים שסייעו לקשישים לחמוק מדימנציה (שיטיון): אכילת דגים, אכילת פירות וירקות, שימוש בשמנים מסויימים
מערכת מוטק'ה
18/11/07

דיאטה צרפתית חדשה מגיעה לכותרות היום, והיא מבטיחה למעשה שמירה על המוח יותר מאשר צמצום קו המותניים. מוסר nfc
מדענים צרפתים זיהו שלושה מרכיבים תזונתיים אצל קשישים שהצליחו 'להתחמק' מדימנציה (שיטיון):
- אכילת דגים לפחות פעם בשבוע.
- אכילת פירות וירקות (טריים או מבושלים) על בסיס יומי.
- שימוש בשמנים כמו שמן אגוזי מלך, שמן סויה, או שמן כרוב הנפוס (קרוב משפחה של שמן הקנולה).
הרגלים אלה יכולים להוריד את הסיכויים לפתח מחלת אלצהיימר וסוגים אחרים של דימנציה, כך על-פי דוח שפרסמו החוקרים במהדורה של "Neurology".
הם חקרו כ-8,000 אנשים בגילאים 65 ויותר בשלוש ערים בצרפת - בורדו, דיג'ון ומונטפלייר - במשך ארבע שנים. המטרה: לגלות אם התזונה של המשתתפים במחקר קשורה לסיכון שלהם לדימנציה. בתחילת המחקר, המשתתפים עברו מבחני דימנציה ומילאו שאלוני סקר. אף אחד מהם לא סבל מדימנציה בשלב זה. הם עברו מבחן דימנציה אחד נוסף לפחות במשך ארבע השנים שלאחר מכן. מבחנים אלו גילו 281 מקרים חדשים של דימנציה.רוב המקרים הללו היו של מחלת אלצהיימר, הסוג השכיח ביותר של דימנציה בקשישים.
כתבות נוספות על דימנציה (שיטיון)
ירידה במשקל אצל נשים - סימן מוקדם לדמנציה
רמות גבוהות של תוסף פולייט מקטין הסיכון לאלצהיימר
סוכרת אינה גורמת בהכרח לאלצהיימר
כל מה שרציתם לדעת המוח ומדוע לאמן אותו
גירוי מנטלי עשוי לעכב התפתחות אלצהיימר
אל תשכחו לטפל בדמנציה
הורמונים לפני גיל הבלות: פתרון לדמנציה?
הנתונים לגבי התזונה והדימנציה התבטאו בשלושה דפוסי מפתח: -
פירות וירקות
: שכיחות הדימנציה היתה נמוכה ב-28% בקרב אנשים שדיווחו על אכילת פירות וירקות על בסיס יומי. -
דגים
: שכיחות הדימנציה היתה נמוכה ב-40% בקרב אלו שאכלו דגים ולא היו בעלי גרסה פגומה של הגן ApoE4 (גן אלצהיימר), בהשוואה לעמיתיהם שלא אכלו דגים. -
שמנים
: אנשים שצרכו על בסיס קבוע שמנים עשירים בחומצות שומן אומגה 3 נטו פחות מאלו שלא כללו שמנים אלו בתזונה לפתח דימנציה במהלך המחקר. האיזון בין חומצות שומן אומגה-3 לבין חומצות שומן אומגה-6 היה חשוב גם הוא. העדפה של שומנים העשירים בחומצות שומן אומגה-6 כמו שמן חמניות ושמן גרעיני ענבים נמצאה קשורה לסיכון גבוה יותר לדימנציה אלא אם אותם אנשים אכלו גם דגים או מקורות אחרים לחומצות שומן אומגה-3. הממצאים היו נכונים גם כאשר החוקרים לקחו בחשבון גורמי סיכון אחרים. יחד עם זאת, המחקר אינו מבטיח כי תזונה משנה או מונעת את הסיכון לדימנציה. מחקרים תצפיתיים כמו זה אינם מוכיחים 'גורם ותוצאה'.

כתבות נוספות על דימנציה (שיטיון)
ירידה במשקל אצל נשים - סימן מוקדם לדמנציה
רמות גבוהות של תוסף פולייט מקטין הסיכון לאלצהיימר
סוכרת אינה גורמת בהכרח לאלצהיימר
כל מה שרציתם לדעת המוח ומדוע לאמן אותו
גירוי מנטלי עשוי לעכב התפתחות אלצהיימר
אל תשכחו לטפל בדמנציה
הורמונים לפני גיל הבלות: פתרון לדמנציה?
הנתונים לגבי התזונה והדימנציה התבטאו בשלושה דפוסי מפתח: -
פירות וירקות
: שכיחות הדימנציה היתה נמוכה ב-28% בקרב אנשים שדיווחו על אכילת פירות וירקות על בסיס יומי. -
דגים
: שכיחות הדימנציה היתה נמוכה ב-40% בקרב אלו שאכלו דגים ולא היו בעלי גרסה פגומה של הגן ApoE4 (גן אלצהיימר), בהשוואה לעמיתיהם שלא אכלו דגים. -
שמנים
: אנשים שצרכו על בסיס קבוע שמנים עשירים בחומצות שומן אומגה 3 נטו פחות מאלו שלא כללו שמנים אלו בתזונה לפתח דימנציה במהלך המחקר. האיזון בין חומצות שומן אומגה-3 לבין חומצות שומן אומגה-6 היה חשוב גם הוא. העדפה של שומנים העשירים בחומצות שומן אומגה-6 כמו שמן חמניות ושמן גרעיני ענבים נמצאה קשורה לסיכון גבוה יותר לדימנציה אלא אם אותם אנשים אכלו גם דגים או מקורות אחרים לחומצות שומן אומגה-3. הממצאים היו נכונים גם כאשר החוקרים לקחו בחשבון גורמי סיכון אחרים. יחד עם זאת, המחקר אינו מבטיח כי תזונה משנה או מונעת את הסיכון לדימנציה. מחקרים תצפיתיים כמו זה אינם מוכיחים 'גורם ותוצאה'.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות