דרום אדום. וגם לבן

צילום: Shutterstock
על היקב הביתי לה טרה פרומסה אחראי סנדרו פלגריני, בן למשפחת אצולה איטלקית שמייצרת יין כבר מאות שנים. ביקב הנמצא בקיבוץ גת הם מייצרים יינות וליקרים מאגוזים, מלימון ומארטישוק על פי המסורת המשפחתית של פלגריני. במקום פועלת מסעדה המשלבת בין המטבח האיטלקי לקוצ'יני, שם נולדה רעייתו של פלגריני.
את יקב גלאי, יקב הבוטיק המשפחתי, הקימה משפחת גלאי בשדות של מושב ניר עקיבא, בצפון הנגב. כבר קרוב לעשור שהיקב מייצר יינות אדומים בלבד, מענבי קברנה סובניון ומרלו. במקום ניתן לערוך אירועי טעימות, בתאום מראש.
כשבני משפחת צדוק מהיישוב קדש ברנע החליטו לגדל כרמים, רבים פקפקו בכך שהדבר אפשרי. אולם המציאות הוכיחה אחרת, וכבר 13 שנה שהם בוצרים ענבים ומייצרים יין ביקב קדש ברנע. שרידי גתות קדומות שהתגלו במקום מלמדים שלא רק בני משפחת צדוק ידעו איך להפיק מהאדמה המדברית יין מצוין.
בדיוק לפני שנה נבחרה חוות כרמי עובדת כאחד ממלונות היין הטובים בעולם על ידי המגזין "לייפסטייל מיירור", וסגר מעגל למשפחת יזרעאל, שחלמה ונשמה יין במשך שנים. בחיפושיהם באזור הנגב הם מצאו שרידים של חווה חקלאית קדומה לייצור יין, והתאהבו במקום מיד. את הכרם נטעו על בסיס הטרסות העתיקות, תוך ניצול מערכות ההשקיה העתיקות. גם הצימרים שלהם משתלבים ומתמזגים בנוף המדברי. ביקב כרמי עבדת אמנם אין מרכז מבקרים רשמי, אך בעלי המקום מוסרים שעוברי אורח מוזמנים ליקב, ותמיד יהיה מי שימזוג להם כוס יין, ישר מהחבית.
עוד על אלכוהול: |
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...