האיכרים כבשו את הנמל

שוק איכרים הנערך בלב עיר הוא מיזם ותיק בעולם. באירופה, למשל, אפשר לראות שווקים כאלה בערים רבות, בכיכרות ובלב מתחמים עירוניים, והם מוסד ידוע ומוערך. הרעיון הוא להביא ממיטב התוצרת החקלאית הטרייה מהכפר לעיר, לנקודת מפגש נטולת מתווכים בין מגדלים לבין לקוחות עירוניים. מיכל אנסקי - הרבה לפני "מאסטר שף" - ושיר הלפרן אזרחו את הרעיון הזה לפני שנים אחדות בנמל תל אביב, לשם הביאו בימי שישי חקלאים גאים מרחבי הארץ שהביאו מתוצרתם. מעבר למפגש הבלתי אמצעי, לטריות, לבריאות ולחגיגה הוויזואלית, נהפך השוק לחלון ראווה לשלל גידולים ייחודיים. לצדם היו דוכנים של יצרני מזון ייחודיים כמו מרציפן, לחם באפייה מיוחדת, בירת בוטיק וכיוצא באלה.
השוק השבועי היה - ונותר - הצלחה. עם הזמן קמו לו אחים בערים נוספות - הרצליה, חולון (בימי חמישי אחר הצהריים), ראשון לציון, באר שבע ורעננה (ימי שישי). ואילו בנמל תל אביב, נמל הבית, נפתח לפני שנתיים וקצת שוק האיכרים המקורה, שכהגדרת יזמיו (אל אנסקי והלפרן חבר רועי חמד) הוא "מרכז קולינרי לאוהבי אוכל", גרסה עם גג, משוכללת יותר, עתירת מעדנים, עזרים קולינריים ואוכל (וגם פיינשמקריות) של השוק.
בנבדל מאחיו הבוגר - השוק של ימי שישי המתנהל בחוץ תחת סוככים מאולתרים - השוק המקורה הוא מבנה קבע ובו דוכנים פתוחים, ממוקמים בקביעות ומסודרים בטבעת פנימית שסביבה חיצונית בחלל אחד. לכן הוא מתקיים ופתוח לקהל מדי יום, למעט ימי ראשון. לכבוד הפסח, אגב, יהיה השוק פתוח גם ביום ראשון 24 במרץ.
מי שבאים על מנת לקנות מוצרים הביתה, כדאי שיזכרו שלושה דברים:
2. תביאו סלי בד - זה יותר נוח וגם הרבה יותר ידידותי לסביבה, ושמירה על הסביבה היא חלק מחזון השוק.
3. תבואו מצוידים במזומנים. מה שמשותף לרבים מהדוכנים בשוק הזה ולשווקים רגילים הוא מסחר במזומן. בחלק מהדוכנים אין אופציה לתשלום באשראי, אז קחו את זה בחשבון מראש.
שוק הנמל, שוק האיכרים המקורה, נמל תל אביב, האנגר 12
עוד על אוכל:
|
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....