חזרה לבריאות טובה

דיאטה: הסוד הוא בגיוון התפריט

איך מתגברים על המעגל הנצחי של עלייה-ירידה-עלייה במשקל? מחקר חדש אומר שיש לגוון את התפריט ולא לחזור על אכילת אותם דברים כל יום. מתברר כי השובע, או ההנאה מהאוכל, הם עניין של גיוון המזון
מערכת מוטק'ה 16/01/08
דיאטה: הסוד הוא בגיוון התפריט
מחקר חדש, שמימצאיו יתפרסמו בגיליון פברואר של Journal of Consumer Research, בחן את אחת הדרכים להתמיד בדיאטה, בלי לגרום למעגל האינסופי של ירידה ועלייה במשקל. הנחת המוצא היתה שהשיגרה, החזרה על אכילת אותם דברים שוב ושוב, עלולה להיות לרועץ לאלה המנסים לשמור על שיטת אכילה נבונה ועל משקלם. מדווח הארץ כדי לבדוק זאת בחרו עורכי המחקר, בראשותו של ג'וזף רדן מאוניברסיטת מינסוטה, להאביס את משתתפי מחקרם בג'לי דווקא. כל המשתתפים קיבלו ג'לי בטעמי פירות שונים. אצל חלק מהם צויין על כל מנה טעמו של הג'לי (דובדבנים, תפוזים, תות שדה, אפרסק או מנדרינה) ואילו האחרים קיבלו מנות ג'לי שטעמיהן לא צויינו.
עוד כתבות על תזונה בגיל המבוגר


תזונה לגיל המבוגר



נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין



הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני



מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן



שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון



על חשיבות הסידן למבוגרים



מתכון לעור רענן: גזר



נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים



שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים



מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס



תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד



40 טיפים לבישול ואכילה בריאים



שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב



דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים



תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר



טיפים לתזונה דלת כולסטרול



תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר



האבוקדו מציל חיים



רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני

אפשר לגוון ולאכול משהו שהוא לא רק סלט חסה (אילוסטרציה: ShutterStock) תוך כדי האכילה התבקשו המשתתפים לדרג את מידת הנאתם מכל מנה ומנה, ולבסוף נשאלו - כשבטנם מלאה מן הסתם - עד כמה יכלו להבחין בין הטעמים, כמה בלט ההבדל ביניהם, באיזו מידה הרגישו שהאכילה חוזרת על עצמה. התברר, כי אלו שעל המנות שלהם צויין הטעם, הרגישו שבעים ומסופקים יותר ונהנו מהג'לי במשך זמן רב יותר מאשר אלו שידעו רק שהם אוכלים ג'לי בטעמים שונים. לפי רדן, "רבים חושבים שזה בלתי נמנע, תוצאה פיזיולוגית של צריכה, אבל המחקר מראה כי שובע, או דעיכת הנאה, תלוי במידה שסוגי המזון חוזרים על עצמם". לכך, הוא מוסיף, יש כמה השלכות, ובראשן - הידיעה שאפשר ליהנות יותר אם שמים לב לפרטים ומגוונים את ההתנסויות. כל זאת לא רק בתחום המזון, הוא אומר: ההבנה הזאת יכולה לסייע גם לאנשים החוקרים תחום מסוים, למשל, ומבקשים להתמיד בו במשך שנים. עוד מציין רדן, כי למחקר יכולה להיות גם השפעה שלילית: הוא עלול לצמצם את הרתיעה מצריכה מופרזת ואף להפחית את היכולת לשבוע, אם מאכילה ואם מפעילויות כמו לימוד, למשל. ההכרה בצורך במגוון, הוא אומר, יכולה להועיל בעיקר כשניצבים לפני אפשרויות מוגבלות. למשל, כשנשללת הזכות ההיסטורית לאכול עוגות קצפת. תהיה אשר תהיה הדרך שאנשים יבחרו להשתמש בממצאי המחקר, אומר רדן, הוא מראה שחלוקה לקטגוריות, הקפדה על מגוון ושימת לב לפרטים עשויות לפתוח פתח לחיים מהנים יותר.



להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:


פורום תזונה נכונה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה