חזרה למגזין אוכל

דלעת ממולאת בעדשים שחורות

ששת שצ הסתובב במרכול כשלפתע משכה את מבטו דלעת אקזוטית. התוצאה לפניכם
ששת שצ 24/02/14
דלעת ממולאת בעדשים שחורות

צילום: ששת שצ

 

המרכיבים:
1 דלעת אקזוטית (או יותר)
חצי כוס עדשים שחורות
חצי בצל
קורט כמון, פפריקה, כוסברה גרגרים
מלח, פלפל
שמן זית או קנולה
מים
ציר עוף או בשר, או ציר ירקות לצמחונים

 

אופן ההכנה:
חותכים את "מכסה" הדלעת ומרוקנים מתוכה את הגרעינים.
שוטפים את העדשים השחורות ומשרים אותן במים עשר דקות. מסננים.
קוצצים חצי בצל, מטגנים בשמן זית או קנולה, מוסיפים את העדשים ואת התבלינים, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות.
ממלאים את הדלעת, מכסים אותה ב"מכסה" יוצקים את הציר ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעה עד שעה וחצי. בודקים אם הדלעת התרככה בעזרת קיסם.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

חומוס כמו שצריך

עוגיות ללא גלוטן

פטריות בבצלי שאלוט

מרק בצל עם קרוטונים

אורז פרסי מלכותי

 

 רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה