חזרה למגזין אוכל

דרום אדום. וגם לבן

בדרום הארץ, גם במדבר, יש כרמים ויקבים המניבים יינות טובים לא פחות מחבריהם הצפוניים
גלית עדות 02/07/13
דרום אדום. וגם לבן
צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock  

 

על היקב הביתי לה טרה פרומסה אחראי סנדרו פלגריני, בן למשפחת אצולה איטלקית שמייצרת יין כבר מאות שנים. ביקב הנמצא בקיבוץ גת הם מייצרים יינות וליקרים מאגוזים, מלימון ומארטישוק על פי המסורת המשפחתית של פלגריני. במקום פועלת מסעדה המשלבת בין המטבח האיטלקי לקוצ'יני, שם נולדה רעייתו של פלגריני.
טלפון: 050-5684775


במושב שחר הסמוך לקריית גת נמצא יקב רמים שקיבל את שמו הודות לרכס ההרים שבקצה אצבע הגליל, שבו גדלים הכרמים שמפירותיהם יוצרים את היינות המובחרים. כרמים נוספים נמצאים בסמוך ליקב, ובו גדלים זני מרלו וקברנה סובניון.
טלפון: 050-4608080

 

את יקב גלאי, יקב הבוטיק המשפחתי, הקימה משפחת גלאי בשדות של מושב ניר עקיבא, בצפון הנגב. כבר קרוב לעשור שהיקב מייצר יינות אדומים בלבד, מענבי קברנה סובניון ומרלו. במקום ניתן לערוך אירועי טעימות, בתאום מראש.
טלפון: 08-9933713

 

כשבני משפחת צדוק מהיישוב קדש ברנע החליטו לגדל כרמים, רבים פקפקו בכך שהדבר אפשרי. אולם המציאות הוכיחה אחרת, וכבר 13 שנה שהם בוצרים ענבים ומייצרים יין ביקב קדש ברנע. שרידי גתות קדומות שהתגלו במקום מלמדים שלא רק בני משפחת צדוק ידעו איך להפיק מהאדמה המדברית יין מצוין.
טלפון: 08-6555849


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

בדיוק לפני שנה נבחרה חוות כרמי עובדת כאחד ממלונות היין הטובים בעולם על ידי המגזין "לייפסטייל מיירור", וסגר מעגל למשפחת יזרעאל, שחלמה ונשמה יין במשך שנים. בחיפושיהם באזור הנגב הם מצאו שרידים של חווה חקלאית קדומה לייצור יין, והתאהבו במקום מיד. את הכרם נטעו על בסיס הטרסות העתיקות, תוך ניצול מערכות ההשקיה העתיקות. גם הצימרים שלהם משתלבים ומתמזגים בנוף המדברי. ביקב כרמי עבדת אמנם אין מרכז מבקרים רשמי, אך בעלי המקום מוסרים שעוברי אורח מוזמנים ליקב, ותמיד יהיה מי שימזוג להם כוס יין, ישר מהחבית.
טלפון: 08-6535177


למרגלות המצודה העתיקה בתל ערד, אתר ארכיאולוגי הכולל שרידי עיר כנענית ואתר מימי מלכות יהודה, שוכן יקב יתיר. למקום היסטוריה עשירה של ייצור יין, שבאה לידי ביטוי במערכת גתות ענפה שהתגלתה באזור. נתוני הקרקע, הטופוגרפיה והאקלים הם אלה שמסייעים לשגשוגם של הכרמים שניטעו במקום בשנים האחרונות. מרכז מבקרים של ממש אין כאן, אבל אורחים מתקבלים בשמחה, לאחר תיאום מראש.
טלפון: 08-9959090

 

עוד על אלכוהול:

היין במרכז

גליל של יינות

כל הארץ יקבים

דווקא יין ישראלי

כך תצרו את הבר הביתי המושלם

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה