האבוקדו מציל חיים, ועוד על תזונה למבוגרים
האבוקדו בריא - את זה ידענו - אבל עד כמה בריא לא ידענו. עכשיו באים חוקרים יפנים ומציגים את כל יתרונותיו של הפרי הירוק הזה, שגם מסייע ללב ולכלי הדם, למניעת סוכרת ולעצמות חזקות, גם שומר על מערכת העצבים, מונע אלצהיימר ופרקינסון, חשוב לאיזון נוזלי הגוף כנגד לחץ דם ומוריד את רמת הכולסטרול הרע ומעלה את הטוב. לכבודו הוספנו עוד רשימת מאכלים החשובים לגיל המבוגר - המדריך המלא
שני שקד
31/10/07

זה שהאבוקדו הוא פרי בריא - זו עובדה ידועה. עכשיו מגלים חוקרים יפניים, כי הוא מגן גם על תאי הכבד .
חוקרים האכילו חולדות מעבדה עם מגוון ירקות שונות ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותר נגרם לקבוצה שאכלה אבוקדו.
החוקרים גילו שלושה חומרים באבוקדו היכולים להסביר את ההשפעה ההגנתית של הפרי וממשיכים לחקור בתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות.
אין צורך לחכות לתרופה - פשוט עדיף לאכול את האבוקדו בשלמותו, שכן במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה בין כל הרכיבים (יחס מיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני), ואנחנו מאבדים אותה ברגע שמבודדים אותם.
עוד מחקרי תזונה למבוגרים
תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
מתכון לעור רענן: גזר
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות נוספות: לאבוקדו ריכוז נוטריאנטים גבוה ביותר, והוא מכיל ויטמין E, מגנזיום ואשלגן יותר מכל יתר הפירות.
המגנזיום
חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת. באבוקדו פי 20 מגנזיום משאר הפירות האחרים.
ויטמין E
חשוב גם הוא לבריאות הלב וכלי הדם. הוא אנטי-אוקסידנט חשוב השומר גם על מערכת העצבים, ומחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעת מחלות אלצהיימר ופרקינסון.
האשלגן
חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו אנחנו מקבלים פי שניים נתרן מאשלגן, והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם. אכילת אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה.
הורדת רמת כולסטרול
- אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שבו. אכן, האבוקדו עשיר בשומן, אבל השומן שלו הוא בלתי רווי (כמו שמן זית), בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. באחד המחקרים שנערכו התברר כי הוספה של אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרמה לירידה בכולסטרול הרע ובכולסטרול הכללי ועלייה בכולסטרול הטוב ב-11% בתוך שבוע אחד! הכיצד? האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שהינו ה"כולסטרול של הצמחים". הפיטו-סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי. יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוה ביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא להוציא כולסטרול מהגוף. וחוץ מזה - הוא גם טוב לקוסמטיקה. זאת אומרת, לעור הגוף והפנים. אבל זה כבר סיפור אחר.

תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
מתכון לעור רענן: גזר
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות נוספות: לאבוקדו ריכוז נוטריאנטים גבוה ביותר, והוא מכיל ויטמין E, מגנזיום ואשלגן יותר מכל יתר הפירות.
המגנזיום
חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת. באבוקדו פי 20 מגנזיום משאר הפירות האחרים.
ויטמין E
חשוב גם הוא לבריאות הלב וכלי הדם. הוא אנטי-אוקסידנט חשוב השומר גם על מערכת העצבים, ומחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעת מחלות אלצהיימר ופרקינסון.
האשלגן
חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו אנחנו מקבלים פי שניים נתרן מאשלגן, והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם. אכילת אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה.
הורדת רמת כולסטרול
- אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שבו. אכן, האבוקדו עשיר בשומן, אבל השומן שלו הוא בלתי רווי (כמו שמן זית), בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. באחד המחקרים שנערכו התברר כי הוספה של אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרמה לירידה בכולסטרול הרע ובכולסטרול הכללי ועלייה בכולסטרול הטוב ב-11% בתוך שבוע אחד! הכיצד? האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שהינו ה"כולסטרול של הצמחים". הפיטו-סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי. יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוה ביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא להוציא כולסטרול מהגוף. וחוץ מזה - הוא גם טוב לקוסמטיקה. זאת אומרת, לעור הגוף והפנים. אבל זה כבר סיפור אחר.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות