דרושה: סבתא

צילום: Shutterstock
להיות סבתא זה לא רק מצב משפחתי, זה יכול להיות גם מקצוע. כי למה בעצם ששירותי סבתאות, החיוניים כל כך לאם העובדת ולאם בכלל, לא יתוגמלו בכסף? אף אחד לא מציע, כמובן, שתגבו תשלום מהילדים שלכם עבור שירותי בייביסיטינג וטיפול בצאצאיהם, אבל למה שלא תשמשו כסבתא בתשלום למשפחה אחרת?
על הרעיון הפשוט-אך-גאוני הזה עלתה (בהשראת פורמט דומה הקיים בארצות הברית) עדנה חורין, בת 70 וסבתא לארבעה בעצמה. לפני שנתיים היא הקימה, ביחד עם חברתה אורלי הרשקוביץ בת ה-53, את "סבתא-לי", חברת השמה לסבתות. "זה בא מתוך זיהוי הצורך בשטח", אומרת חורין. "כשנולד הנכד הרביעי שלי והתפנה לי זמן לעזור לבתי, מה שלא כל כך עשיתי עם הנכדים הראשונים כי הייתי עסוקה, החברות של בתי אמרו לי לא פעם, 'הלוואי שבמשפחה שלי היתה סבתא כזאת'.
"כך גיליתי שהמון אמהות צריכות עזרה סבתאית ואין להן, כיוון שהסבתות העסוקות של היום הן לא הסבתות של פעם, כיוון שגרים רחוק, או שבכלל אין סבתא.
"במקביל, יש המון נשים מבוגרות שרוצות לעבוד ושוק העבודה סגור בפניהן בגלל הגיל. אצלנו המוטו הוא שהגיל הוא יתרון, לא חיסרון, ואנחנו מציעות לנשים מגיל 50 ומעלה, שעדיין רוצות ויכולות לעבוד וזקוקות להכנסה, לנצל את הכישורים שלהן בטיפול בילדים".
"כי הן ממלאות מקום של סבתא, וזה מעבר למטפלת. יש להן ערך מוסף של ניסיון חיים, של סבלנות. יש להן גם יתרונות נוספים של סבתא. הן יכולות להגיע בשעות לא מקובלות, רק בצהריים למשל, או רק אחר הצהריים, או אפילו בערב או בלילה. הן יכולות ללכת לקחת את הילדים מהגן הביתה, לצאת עם הבוגרים לסרט כשאמא מטפלת בתינוק, ואפילו לגור בבית עם הילדים לכמה ימים, כשההורים נוסעים לחו"ל.
"אני נפגשת לשיחה עם הנשים שפונות אלינו, לרוב אצלן בבית, כדי לקבל התרשמות יותר מלאה. השורה התחתונה עבורי היא, האם הייתי שולחת אותה לטפל בנכדים שלי. כיום יש לנו כ-300 נשים מכל הארץ במאגר ומאוד נשמח לקבל סבתות נוספות. תמיד יש מקום לעוד, כדי שנוכל לתת לכל אחת בדיוק את מה שמתאים לה".
עבור עדנה חורין עצמה, תושבת מודיעין שחיה בזוגיות פרק ב' (עם גבר שהכירה במוטק'ה), "סבתא-לי" הוא לא דרך למלא את הזמן בפנסיה, אלא המשך ישיר למה שעסקה בו בחייה המקצועיים, יזמות, ניהול וכוח אדם. "הרעיון דיבר אלי, וכיוון שאורלי ואני חברות ותיקות ועושות הרבה דברים ביחד, נדלקנו על הרעיון של עסק משותף.
"בשנה האחרונה המיזם התחיל לתפוס תאוצה, ובעמוד הפייסבוק שלנו אנחנו מקבלות המון תגובות חיוביות. בינתיים התרחבנו לכיוונים נוספים שיכולים לדבר לסבתות, כמו 'סבתא לסבתא' - נשים שמארחות חברה לנשים אחרות. לא טיפול סיעודי, אלא שיחה, יציאה משותפת לבית קפה או בילוי אחר, וזה נחמד מאוד לשני הצדדים. בנוסף התחלנו לארגן אירועים חברתיים סביב נושא הסבתאות, כמו 'ערב הסבתא העיראקית', טיול להכרת הסבתות הדרוזיות, ועוד היד נטויה".
עוד על עבודה בגיל מבוגר: עבודה אחרי הפרישה: למי זה כדאי
לקהילת תעסוקה: לחצו |
בעוד עבור רבים הפנסיה מסמלת את סוף הדרך, עבור אנשים אחרים זוהי רק ההתחלה של החיים הטובים. יש אנשים שמחפשים...
לא קל להיות עצמאי בישראל – עוד לפני מגפת הקורונה, על הבידודים והסגרים שהגיעו בעקבותיה וגרמו להפסדים...
אם יש משפט שרבים אוהבים להשתמש בו בתקופת הקורונה, ויחד עם זאת נראה כי הוא הכי לא מתחבר לימים הללו, הוא...
אצלנו ב"סבתא - לי" הגיל הוא יתרון
מוזמנים למצוא אותנו בפייסבוק
אני מצרפת קישור להרשמה על מנת שאוכל לחזור לכל המתעניינים.
כל מי שפונה ומשאיר פרטים מלאים : שם פרטי ומשפחה, עיר מגורים וטלפון אנחנו חוזרות אליו תוך 48 שעות מקסימום.
חשוב להשאיר הודעות דרך הקיצור המצורף
http://www.savta-li.com/%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%A7%D7%A9%D7%A8.html
אז העלתי את הרעיון שאני מחפשת סבתא לאימוץ למשפחה ללא תשלום כחלק מאיתנו אפילו שתגור אתנו תבדקו ותגלו גם דיברתי על זה ברדיו.אצל פארלי
שחר לראשונה לפני 6,7 שנים.
הנני עובדת כמדריכה תעסוקתית-לגיל הזהב
בעמותה לקשיש נשר.אני הצעתי לבוס שלי לפני כמה שבועות על מיזם קהילתי משלי-שילדים שאין להם סבא או סבתא במשפחתם יוכלו להגיע למרכז שלנו ולאמץ סבא או סבתא.הפעילות תיהיה בין דוית על קשר רגשי
שאפשרי גם מחוץ לשעות של המועדון.הצעתי זו התקבלה על ידי.העיתונאית מעיתון-לאישה
ענת מורדכי בברכה ואפילו כמיזם ארצי.כרגע שום דבר עדין לא אושר ולא התחיל אשמח לשיתוף פעולה כדי להניף ולהוציא לאור מיזם זה.יש לציין שזה מיזם לא רווחי!אך ורק תורמה קהילתית משפחתית של קבלה ונתינה.של ילד או יילדה בין הקשר הרגשי לקשיש או הקשישה
באם תרצו לשוחח איתי אשמח מאוד.
נייד-0547865138
בית-0778123320
בברכת תודה ואמונה..