די לחסוך בבדיקות רפואיות!

סיפור המעשה מזעזע: ילדה בת חמש חשה כאבי ראש וסבלה מהירדמות יד ורגל שמאל. האם הדואגת פנתה לרופא הילדים. הילדה והאם נשלחו לרופאה נוירולוגית וזו לא מצאה ממצאים חריגים. הילדה סבלה והתלוננה ללא הרף אך למרות התלונות לא נשלחה לבדיקות נוספות. חלפו הימים וגם השנים ומצבה של הילדה החמיר. פחתה תחושתה ביד ימין והאם פנתה שוב לרופא המשפחה. הוא הפנה אותה שוב לבדיקת נוירולוג ולא ציין כי מדובר בהפניה דחופה ולא הורה לשלוח אותה לבית החולים.
האם לא ויתרה. חזרה והדגישה לפני הרופא שהיא מודאגת מאו, שמצב בריאותה של הילדה איננו תקין. היא התחננה להפנות את הילדה לבדיקה סי טי וגם mri. הרופא סירב בתוקף. המסכת הקשה הזו נמשכת ומתוארת בעיתון "מעריב". האם ציינה בפני הרופא כי כאבי הראש נמשכים והתור לנוירולוגית ארוך וייארך כמה חודשים. הרופא סירב בכל תוקף לתת הפנייה לבדיקות.
מסכת הייסורים הבלתי מובנת הזו נמשכה. לילדה הסובלת מלאו כבר עשר שנות חיים. היא נאלצה לחכות לתור לבדיקה נוירולוגית והחלה לסבול מהפרעה בתנועות הפנים. דיבורה הפך למשובש ולא ברור, והיא לקתה בפרכוס בפניה.
לא יאומן כי יסופר: הילדה הופנתה למיון, וזאת על אף שהאחות במוקד הטלפוני של הקופה לא הסכימה להעניק הפנייה למיון (שהיתה חוסכת את התשלום). הילדה אושפזה ורק אז בוצעה לה בדיקת mri. או אז התגלתה אצלה מחלת המויה מויה, מחלה נדירה מאוד הפוגעת בזיכרון, בהבנה ובתנועות המוטוריות. התוצאה: היא עברה שני ניתוחי ראש, אושפזה למשך שנה ותסבול כל חייה. חוות דעת רפואית קבעה כי מחלת הילדה הוחמרה מאחר ואובחנה וטופלה באיחור רב.
על חשבון מי אתם חוסכים?
בדיקת mri היא לא מותרות. shutterstock
שוב ושוב אנחנו נתקלים באותה תקלה חמורה. רופאים אינם ממהרים לשגר חולים צעירים ומבוגרים לבדיקות מקיפות כמו mri אלא לאחר תחינות, בכיות ולעתים אף החמרה ניכרת במחלה.
ואנחנו שואלים: מדוע? הרי ההחמרה וההזנחה באבחון מעיקה גם על קופות החולים עצמן, שהיו יכולות לחסוך דמי טיפול יקרים אילו נענו במועד לבדיקה מקיפה. יש לערוך בדק בית יסודי בקרב הרופאים המומחים בקופות החוסכים בהפניות לבדיקות מקיפות. אלו אמנם יקרות, אבל הן חוסכות סבל ואף מוות.
במקרה שאותו פירטנו הגישה הילדה באמצעות הוריה תביעה נגד קופת חולים "מכבי" על רשלנות רפואית בסך 11.6 מיליון שקל. התביעה תתברר עוד זמן רב, כנהוג במערכת המשפט בארצנו, אבל אנחנו חוזרים ותובעים מהקופות: אנא, אל תקמצו ואל תחסכו בבדיקות העשויות להציל חיים.
אתם רותחים? בואו לדבר על זה בפרלמנט של מוטק'ה
פניות לגדעון רייכר - [email protected]
ומה מרגיז אתכם? הצטרפו לפרלמנט של מוטק'ה
מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...
אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...
ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...