חזרה להחיים הטובים

האישה שמרדה בכל המוסכמות

"אום כולתום יש רק אחת" אומרת גלית גיאת המככבת במחזה על הזמרת הגדולה. "אני מנסה להפגיש את רוחה עם העוצמות שנמצאות בי"
גלית עדות 02/06/14
האישה שמרדה בכל המוסכמות

גלית גיאת. צילום: עינב גיאת

 

"אני מאוהבת באום כולתום, בכל מה שקשור אליה", אומרת השחקנית גלית גיאת ומפרטת: "גם ביכולות הווקליות ובעוצמה שלה, וגם בעובדה שהיא הייתה אישה שמרדה בכל מה שקשור בחברה שבה חיה".


גיאת מופיעה בתפקיד הראשי במחזה המוזיקלי "אום כולתום". "אני באמת לא מאמינה שנתנו לי את ההזדמנות לפתוח את הפה ולשיר קטעים מהשירים שלה", היא אומרת בחיוך.


את מוכנה להיכנס לנעליים הגדולות שלה?


"אום כולתום יש רק אחת. כל מה שאני יכולה לעשות זה להביא את מי שאני. לנסות לשיר את שיריה בטעם, עם המון אהבה וכבוד. ולהפגיש את רוחה עם העוצמות שנמצאות בי".


איך התוודעת לשיריה?


"סבא וסבתא שלי, האלג'יראים, אהבו את השירה המצרית, וכמו כל עם ישראל ראו ביום שישי את הסרט הערבי. זה היה הפסקול של ילדותי. כיום הבילוי הגדול שלי הוא ללכת להופעות של ויולט סאלאמה, ששרה אום כולתום בצורה הכי מושלמת. היא עושה חפלות מדהימות, ואני לא מפספסת אף הופעה".


בתקופה האחרונה יותר ויותר אמנים חוזרים לשורשים שלהם. איך את מסבירה את זה?


"גדלנו לתוך ישראליות מערבית, כשההורים שלנו דחקו את הערביות שלהם. והנה מגיע דור שרוצה לחזור ולהיזכר ולדעת את שורשיו, שטמונים בשפה, בתרבות ובמוזיקה. אנחנו יכולים לחשוב שאנחנו אירופים ולהאמין שזה הדבר הנשגב ביותר בעולם, אבל הכוח האמיתי שלנו הוא בשורשים שלנו. כאדם בוגר, אני מאושרת שיש לי כל העולמות להתרפק עליהם, ולהרכיב את האישיות שלי הישראלית, הצבעונית".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


המחזה, שבו שזורים אלמנטים אוטוביוגרפיים וקטעים משיריה של הזמרת, שכונתה "כוכב המזרח", מציג סיפור אהבה דמיוני בין אום כולתום למשורר אחמד ראמי, מי שכתב לה 173 שירים. לא ברור אם במציאות אכן פרחה אהבה בין השניים, ולו בשל העובדה שחייה היו אפופי מסתורין. "היא לא נתנה לאף אחד להיכנס לחיים האישיים שלה", מסבירה גיאת. "מי היא הייתה, אף אחד לא יודע. מה שברור הוא שהיא הייתה אישה לא פשוטה, שנישאה לאמנות שלה".


כבר יותר מ-20 שנה שגיאת (40) נוכחת בחיינו. במהלך זמן זה היא הספיקה להופיע בעשרות הפקות תיאטרון ("בוסתן ספרדי", "שלמה המלך ושלמי הסנדלר") תוכניות ("כסף קטלני", "לא נפסיק לשיר", "שמש") וריאליטי ("רוקדים עם כוכבים"). כיום היא מופיעה עם בן זוגה ואבי שלושת ילדיה במופע של שירים דרום אמריקאיים, ובעיקר מקדישה כל רגע להצגה, שלדבריה "נמצאת איתי בכל נשימה".

 

עוד על תרבות ובידור:

עכשיו טנגו

"אני מביאה את האמת שלי"

"ידעתי שאני עוד אשיר"

"על הבמה אני אש"

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
"רציתי שיזכרו את אבא דרך הציורים שלו"

5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה