האלטרנטיבה לאוזני המן עתירות הקלוריות
פורים יכול לגרום להשמנה של קילו וחצי רק מתוספת של כמה אוזני המן לתפריט היומי. אם אתם לא בעניין של להוסיף חברים חדשים לקילוגרמים שלכם, יש אלטרנטיבה - אוזני המן דלות בקלוריות, שומנים וסוכרים.
עדי יהלום
14/03/08

אוזני המן המקוריות עשויות ממרגרינה, ולכן הן עשירות בשומן טרנס המסכן את בריאותנו. אבל כיום בפורים לא חייבים יותר להתנזר - מעבר להכנת אוזני המן דיאטטות בבית, חנויות הטבע מציעות אוזניים דלות בקלוריות וגם אוזניים מהזן הבריא. תוכלו לרכוש אוזני המן על בסיס חיטה מלאה, במילוי עדין של תערובת תמרים, פרג וחרוב.
[u]
אוזני המן דלי-קלוריות
[/u] [u]מרכיבים:[/u] [u]לבצק:[/u] ¼ 2 כוסות קמח/ קמח מלא ½ כפית אבקת אפייה 3 כפות סוכר 100 גרם מרגרינה רכה 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל [u]למלית:[/u] 4 כפות ריבה לייט כף סוכר [u]אופן ההכנה:[/u] מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר. יש לחתוך את המרגרינה לקוביות ולהוסיף לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, עד שהתערובת הופכת למרקם פירורים. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בוחשים בכף את התערובת היטב ולאחר מכן לשים בידיים עד להיווצרות בצק רך וגמיש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ- 4 מ"מ. מערבבים את הריבה עם הסוכר. קורצים עיגולי בצק בעזרת כוס עם שוליים חדים. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית ולסוגרים לצורת משולש. ( מומלץ "לצבוט" את מקומות החיבור בכדי שלא ייפרדו בעת האפייה). אופים בחום של כ- 150 מעלות במשך כחצי שעה, מדי פעם מומלץ להציץ ולבדוק שהבצק לא השחים מדי.

[u]
אזני המן עם ריבה ותמרים ללא סוכר
[/u] (באדיבות "דיאטה קלאב") [u]המרכיבים:[/u] 1 כוס סוכר או ממתיק מלאכותי מסוג "כמו סוכר" 3 ביצים 1 כפית וניל ¾ כוס שמן ½ כוס מיץ תפוזים 2 כפיות אבקת אפיה 4-5 כוסות קמח [u]המלית:[/u] ריבת פירות ללא תוספת סוכר ריבה דיאט עיסת תמרים מגולענים [u]אופן הכנה: [/u] מקציפים את הביצים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את כוס הסוכר או "כמו סוכר" עד לקבלת תערובת צהבהבה. מוסיפים את השמן ומערבבים. בקערה נפרדת מנפים 4 כוסות קמח ומוסיפים את אבקת האפייה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב את מיץ התפוזים ותמצית הוניל. מכסים את התערובת במגבת או בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 3 שעות. לאחר 3 שעות מוציאים את הבצק מהמקרר ומפזרים קמח (מכוס הקמח הנותרת) על משטח הרידוד. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. ממלאים כל עיגול במלית לפי הבחירה האישית: ריבת פירות ללא תוספת סוכר או ריבה דיאט או בעיסת תמרים מגולענים. סוגרים את הבצק על המלית ויוצרים אוזן המן. אופים כ- 15 דקות עד הזהבה. [u]
אוזני המן מקמח מלא
[/u] [u]החומרים לבצק:[/u] 2.5 כוסות קמח מלא 0.5 כוסות סוכר חום 2 חלמונים רבע כוס ברנדי/יין/מים 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 200 גרם חמאה [u]החומרים למלית פירות יבשים:[/u] 1 כוס צימוקים חצי כוס שזיפים יבשים רבע כוס סוכר חום 1 תפוח מקולף ומגורד 1 כף מיץ לימון [u]אופן ההכנה:[/u] לערבב חמאה וסוכר במיקסר עם ה- k. להוסיף חלמונים, מלח, וניל ונוזלים. להוסיף את הקמח ולערבב מעט. לקרר במקרר לילה. לרדד לעלה. לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי. לטחון כל חומרי הצלית בפוד פרוססור. למלא וליצור אזני המן. אופים בחום של 175 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד שהבצק אפוי.

אוזני המן דלי-קלוריות
[/u] [u]מרכיבים:[/u] [u]לבצק:[/u] ¼ 2 כוסות קמח/ קמח מלא ½ כפית אבקת אפייה 3 כפות סוכר 100 גרם מרגרינה רכה 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל [u]למלית:[/u] 4 כפות ריבה לייט כף סוכר [u]אופן ההכנה:[/u] מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר. יש לחתוך את המרגרינה לקוביות ולהוסיף לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, עד שהתערובת הופכת למרקם פירורים. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בוחשים בכף את התערובת היטב ולאחר מכן לשים בידיים עד להיווצרות בצק רך וגמיש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ- 4 מ"מ. מערבבים את הריבה עם הסוכר. קורצים עיגולי בצק בעזרת כוס עם שוליים חדים. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית מלית ולסוגרים לצורת משולש. ( מומלץ "לצבוט" את מקומות החיבור בכדי שלא ייפרדו בעת האפייה). אופים בחום של כ- 150 מעלות במשך כחצי שעה, מדי פעם מומלץ להציץ ולבדוק שהבצק לא השחים מדי.

אזני המן עם ריבה ותמרים ללא סוכר
[/u] (באדיבות "דיאטה קלאב") [u]המרכיבים:[/u] 1 כוס סוכר או ממתיק מלאכותי מסוג "כמו סוכר" 3 ביצים 1 כפית וניל ¾ כוס שמן ½ כוס מיץ תפוזים 2 כפיות אבקת אפיה 4-5 כוסות קמח [u]המלית:[/u] ריבת פירות ללא תוספת סוכר ריבה דיאט עיסת תמרים מגולענים [u]אופן הכנה: [/u] מקציפים את הביצים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את כוס הסוכר או "כמו סוכר" עד לקבלת תערובת צהבהבה. מוסיפים את השמן ומערבבים. בקערה נפרדת מנפים 4 כוסות קמח ומוסיפים את אבקת האפייה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב את מיץ התפוזים ותמצית הוניל. מכסים את התערובת במגבת או בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 3 שעות. לאחר 3 שעות מוציאים את הבצק מהמקרר ומפזרים קמח (מכוס הקמח הנותרת) על משטח הרידוד. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. ממלאים כל עיגול במלית לפי הבחירה האישית: ריבת פירות ללא תוספת סוכר או ריבה דיאט או בעיסת תמרים מגולענים. סוגרים את הבצק על המלית ויוצרים אוזן המן. אופים כ- 15 דקות עד הזהבה. [u]
אוזני המן מקמח מלא
[/u] [u]החומרים לבצק:[/u] 2.5 כוסות קמח מלא 0.5 כוסות סוכר חום 2 חלמונים רבע כוס ברנדי/יין/מים 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 200 גרם חמאה [u]החומרים למלית פירות יבשים:[/u] 1 כוס צימוקים חצי כוס שזיפים יבשים רבע כוס סוכר חום 1 תפוח מקולף ומגורד 1 כף מיץ לימון [u]אופן ההכנה:[/u] לערבב חמאה וסוכר במיקסר עם ה- k. להוסיף חלמונים, מלח, וניל ונוזלים. להוסיף את הקמח ולערבב מעט. לקרר במקרר לילה. לרדד לעלה. לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי. לטחון כל חומרי הצלית בפוד פרוססור. למלא וליצור אזני המן. אופים בחום של 175 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד שהבצק אפוי.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות