דרוש מצפן: לא ברור מה שמאל ומה ימין
השר ישראל כץ הוא האחרון בסדרה ארוכה של אישים פוליטיים הרואים בשמאל אם כל רע. המקור לכל אסון בטחוני או כלכלי. בחלומות הזוועה, בלילות סיוטים, הם רואים את השמאל זוחל במעלה הדרך לשלטון. מי יצילנו מידם?
חוקר מטבעות לשון שהיה מבקש לבדוק למה הכוונה בביטוי "שמאלנים" היה מתקשה להבין את מקור כתב האשמה. האם אכן זה אותו השמאל שלאור הגדרת השר ישראל כץ הוא "קן צרעות מתעורר"?.
על פי האבחנה המוזרה הזו הרי שיצחק רבין, שלחם בכל מלחמות ישראל מאז קום המדינה, היה כמובן "איש שמאל", שאחרת לא היה נרצח על ידי מחבל יהודי בן עוולה. אריק שרון, גיבור מהולל אף הוא, מי שהיה אבי הימין, שהקים התנחלויות ושכראש ממשלה תמך בפינוי עזה ממתיישבים יהודיים - הרי שהוא שמאל ואפילו קיצוני - שהרי עקר יהודים מאדמתם.
בקש שלום ורדפוהו. יצחק רבין. צילום: דובר צה"ל מתוך אתר פיקוויקי
אהוד אולמרט, ראש ממשלה לשעבר, שגדל וצמח על ברכי הימין וינק את תורת ז'בוטינסקי, אף הוא כונה "שמאלן" כאשר הפך לפשרן המבקש הסדר מדיני.
על כן יאמר בגלוי : "שמאלן" הוא כל מי שמצדד בפתרון מדיני ותומך בהקמת מדינה פלשתינית בגבולות מוכרים ומוסכמים. הוא זה ששרידי הימין שיוותרו אז על המפה המדינית יכנו אותו כ "שמאלן מסוכן".

גיבור ישראל או שמאלן? אריאל שרון. באדיבות ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון, אוסף במחנה. מתוך אתר פיקיוויקי
שמאלן הוא כל מי שבעד פשרה מדינית?
יש איפוא לקבוע בוודאות כי חלפו הימים שבהם שמאל היווה תורה מדינית וחברתית סוציאליסטית. שמאלן הוא כל מי שהוא בעד פשרה מדינית. שמאלן הוא גם בעל הון ישראלי בעל פנטהאוז יוקרתי אבל תומך בפשרה מדינית.
ואם ראש הממשלה, מנהיג הימין, בנימין נתניהו, יתמוך או ייזום תהליך מדיני, הרי שגם הוא יהפוך באבחת חרב לשמאל. אולי אפילו קיצוני.
מה דעתכם? הצטרפו לפרלמנט של מוטק'ה
חוקר המבקש להתחקות אחר מקור ההגדרה יגלה עוד כי בימים של טרם המדינה, השמאל המאוד קיצוני של אז הציע להקים מדינה דו לאומית, בה ישכנו זה ליד זה על אותה כברת אדמה יהודים וערבים ומעליהם תרחף יונת שלום ועלה זית בפיה. הם הוקעו כקיצונים ותורתם נגנזה כאשר בן גוריון הכריז על הקמת המדינה על פי תכנית החלוקה.
היום, הימין הקיצוני הטהור, הקנאי בהתנגדותו להסדר מדיני, הדבק בתורת הסיפוח, הוא אותו שמאל של פעם, שהרי הוא מבקש להגשים את התורה שעל פיה הארץ הזו שייכת לשני העמים ללא חלוקה מדינית.
אכן, ימות המשיח.
פניות לגדעון רייכר - [email protected]
מדי שנה מושיטים את זרועותיהם מאות אלפי קשישים ומתחסנים כנגד מחלת השפעת, וחיוך של נחת עולה על שפתיהם. הם...
אנחנו נוהגים לשאת את ראשינו בגאווה וקובעים ביהירות: אנחנו עם סגולה, אין כמונו בסביבה. האמנם? ואולי הגיע...
ראש הממשלה בנימין נתניהו חוזר ומצהיר: כל עוד הפלשתינאים לא יכירו במדינת ישראל, לא ננהל איתם משא ומתן...